Od kad kupilem 6che (4 lata), fatalnie zamykaly mi sie drzwi kierowcy, wielokrotne regulacje zarowno wykonywane samodzielnie jak i przez blacharzy nie przynosily zadnych ciekawszych rezultatow. Ostatnio byla juz katastrofa drzwiami trzeba bylo bardzo mocno trzaskac, a dzwieki podczas zamykania przypominaly rozbijajace sie szklane butelki. Zdarzylem nawet mocno zuzyc raczke drzwi kierowcy, z takim impetem trzeba bylo ciagnac aby drzwi daly sie zamknac.
Bylem przekonany ze uszkodzony jest zamek i bez nowego + nowa uszczelka drzwiowa nie ma w ogole jak ugryzc tematu.
I tu niespodzianka, w trakcie ostatniego pobytu na Youngtimer Party w Poznaniu do moich drzwi podszedl kolega Mati i natychmiast zauwazyl ze na ryglu brakuje mi plastikowej nakladki ktora jest przyczyna niedomykania sie drzwi. Faktycznie, chyba kiedys zauwazylem ze w jednach drzwiach jest a w trugich nie ma, ale traktowalem to raczej jako element ozdobny lub jakas oslonke niz cos bioracego czynny udzial w pracy zamka.
Sluchajcie efekt mnie powalil, i mam straszne wyrzuty sumienia jak bardzo mordowalem te drzwi i zamek przez tyle lat. Jedno wsuniecie plastiku, 10 sekund roboty i drzwi zaczely zamykac sie po prostu DOBRZE. Dzis zrobilem mala korekcje ustawien (przedtem musialem ustawiac troche nieprawidlowo zeby w ogole sie zamykaly) i nie uwierzycie.
Drzwi z zamknieta szyba zamykaja sie przy delikatnych pchnieciu malym palcem, ciche gluche pstryk i gotowe.
Po tych 4 latach mam wrazenie ze same sie wciagaja jak w nowej 7, jest po prostu idealnie. Polecam kazdemu kto posiada problemy z drzwiami podejsc i obejrzec stan tego plastiku.
Mati, ja Ci tego nie oodalem!!! kup nowe i oddam Ci kase.
mam to samo, tez klalem, trzaskalem, dociskalem, lupalem tymi drzwiami dopoki mnie o tym nie uswiadomil adam… z tym ze chyba bede musial kupic oryginalne te nakladki bo wszystkie improwizowane z wezykow, gumek uszczelek.. spadaja sobie gdzies po szybkim czasie…
Nieuwaznie czytałeś forum :v; No i to stara znana sprawa na zlotach
Dobrze, że przypomniałeś… Jestem prawie codziennie w ASO i zawsze zapominam tego zamówić. Nastepnym razem zamówię od razu z 20, bo prawie każdy przyjeżdżający do mnie rekin ma braki Podobnie jest z zaślepkami-koreczkami wkretów rynienek na błotnikach
hehe ja juz nie pamiętam czy to ja zauwazylem tego brak chyba byl to Maniek cieżko mi powiedizeć bo moj poziom intelektualno/manulany byl troksze zaburzony Tak czy inaczej jak myleś 6 to ja i Maniek kombiowalismy w koncu wyjelem z 7 i jest git :piwko:
Wiec moją satysfakcją jest to, że drzwi sie ladnie zamykają i juz nie niszczysz 6
P.S: popytaj sie o tą przeplywkę bo nie moge jechać ponizej 2200 obrotów bo mi nierówno chodzi silniczek :v; co sprawia trudnosci troksze na trasie… ile spala ± 3.2 litra bo wyszlo mi 10 litrów na trasie i jazda 80-140km/h
Ale ja chcę też zamówic i nie mogę znaleść numeru katalogowego. Adam może Tobie się uda. Zamówiłem nr 17 mysląc, że to to. Wiem jak to wygląda i gdzie się znajduje. Tylko problem z ustalenim numeru.
jesteś pewny, że chodzi o ten rygiel? Mogę się mylic ale moim zdaniem Marek ma racje.
Ta guma jest zamontowana ponad ruchomym “zębem” zamka w elemencie umieszczonym w linku. I jest to numer 2.
Uff. Myślałem, że jestem jakiś inny. Też z tym walczyłem, ale na szczęście tylko z rok (zanim to załapałem - SAM OCZYWIŚCIE )
A co do tego plastiku to też mi to wygląda na poz. 17 W e23 pozycja nr 15
W sumie to to samo. :piwko: