Zloty 2010

Z naszym tempem podejmowania decyzji i organizacji - ustalmy terminarz i miejscownik tegorocznych spotkań. Kiedy są YTP w tym roku?

Na zlot około - czerwcowy proponuję w tym roku MAZURY.

A może jakiś zlot, koło granicy czeskiej ?? Irko by wpadł z kolgami …

Irko, z tego co wim w tym roku planuje zlot w austrii… a ja po raz kolejny proponuję malbork, elbląg i okolice…

Tak, tak, tak - zapraszamy - podejmuję się organizacji noclegów itd. Z Saszą trzeba będzie pogadać o miejscu do jeżdżenia, ale na pewno się uda…

Ja rowniez mysle, ze trzeba by juz intensywnie zaczac pracowac, przedewszystkim ustalic miejsce, odpowiedzialnych itd… tak aby na koniec byl czas na dogranie osrodka, zasad platnosci itp… pospiech w ostatniej chwili jest zawsze naszym wrogiem.

W sumie przyjade zapewne jak zawsze bez wzgledu na miejscowke, choc osobiscie nie jestem za mazurami.

Zgadzam sie z przedmowca, poza tym przejdzmy od slow do czynow :piwko:

http://www.golebiewski.pl/hg_mikolajki/simple_index.php?id=cennik_rodzinny_wypoczynek

Zacznijmy z grubej rury. Moze to i trochę drożej niż zwykle,ale jestem pewien że można sporo negocjować jeśli chodzi o grupy zorganizowane,oraz przy wcześniejszej rezerwacji.

W cenie jest basen ,wyżywienie (śniadanie i obiado kolacja w formie szwedzkiego stołu).

Jeśli porównać stosunek ceny do standardu nie wychodzi tragicznie.Myślę że każdy byłby w pełni zadowolony.

A w okolicach jest parę miejsc do objeżdzenia po malowniczych drogach.

Co do Austrii jeszcie nie wie, u nas jest narazie cicho,mroz a kupa sniegu. S propozycia Malborka sie zgadzam na 100%. To tylko 60km od nas.

Najbliższe Czechy od Malborka jakie znalazłem to malutka wioska na północ od Gdańska - 90km od Malborka… Niemniej jednak wnioskuję, że to nie o te Czechy chodzi… Znowu Malbork w Polsce jest tylko jeden - i raczej od najbliższego przejścia granicznego z Republiką Czeską jest jakieś 700km… :slightly_smiling_face:

no tak, ale Irko liczy z czeskiego Gdanska :slightly_smiling_face:

A to chyba, że tak - chociaż Gdańsk jest galicyjski w ramach hasła “Galicja żąda dostępu do morza”… :wink:

ale robimy też zwiedzanie browaru w elblągu :smiling_imp:

Nowe, Gniew, Tczew,Malbork-60Km, reszta sie nie liczy.

jeśli chodzi o Malbork to zapraszam… w czerwcu jest już pełno turystów więc trzeba się szybko decydować! jest kilka ciekawych miejsc do koczowania, np:
Strona główna - OSiR Malbork nasza firma ochrania wszystkie obiekty OSiR w Malborku a dyrektor to mój kolega, myślę że nie było by problemów a i rabacik dałby spory, do tego samo miejsce jest w idealnym punkcie, 50m do Nogatu(fajny park+ park linowy nad rzeką) i 5min z buta do zamku… korty tenisowe, szutrowa droga obok… co do jeżdżenia to objazd Malbork - Elbląg - Sztutowo - Gdańsk - Władysławowo itd… wszystko rzut beretem. co do atrakcji to w czerwcu nic się tu nie dzieje jeszcze, w sierpniu jest “oblężenie malborka” czyli symulacja bitwy, fajna sprawa jak ktoś nie widział, ale ludzi w h.j i trzeba miejscówki zajmować 3h przed bitwą… można też pograć w Paintball - gość ma swoje pole, całkiem z jajem zrobione, z wiatą grillową -miło! od siebie to zapraszam na wycieczkę Rib-em 12 osobowym 700KM po zatoce Gdańskiej. można skorzystać z kąpieliska miejskiego i zamoczyć tyłek w Nogacie, lub przepłynąć się łodzią smoczą… polecam! ogólnie dyskotek brak, pubów kilka jest, 1znajomego godny polecenia, co do upalania(jak ktoś chce) to plac się znajdzie, niema problemu…
sporo info o Malborku znajdziecie tutaj: http://www.visitmalbork.pl/
generalnie miłe ciche miasto, coraz więcej atrakcji, no i w końcu wybudowali pierwszego McDonalda :smiling_imp:

Nigdy tam nie mieszkalem ale parkuje i spedzam cale dnie pod tym hotelem w trakcie corocznego Rajdu Polski i miejscowka poza wysokim standartem samego mieszkania nie zachwyca mnie niczym szczegolnym, zwlasza w pryzmacie kameralnego zlotu samochodowego, mysle, ze o wiele lepsze sa miejscowki ktore jestesmy w stanie zajac cale, bez zbednych gosci 3cich, poparkowanych tojtojow na placu itd…

… i jakos bardziej ciagnie mnie w strone gor - malopolska, podkarpcie…

Racja, że kameralnie to tam nie będzie. Z kameralnymi miejscówkami jest zawsze jakiś problem. Jednemu to nie pasuje ,a drugiemu co innego Zawsze jakiś zgrzyt. Stąd taka propozycja by postawić na coś sprawdzonego z renomą. Nie upieram się przy tym. Jak również nie upieram się przy mazurach. Np. Bieszczady też dla mnie mogą być. :piwko:

Jestem za Malborkiem.

9-11.04
9-11.07
8-10.10

Terminy podobno prawie pewne :slightly_smiling_face:

Może Toruń i okolice

Do zwiedzenia i przejażdżka do
Zamek

oraz
Muzeum

I jeszcze WPP

28-30.05