3,5 turbo a 3,5 pare wyjaśnień (różnice i LPG)

Witka,

Jak miałem e23 to sie zastanawiałem nad tym 3,5 turbo, w ramach wyjaśnienia.
Wg katalogi z 85roku BMW 735i i 745i, mają 218 i 285koni,
co ciekawe wg tego katalogu czas do setki taki sam - 7,9s
Za to pamiętam że elastyczność lepsza. Jak znajdę ten katalog to napiszę.

Sprawdzałem to jakieś 4 lata temu i pamięć nie ta ale na 100% tyle samo do setki, bo bardzo nas to dziwiło i sprawdziliśmy to kilka razy. No chyba że była errata do katalogu która wypadła…

LPG w takim silnik 3,5 t da się założyć bez żadnego problemu, jeżdziła po wawie zielona taksówa 745i na gazie i koleś był bardzo zadowolony, wypytałem go.

a nie wiesz czasem gdzie teraz podziewa się ta taxi :question: :laughing:

To było chyba Nowa Taxi , parkował pod Ground Zero na wspólnej (piątki soboty wieczór) ale go nie widuję…

Ale wiesz to po gazie pewnie pół milona km… ( hehe kilometrów nie kucy:P :laughing: )

dobrze, może taniej odda, a da mu się na przykład 3l, które gazu nie wąchało i napłaci z 5 zyli :laughing:

fajnie ze sie da, tylko po co? lol

Ja wiem gdzie :wink:

to bądź kolega i powiedz koledze… :laughing:

Jakto gdzie :open_mouth: u Marcina w garażu :slightly_smiling_face:

ale sie te wiesci szybko rozchodza :sunglasses:

:laughing: :laughing: :laughing: pomysleć, że auto stało w komisie pona rok czasu, a tu rach ciach i po ptakach, jeszcze koleś licytację by zrobił :laughing: :laughing: :laughing:

teraz jak pogadałem z różnymi ludźmi to wiem, że stała… :face_with_rolling_eyes: ale dopiero teraz :sunglasses:

no wlasnie…po co?

no właśnie, właśnie, po co, po co :question: :laughing:

Ja wam szybko na to odpowiem :smiling_imp: żeby było TANIEJ :sunglasses:

Nie prawda :smiling_imp: Dobra, nie piszmy nic o gazie - to nie ma sensu. Jak będziecie pisać to blokuje… :laughing:

zobaczymy kto pierwszy nie wytrzyma i napisze co mysli o gazie w 3.5 Turbo :sunglasses:

Przecież w temacie jest gaz , to czemu nie. :stuck_out_tongue:

GAZ temat TABOOOOOO !!

Si i kropka. :sunglasses:

HEHE kiedyś widziałem jakiegoś Nissana z twin turbo na gazie. instalacji LPG było więcej niz silnika :grinning: , a jaki fajny zapaszek…