Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem BMW 635csi z 85roku
Szostka została sprowadzona z Niemiec w 2010roku i nie była jeszcze rejestrowana w Polsce.
Auto w średnim stanie blacharskim jak i mechanicznym.
Jest to egzemplarz w 100% bezwypadkowy wiec jest dobra baza do zrobienia ładnego klasyka.
W planach mam ogarniecie mechaniki i przygotowania się do remontu blacharskiego.
Będę was systematycznie informował jak idą prace.
9403104 5371 U173 Z2LM 6" E24 Coupe 635CSi ECE L M 1985/07
Dane pojazdu: Wartosc
Nr.podwozia WBAEC710209403104
Kod typu 5371
Typ 635 CSI (EUR)
Typoszereg E E24
Seria 6
Rodzaj konstrukcji Coupe
Układ kierowniczy LL
Drzwi 2
Silnik M30
Pojemność skokowa 3.50
Moc 0
Napęd HECK
Skrzynia biegów MECH
Kolor Lapisblau (173)
Tapicerka (0209)
Data prod. 1985-07-02
Wyposażenie:
Kod Nazwa(interfejs) Nazwa(ETK)
S290A BMW LM-RAEDER 7JX15,225/55R15V Obr.BMW st.le.spr.gwiaz.44
S314A FRONTSCHEIBENWASCHDUESEN BEHEIZT Lusterko zewn./Zamek kier. podgrz
S350A WAERMESCHUTZGLAS GRUEN,RUNDUM Szkło izolacji cieplnej zielone
S401A SCHIEBE-HEBEDACH,ELEKTRISCH Dach przesuwno elektryczny
S481A SPORTSITZE FUER FAHRER/BEIFAHRER Fotel sportowy
S498A KOPFSTUETZEN IM FOND Zagłówki w siedzeniu tylnym mechaniczne
S510A LEUCHTWEITENREGELUNG ABBLENDLICHT Regulator zasięgu świateł
S530A KLIMAANLAGE Klimatyzacja
S708A M SPORT-LEDERLENKRAD II M Kierownica sportowa,skórzana
S915A NUR BODEN KONSERVIERT Brak konserwacji pokrycia zewn.
Bardzo wątpliwa sprawa.
Jak na razie planuje zrobić zawieszenie bo amortyzatorów brak,tylna belka lata skrzypi mało co nie wypadnie,tu coś puka skrzypi no i hamulce bardzo słabe.
No i najważniejsza sprawa głowica do roboty bo wałek jest już wytarty a regulacja zaworów nie pomaga…
Z blacha to jak na razie zamierzam zrobić zaprawki bo przyszłą zimą chce rozebrać auto na czynniki pierwsze i zrobić blachę.
Ja jestem właśnie w trakcie takiego kompleksowego remontu i chociaż blacha u mnie nie była aż taka tragiczna to ciągle biję się z myślami czy było warto otwierać tą puszkę Pandory :v; . Życzę powodzenia w pracach i silnych nerwów przy zakupie części.
Dam sobie rade…
Juz walczyłem z jednym projektem robiłem e30 od podstaw a teraz kolej na e24
Zdaje sobie sprawę ze jest to nie lada wyzwanie ale dam rade
Nie martw się, będzie dobrze, jak starczy cierpliwości to zrobisz. Szukanie jest kłopotliwe i czasochłonne ale graty są, tylko ceny troszkę różne od E30. Mechanika to pryszcz, galanteria to wyzwanie
Ja kupiłem w bardzo dobrym stanie blacharskim i mechanicznym ,a i tak końca wydatków nie widać ,ale walcz, zawsze jeden wariat więcej :piwko:,do zobaczenia na drodze
Jak śrubki pordzewiały to się je rozwierca i po problemie. Gorzej z tymi aluminiowymi listwami bo to są moim zdaniem jednorazówki a nowy komplet 4szt. to wydatek coś ok. 1600zł.
Jestem wytrwały w postanowieniach poza tym mam nadzieje ze w razie jakiś problemów będę mógł liczyć na pomoc.
Jak myślicie czy kupno używanych chromów ma sens??