pisałem, pisałem, i mnie wylogowalo heh, musze sie do tego zebrac ![]()
moc 3xx ![]()
pisałem, pisałem, i mnie wylogowalo heh, musze sie do tego zebrac ![]()
moc 3xx ![]()
mam chwilę, więc postaram sie przyblizyc troche cała sytuacje skad ten szatański plan na 6
jako ze literat ze mnie marny, prosze o wyrozumialosc ![]()
jestem z Olsztyna, wychowałem sie 300m od odcinka specjalnego Rajdu Kormoran, dajtki-kortowo, kiedyś była tam najwieksza hopa w polsce, na ktorej troche sie dzialo ![]()
gdy mialem 6 lat, ojciec wsadził mnie do auta Ś.P. Mariana Bublewicza czy to był błąd? on twierdzi ze tak ![]()
mialem przyjemnośc startowac troche w rpp i rsmp, dojechalem nawet do mety Raju Kormoran, 230km oesowych po szutrze, okazalo sie nie lada wyzwaniem
najdluzszy odcinek 43km…
leczylem sie z rajdów jakies 8 lat, po czym wsiadłem w RWD i oszalalem ![]()
w ciagu 6 ostatnich zim, zrobiłem nie przesadzając 25tys km na rajdowym dlugim kolcu, reszty nie licze:-) upalalem e34 535i, e30 mi nie leży, pojechalem pare lokalnych zawodów i okazalo sie ze stara bladz jest szybka, na zamarznietym jeziorze nawet baardzo ![]()
w 2010 padł pomysł ze budujemy jakąś bemke do rajdów,ale koniecznie 6 garów i klasyk, szuter i snieg, kierunek litwa ![]()
wszedlem na strone FIA sprawdzic co oprocz e30 ma homologacje, i tu się okazało ze celujemy w e28 528 albo e24, wybór był prosty ![]()
no i sie zaczelo, wiedzy zero, glupich pomyslow mase, bledow sporo, ale nauka dobra ![]()
nigdy wczesniej, az do zeszlego tygodnia nie mialem okazji przejechac sie e24 ![]()
warto było czekac ![]()
kupilem ładną bude, bez szyberdachu, w stanie naprawde rewelacyjnym, z jedną małą usterką
dureń ktory odciał od niej nos polecial razem z mocowaniami zawiasu ![]()
Od Rafała ze szczecina kupiłem drugą dla nosa i ew potrzeby posiadania tylnich ćwiartek, jak zaczne jezdzić ![]()
całą blacharke, obspawanie budy tip-top na szutry i zaklatkowanie zrobił turbo fachura Paweł Prokopowicz, wychowanek M.Bublewicza, człowiek ktory odbudował DS3 Kubicy po dachowaniu w krowy przed RP2013, francuziki z fabryki oczy przecierali ![]()
elektryką zajał sie “Kwasiak” ktory wraz z ojcem prowadzi Bosch serwis, od wielu lat w duzych rajdowych ekipach, ich konik to klasyczne bmw ![]()
do tematu lakierowania wolę nie wracać, bo to drażliwy temat
szkoda bo lakier biaz mat y paletz M6…
Najwiekszy wkład w to przedsięwzięcie, czyli głowny indżinio całego projektu, ma Michał Saks Rudowski, gość który to wszystko poskładał, dorobił, poskrecał ,to działa, i to jeszcze jak ![]()
wiem,ze czyta forum, wiec serdecznie Ci dziękuje !
ja jestem mechanicznym downem, nie zmienie nawet klocków, mam się zająć zapierd… ![]()
-nadwozie CS1, piaskowane w całości, gumowane i malowane
-motor, doł m30, góra s38, caly po remoncie,ważony, wszystko nowe, przebieg 500km,
-zawias nowy, od wachacza po najmniejszą pierdułkę, co sie dało kupić nowe jest założone,wszedzie powerflex, piaskowanie + proszek
-amory B6 spec szuter, czaje sie na Protlum 3 way ze zbiorniczkami
-hamulec nowy, tarcza zimerman klocek DS3000, hydrauliczny reczny, nowe pompy, wszytsko pociagniete srodkiem na nowych fantach+ zestaw w oplocie BFgodrich, zaciski seria po regeneracji, piaskowanie + proszek
-paliwo w srodku, dwie pompy walbro + catchtank zeby nie brakło ![]()
-wiazka + instalacja zbudowana od zera, system podzialu na wtyczkach z cesny, inspirowany p 207 s2000, lekki aku odysey racing za fotelem kierowcy, sterownik silnika i przepustnic s38
-lekka deska (podziekowania dla tow.wyscigowego
) flock, wyswietlacz Stack, modelu nie pamietam ale jakiś gruby z wodotryskami ![]()
-sportowa nagrzewnica
-elektrownia 4szt wesemrally + chinski zenon ![]()
-system gasniczy + gasnica reczna omp
-fotele poki co bimarco futura plus pasy 4-pkt omp
-kuwety karbon
-szpera nowa, 4 plytki, 45 % 4:45
-dogleg po rewizji u magika od kłówek
-szyby oryginał oklejone folią z homologacja
Jesli chodzi o rozmieszczenie pstryków na desce
przy lewej rece od dolu
-swiatła I-pozycja II-mijania
-awaryjne
-klakson
wyzej kontrolki od drogowych i kierunków
wyswietlacz + po dwa przyciski po bokach, cinienie paliwa, oleju, prąd, ilosc paliwa, przebieg, lap time i inne g.. ![]()
srodek konsoli od lewej w prawo
przycisk Start
przełączniki
-zapłon
-wyswietlacz
-pompy paliwa
-wentylator
-ogrzewanie I LO II Hi
-elektrownia
wyzej czerwona lampa cisnienie oleju, jak kiedys w starych grupach B ![]()
elektryczne szyby
i hebel prądowy
hmm pewnie mase innych rzeczy ale teraz juz nie pamiętam
No to pięknie, że już gotowa, dół M30 a tłoki?
