635 Csi Rally A-gr :-)

pierwszy treningowy rajd za nami :grinning:

udało sie nagrac 3 z 11 odcinków

na poczatku odcinka straszne dziury, wiec wybralem oszczedzanie sprzetu, od skrzyzowania mozna jechac :grinning:

jak na pierwszy start i zero kilometrow testowych jestem zadowolony :slightly_smiling_face:

Zajebista sprawa, gratulacje!
Masz jakieś zdjęcia spoza auta?
I gdzie hydrauliczny rękaw? :slightly_smiling_face:

rekaw jest hydrauliczny, ale niemiecka homologacja z 83r nie przewidywala pionowej lagi :wink:

Troszkę większe te fotki by się przydały :face_with_rolling_eyes:

nie wiem czemu tak je wrzuciło :confused:

Bardzo ładnie się prezentuje rajdówka. Gratulacje.

BRAWO BRAWO i jeszcze raz BRAWO :piwko:

Jak cudnie, ze sa w tym chorym kraju jeszcze ludzie potrafiacy zbudowac rajdowke na bazie samochodu a nie mydelniczki sluzacej do wypadow na zakupy.

ostatnio usłyszałem , ze jestem dinozaurem :grinning: dzieki za mile slowa

Nareszcie jakiś świeży powiew na tym smutnym jak p***a forum ;))
Trochę szkoda tego ręcznego, najwygodniejszy raczej nie jest :face_with_rolling_eyes:
Ale i tak jest ogień! Chcę to obejrzeć na żywo :slightly_smiling_face:

Jest moc! Powodzenia!

Gratulacje…fajnie to wygląda

Witajcie po przerwie wakacyjnej :wink:

za mną 38 Rajd Kormoran…
rajd odbywający się na trasie tegorocznego Rajdu Polski, a dokładniej na odcinku powerstage Baranowo ( podzielony na 3 krótsze odcinki)
w sumie 11 OS-ów

Rajd piękny, po pięknych mazurskich odcinkach, ale z wieloma przygodami…

w sobote na odinku kwalifikacyjnym po torze w mikołajkach problemy z wypadającymi biegami
nocne leczenie i zmiany wybieraków przyniosly pozytywny efekt

w niedziele kilometr przed metą pierszego odcinka awaria , po bardzo dziurawej partii z wieloma dobiciami, zapaliła sie kontrolka ciśnienia…, zgasiłem i na luzie dotoczyliśmy sie do mety lotnej, niestety do mety stop bylo jeszcze ze 300 metrow pod lekką górke więc się nie powiodło :grinning:

po rzucie okiem pod maskę byłem załamany, wszystko w oleju, przed oczami najzarniejszy scenariusz, czyli ze motor podał dłoń… :wink:
w tzw miedzyczasie udalo sie zaciagnac auto na serwis
okazało sie , ze motor ze skrzynią poszedl do przodu i alternator przecial przewod olejowy od chlodnicy, ufff :grinning:
udało się naprawić i udalo sie wrocic do gry :grinning:
wyruszyliśmy na przedostatnią pętle, 3 odcinki do przejechania przed kolejnym serwisem
na starcie pierwszego z nich zdziwko, nie dziala interkom :grinning:
kto mial na glowie kask z peltorem i jechal kawalek po szutrze wie jakie są efekty dzwiekowe, wiec dyktowanie bylo zbedne :wink:
na serwisie połataliśmy interkom i dwa ostatnie odcinki przejechalismy juz normalnie
co prawda na jednym z odcinków były dwa “momenty” na mocno dokreconej 4-ce, ale udalo sie wybrnac z opresji :grinning: ( dobrze ze pilot tego nie widzial :wink: )

zawieszenie jak nie dzialalo tak nie dziala, czesi nie zrobili jeszcze protluma, wiec tym razem mam polamany nie tylko przod jak na Rajdzie warminskim, ale i tyl, pogielo wahacze
ale to dobrze, trzeba sprawdzac wytrzymalosc materialu zeby wiedziec wiecej na przyszlosc :grinning:
najwazniejsze ze udalo sie dotrzec do mety drugiej rundy, i potestowac prototyp, takie kwiatki beda jeszcze wychodzic przez pewien czas

niestety obiecana profi kamera nie dotarła… :-(((

Kolejne brawa, jak w przyszlym roku pojedziesz warminski to przyjezdzam kibicowac

:piwko:

Fotki zacne!

BRAWO BRAWO!!!

Ale masz przednią zabawę tym autem ! Gratulacje i powodzenia!

A ja bym chciał się dowiedzieć jak wygląda kwestia wytrzymałości nadwozia przy rajdach tego typu. Długo wytrzymuje buda do momentu jakichś poważnych awarii?

Wielkie gratulacje!!!

Super zdjęcia:)

Buda od nas, musi wytrzymać:-) ale dodatkowy kilometr spawu robi swoje. Jak mnie Milosz zabierze tez przyjadę, gratulacje :piwko:

A jakie fajne fartuchy przeciwbłotne…