WITAM ! OD DWOCH DNI JESTEM POSIADACZEM BMW E24 635 CSI Z 1988 ROKU . MAM PYTANKO APROPO ZNACZKA NA TYLNA KLAPE . OTÓZ BRAKUJE MI GO I NIE WIEM JAKI ZAKUPIC BO Z TEGO CO WIDZE WYCHODZIŁY NA TLE CZARNEGO PLASTIKU I SAME NAPISY . KTO MI POMOZE ??
były też wersje bez znaczka
w cs/2 z reguły były duże. jakby co to mam i mały i duży na zbyciu
kiedyś komuś wklejałem foto na forum.
W cs/2 definitywnie duże pojedyńcze chromowane cyferki i literki. Ten na czarnym tle był na spoilerze z czasów cs oraz pod gumowym spoilerem cs/1.
Dzieki panowie ![]()
Przepraszam ze sie podpinam, ale Panowie ratujcie…
Znalazlem pare starych znaczkow (nowych) ktore kupilem do e46 (bodajze 82mm, moge zmierzyc pozniej) i chcialem dzis wymienic znaczek w moim e24 na tylnej klapie no i…wstyd sie przyznac ale spedzilem z 30 minut i nic. Zdarlem tylko srubokretem i zyletkami reszty farby a znaczek jak siedzi tak siedzi. Czy on jest mocowany na te dwa bolce? Czy moze to jest jakas inna konstrukcja?
[edit] A jednak, moj blad. Wrocilem do sprawy na swiezo po godzinie i rozwiklalem zagadke
Sadzilem ze w e24 kawalek srebrnej ramki zostaje na stale…A okazalo sie ze to ta sama konstrukcja co w e46 tylko po prostu znaczek jest wiekszy… Co ciekawe rozstaw bolcow jest taki sam, takze tymczasowo zalozylem ten z e46 ale wyglada to dosc dziwnie
Takze jakby ktos mial podobny dylemat, to znaczek z e46 srednio pasuje… oryginalny z e24 to 51141872329
Pozdr ![]()
Nie wiem jak z tyłem, ja ostatnio wymieniałem na masce i zajęło mi to 5 min. Dwa bloce z gumowymi nakładkami. Tylko trzeba uważać żeby nie uszkodzić lakieru.
Ja w swojej zmieniłem na oryginalne używki bo cena w ASO: przód 130,tył 170zł "zniechęciły"do kupna nowych.Dawcą był e30 touring. Dziwna sprawa:emblemat z klapy bagażnika z e30 pasuje do e24 na przód jak i tył.Znaczek z maski pasuje wyłącznie tylko na przód.