Rozbierając autko natknąłem się na grzałkę. W schowku mam pokrętło z termostatem. Na początku pomyślałem że to od klimy. Niebyło jeszcze czasu rozkminić jak idą kable.
fajny patent dla tych co smigaja w zime
ale nie wydaje mi sie zeby to byla fabryczna robota ![]()
w katalogu opcji do e30 jest do zmówienia coś takiego
nie wiem czy to jest to samo,ale kiedys mialem cos takiego podobnego w mercu w123 2.0 diesel.Podlaczalo sie to na noc do sieci i rano odpalal bez problemu.A jak mialem w123 3.0D bez takiego patentu to rano pol godziny przed zamierzonym odpaleniem podstawailem pod miske olejowa farelke,a za cyferkami na liczniku pradu nadazyc nie mozna bylo ![]()
Do sterego diesel’a - OK, ale ZI ![]()
Az sie zimno robi, myslac przez jaki rynek Twoja szucha byla zamowiona ![]()
Moze jakies dodatkowe zabezpieczenia antykorozyjne.
Hehe, nie mam pojęcia, ale Rost prawie nie było..
Przez Grenlandię :v;
Zarowno M21 w BMW jak i dieslowskie W123 jak jest wszystko sprawne pala w kilka sekund nawet na 25 stopniowym mrozie. Ale zuzycie silnika przy takich mroznych porankach zwlaszcza na mineralnych olejach jest ogromne. Takie urzadzonko pieknie temu zapobiega, no i zaraz robi sie cieplo jak tylko ruszysz, do tego sprawne ogrzewanie foteli i zima rekinowi nie straszna. Tylko , ze w 6 malo potrzebne patrzac na wiekszosc uzytkownikow.
hmm, może będę używał jak będę przepalał ją w zimę w garażu? W sumie nie spada temp poniżej 6st, ale zawsze to cieplej przy odpałce.
Jakby nie patrzył
Sprytna rzecz…