jesli chodzi o wytrzymałośc budy to jeszcze nie wiem, sprawdzam, ale jest na tyle pancernie przygotowana, że powinna starczyć na kilka sezonów, wszystko zależy od sytuacji
nastepny rajd który jadę, to troche taka zabawa towarzyska, ale bedzie kozacki klimat i pare naprawde fajnych aut z epoki, polonezy , ascona, alfa , kadet, ma byc ferrari 348 z czech, wszytsko wyszykowane topowo, wiec jesli ktos z Was ma czas i chęc zapraszam http://rajd1001jezior.pl/
co do radochy z jazdy, to jest niesamowicie mega przyjemnosc , dobrze sie prowadzi mozna rzucić żelazem
co najwazniejsze nie tylko dla mnie ludzie reaguja wyjatkowo zywiołowo na to auto, wiec nie moge ich zawiesc
przyjemnie jest tez zobaczyc jak na serwisie, tłum jest u nas, zamiast przy stacjonujacej obok fieście R5, czy kolejnym sti/evo
kolesie się dziwili dlaczego nie zbudowalem np Evo9, teraz po obejrzeniu dwóch rajdów, szczególnie gdzies na szybkiej parti, zaczynaja rozumieć mój punkt widzenia ultra radocha z jezdzenia szutrów, a i czasy nie słabe
te osłony progów wyszły troche za długie, ale to generalnie skandynawski patent, oszczedzaja próg od kamieni
wrzucie ktoregos dnia pancernika od spodu, teraz jest naprawde dobrze osłonięta i dół nic się nie poniszczył
Wygląda to naprawde fajnie i zdecydowanie się wyróżnia Pomyśl o jakichś bardziej oldschoolowych halogenach, z białym lub zółtym szkłem, co by klimatem pasowały do samochodu.
pojechałem coś po asfalcie i jednak się do tego nie nadaje
1/5 banana na gębie w porównaniu do szutrów
nie mialem dobrej opony z homologacją E (tego wymagal regulamin), wiec jechalem na roznych śmietnikach pozbieranych po znajomych
najlepsze okazały się 17 od Outlandera, dot 06
Potenza na tyle wybucha wyjątkowo szybko
zawody w formie KJS, bez zapoznania z trasą…,
w jednym przypadku była to wyjątkowo duża odwaga ze strony organizatorów, oes na dużą odwagę
czasy na kręciołkach po lotnisku średnie, są od tego dobrzy specjalisci,
po wjechaniu do lasu na mocno wybijający asfalt, kilka dużych szczytów, i dohamowaniu 500m przed jednym z zakrętów pełne zdziwienie 10s/1,5km
fura zrobiła kolejne 45km/Os i 450 dojazdówki, ciągle działa
Na piątek 26 dostałem zaproszenie na Rajd Nadwiślański
Super Oes po Puławach, jeśli ktoś ma blisko zapraszam, zamierzam rzucić żelazem
Jest to pierwszy szutrowy prototyp robiony przez Protluma do E24 ever
Termin oczekiwania był dość długi, prawie 10 tygodni, nie wszytsko pasuje , tył siedzi, przód wrócił do czech w celu przesuniecia zbiorników, za mało miejsca w nadkolu zeby byly przy amorze, musza byc na przewodach i beda zamontowane do klatki w komorze silnika, tak jak w wiekszosci evo/sti
regulacje:
wysokosc jak w normalnym gwincie
twardość
HS- high speed
LS- low speed
REB- rebound
duuuuzo klików regulacje tak jak w topowych zestawach typu Proflex/Ohlins/Reiger/Boss (32-35 klików kazdego parametru )
mozna jezdzic cale zycie i dobrze tego nie ustawic dlatego po przeróbce czeka nas wiele kilometrow testowych z inz Gołębiem z PTM
celem zdobycia setupów na suchy/mokry szuter + snieg/lód
Bazowe które mam od czechów są wg.doswiadczonych jezdzców mocno średnie, jednak dla mnie porównujac je do B6 jest MEGA WOW
oprócz klików ustawia się również ciśnienie w zbiorniczkach, trzeba tego pilnować i kontrolowac co pare odcinków, to samo po rozgrzaniu/schłodzeniu, w zestawie specjalna pompeczka
Kilku moich znajomych jezdzi na tych zawieszeniach, zarówno po asfalcie jak i szutrze i baaardzo sobie chwalą, przegląd po sezonie nie zabija ceną jak w przypadku mocno markowych zestawów, a i cena zakupu jest git
kosztuje tyle co proflex, tyle ze w złotówkach a nie euro ;-)))
ok 10tys netto za caly set
dodatkowo osłony z neoprenu ok.450zl /komplet
patrząc przez pryzmat łamiących się bilków, cena jest dobra
dostępne wersje:
Wersja TOP RACE 3 - zawieszenie gwintowane, ze zbiorniczkami, 3-WAY czyli regulacje high speed, low speed i rebound, aluminiowe top mounty, na uniballach.
Wersja RACE - zawieszenie gwintowane, ze zbiorniczkami (możliwość regulacji ciśnienia przez co wpływamy na twardość amortyzatora), aluminiowe top mounty, na uniballach.
nie wiem czy mozna ją wrzucic do kalendarza, na focie jest logo fotografa, napisalem juz do niego , że chce ją kupić, jak się z nim dogadam to moge podrzucić surówkę do kalendarza