Blok m 30
krótki filmik z pierwszych testów
padło wspomaganie i wyrwało mocowania amorów z tyłu, czas na pare upgreadów ![]()
jakośc i rezyseria to nie moja sprawka, ciesze sie ze ktos cokolwiek nagrał ![]()
Niezłe zapierdalamento - podoba mi się! Trzeba trafu, że byłem w zeszłym roku swoją 6 na tym lotnisku w ramach jakiegoś rajdu, ale zdecydowanie nie o taką jazdę chodziło…
Jest MOC!!!
Ale buja, jak okrętem
buja bo zawias nie zagazowany i stabilizatora nie ma :-/ przy okazji kto mi sprzeda? ![]()
Ja polecam dorobienie stabilizatora a nie kupowanie oryginalnego. Mam aktualnie dorobiony o grubości 26mm przód i 20mm tył i jest bajka.
bardziej szykuje sie na szutry wiec musi byc w miare miekko dltego mysle ze ori sie sprawdzi
na asfalty potrzebny napewno
robiles sam czy gdzies kupiles?
Dorabiałem na Łodygowej 21 w Wa-wie, 300zł za sztukę.
Szkoda, po cichu liczyłem że szykuje się nam nasz własny, polski Pepe Juan Torres ![]()
Kiedy pierwszy start? ![]()
jezdzenie na okrągło jest wyjątkowo nudne
szutrowe sumienie mi nie pozwala ![]()
co pierwszego startu to jeszcze nie ustalone, zresztą fura znowu rozebrana ![]()
mozliwe ze pojawimy sie na jakims yp ![]()
A mi E24 do szutrów jakoś w ogóle nie pasuje.
pojezdzilem juz troche po szutrach i moge powiedziec ze prowadzi sie rewelacyjnie, jest wyjatkowo przewidywalna, łatwo sie kontroluje i jestem naprawde zadowolony z setupu jaki mam w tej chwili. Nie wiem jak bedzie na hopach i szczytach bo jeszcze nie mialem okazji uczciwie poatakowac ale poki co jest git ![]()
byłem też na wadze, koledzy wyścigowcy pewnie by sie załamali, ja z kolei byłem pozytywnie zaskoczony ![]()
1310 kg , seryjny zbiornik nalany pod sam korek, nic nie wycinane, solidnie zrobione na wyryp
chcialbym w najblizszym czasie zrobic elektronikę, mam na to jakis wstepny pomysl, ale chetnie posluchalbym Waszej opini ![]()
macie kogos sprawdzonego, kogos kto pracowal z takimi silnikami? szukam myslacych ludzi, nie szalonych tunerów z laptopem co zrobią buum ![]()
any1? ![]()
Maciek z GT4.com.pl to tuner z głową, tel: 790-790-350
dzieki, skontaktuje sie.
jakies doswiadczenia z promotorem?
Mnie wszystkie auta, które buduje stroi
w prawdzie zajmuje się “nysanami” i “sabinami” ale mnie to nie przeszkadza, bo elektrykę i osprzęt ogarniam w swoim garażu a On zajmuje się mapą i moimi oczekiwaniami. Ogólnie jeszcze nic mi nie wybuchło ![]()
Ps: w ogóle może przyjechałbyś 19 lipca na zlot BMW w Ułężu w którym będzie OS asfaltowy około 6km
Maciek był ojcem tego projektu: http://www.vitay.pl/AutoSwiat/Artykul,1000-KM-w-Toyocie-Kuby-Przygonskiego,7321,1.html