zegary

Dzisiaj wymieniłem zegary, już nie wiem które i wszystko działa :smiling_imp: , i nawet obrotomierz jest lepiej wyskalowany ( możecie zgadywać dlaczego? :wink: ) ale nie działało podświetlenie w poprzednich i wtych też nie działa i teraz dopiero zerknąłem że nie mam podświetlenia również przy nawiewach, sprawdzilłem bezpieczniki i wszyskie są ok. co mam dalej robić, gdzie szukać?

moze rozjasnij :v: albo tam szukaj przyczyny.

Sprawdz dokladnie te bezpieczniki (u mnie sie dzialo dokladnie tak jak u Ciebie). Dziala gdziekolwiek podswietlenie czy nigdzie?

Rafał, dzięki za podpowiedź, wymieniłem włącznik świateł i oświetlenie przy nawiewach ożyło, nada jednak nie świeci podświetlanie zegarów

To sprawdź czy są tam żarówki :grinning:

żarówki są nawet wymieniłem na inne, chyba że te inne też nie świecą :grin: , :face_with_rolling_eyes: ale obydwie na raz :??:

Wiesz, powiem Ci, ze mam nowe zarowki i czasem jedna mi nie swieci, a sprawdzilem wszystko doslownie, byc moze masz smiec zegary i sciezki nie lapia.

Kup Helmut jakąś e28 może się trafią nowe jak u mnie :laughing:

ale to chyba nie kwestia zegarów bo dwa komplety tak samo sie zachowują

Liczyłeś ile wydałeś na stare zegary i na M30’stki przez niesprawny obrotomierz :question: Kupiłbyś nową płytę główną zegarów w ASO i na naście lat miałbys spokój :bulb:

wiem, wiem, tak samo było z chłodnicami wody, ale człowiek już taki jest że szkoda mu wyskoczyć, z … no nie wiem ilu na raz.

ja też na swoich błędach się ucze. Dwa razy naprawiałem chłodnicę aż zamówiłem nową. Teraz robie tak ze wszystkim, zapłacę raz i z głowy.

a ile kosztuje ta płyta główna, sprawdzałeś może?

W poniedziałek sprawdzę jak będę w warsztacie, ale tani nie będzie :grin:

Czy znana jest obecna cena w/w płytki?

ostatnio było coś kole 300 EUR :face_with_rolling_eyes: , chłopaki? dobrze mi się kojarzy ?? :grin:

Już sprawdzam
Płyta główna - 62 11 1 394 270 - 1621,67pln

No właśnie, a te EUR tak ładnie teraz stoi aż nie chce się nic kupować.

No niestety - w dodatku najwyraźniej miesza się jeszcze bardziej, bo ten sam element dzisiaj kosztuje już 1749.70 zł.

Z dnia na dzień części drożeją. Np czujnik ABS’u do E39 podrożał w ciągu miesiąca o 55pln.