635 Csi Rally A-gr :-)

dzieki za miłe słowa :slightly_smiling_face:

jesli chodzi o wytrzymałośc budy to jeszcze nie wiem, sprawdzam, ale jest na tyle pancernie przygotowana, że powinna starczyć na kilka sezonów, wszystko zależy od sytuacji :wink:

nastepny rajd który jadę, to troche taka zabawa towarzyska, ale bedzie kozacki klimat i pare naprawde fajnych aut z epoki, polonezy , ascona, alfa , kadet, ma byc ferrari 348 z czech, wszytsko wyszykowane topowo, wiec jesli ktos z Was ma czas i chęc zapraszam
http://rajd1001jezior.pl/

co do radochy z jazdy, to jest niesamowicie :grinning: mega przyjemnosc , dobrze sie prowadzi mozna rzucić żelazem :grinning:
co najwazniejsze nie tylko dla mnie :wink: ludzie reaguja wyjatkowo zywiołowo na to auto, wiec nie moge ich zawiesc :wink:
przyjemnie jest tez zobaczyc jak na serwisie, tłum jest u nas, zamiast przy stacjonujacej obok fieście R5, czy kolejnym sti/evo :wink:

kolesie się dziwili dlaczego nie zbudowalem np Evo9, teraz po obejrzeniu dwóch rajdów, szczególnie gdzies na szybkiej parti, zaczynaja rozumieć mój punkt widzenia :wink: ultra radocha z jezdzenia szutrów, a i czasy nie słabe :wink:

te osłony progów wyszły troche za długie, ale to generalnie skandynawski patent, oszczedzaja próg od kamieni :slightly_smiling_face:
wrzucie ktoregos dnia pancernika od spodu, teraz jest naprawde dobrze osłonięta i dół nic się nie poniszczył :slightly_smiling_face:

znalazłem jeszcze niezłe zdjęcie z warmińskiego :slightly_smiling_face: taką właśnie mam radoche :wink:

Wygląda to naprawde fajnie i zdecydowanie się wyróżnia :slightly_smiling_face: Pomyśl o jakichś bardziej oldschoolowych halogenach, z białym lub zółtym szkłem, co by klimatem pasowały do samochodu.

A po ki ..uj Ty masz Perzota w avatarze?

hhiihihih :laughing:

zaraz rusza kurier z pepikowa z zawieszeniem, ależ jestem ciekawy pakunku :wink:

Elo

pojechałem coś po asfalcie i jednak się do tego nie nadaje
1/5 banana na gębie w porównaniu do szutrów :laughing:

nie mialem dobrej opony z homologacją E (tego wymagal regulamin), wiec jechalem na roznych śmietnikach pozbieranych po znajomych :grinning:
najlepsze okazały się 17 od Outlandera, dot 06 :wink:
Potenza na tyle wybucha wyjątkowo szybko :laughing:

zawody w formie KJS, bez zapoznania z trasą…,
w jednym przypadku była to wyjątkowo duża odwaga ze strony organizatorów, oes na dużą odwagę :wink:

czasy na kręciołkach po lotnisku średnie, są od tego dobrzy specjalisci,
po wjechaniu do lasu na mocno wybijający asfalt, kilka dużych szczytów, i dohamowaniu 500m przed jednym z zakrętów pełne zdziwienie :laughing: 10s/1,5km :open_mouth:

fura zrobiła kolejne 45km/Os i 450 dojazdówki, ciągle działa :wink:

Na piątek 26 dostałem zaproszenie na Rajd Nadwiślański
Super Oes po Puławach, jeśli ktoś ma blisko zapraszam, zamierzam rzucić żelazem :wink:

kilka zdjęć zawiasu :grinning:

http://w80.wrzuta.pl/obraz/1yzPJS3UYrz/20140919_230141

http://w80.wrzuta.pl/obraz/8HCiWQIj8UR/20140919_230158

http://w80.wrzuta.pl/obraz/8U16iccNmah/20140922_161608

http://w80.wrzuta.pl/obraz/8VSLCjh6BFb/20140922_160926

http://w80.wrzuta.pl/obraz/aTFav2ZnVHD/20140922_160902

Wygląda porządnie. Możesz napisać coś więcej o parametrach i kosztach?

Jest to pierwszy szutrowy prototyp robiony przez Protluma do E24 ever :wink:

Termin oczekiwania był dość długi, prawie 10 tygodni, nie wszytsko pasuje , tył siedzi, przód wrócił do czech w celu przesuniecia zbiorników, za mało miejsca w nadkolu zeby byly przy amorze, musza byc na przewodach i beda zamontowane do klatki w komorze silnika, tak jak w wiekszosci evo/sti

regulacje:
wysokosc jak w normalnym gwincie
twardość
HS- high speed
LS- low speed
REB- rebound
duuuuzo klików :wink: regulacje tak jak w topowych zestawach typu Proflex/Ohlins/Reiger/Boss (32-35 klików kazdego parametru :grinning: )
mozna jezdzic cale zycie i dobrze tego nie ustawic :wink: dlatego po przeróbce czeka nas wiele kilometrow testowych z inz Gołębiem z PTM :wink:
celem zdobycia setupów na suchy/mokry szuter + snieg/lód
Bazowe które mam od czechów są wg.doswiadczonych jezdzców mocno średnie, jednak dla mnie porównujac je do B6 jest MEGA WOW :laughing:
oprócz klików ustawia się również ciśnienie w zbiorniczkach, trzeba tego pilnować i kontrolowac co pare odcinków, to samo po rozgrzaniu/schłodzeniu, w zestawie specjalna pompeczka :wink:
Kilku moich znajomych jezdzi na tych zawieszeniach, zarówno po asfalcie jak i szutrze i baaardzo sobie chwalą, przegląd po sezonie nie zabija ceną jak w przypadku mocno markowych zestawów, a i cena zakupu jest git
kosztuje tyle co proflex, tyle ze w złotówkach a nie euro ;-)))
ok 10tys netto za caly set
dodatkowo osłony z neoprenu ok.450zl /komplet
patrząc przez pryzmat łamiących się bilków, cena jest dobra :slightly_smiling_face:

dostępne wersje:

1. Wersja TOP RACE 3 - zawieszenie gwintowane, ze zbiorniczkami, 3-WAY czyli regulacje high speed, low speed i rebound, aluminiowe top mounty, na uniballach.
  2. Wersja RACE - zawieszenie gwintowane, ze zbiorniczkami (możliwość regulacji ciśnienia przez co wpływamy na twardość amortyzatora), aluminiowe top mounty, na uniballach.

Witam

zapraszam na Mazury :slightly_smiling_face:

zgłoszenie juz wysłane :d

dzisiejszy trening :slightly_smiling_face:

niestety nie dotarł uchwyt do kamery, pierwszy z pasazerow mial reke jak statyw, za to drugi wyjątkowe przezycia :grinning:

może ktoś z Was ma pomysł jak z tego wybrnąć? :wink:

ew. czy wystepuje belka pasująca do CS1 do której da rade założycz te mocniejsze wahacze z ponizszego zdjecia?
Any1? :wink:

jest ktoś z okolic whitestock? :wink:

one pasują do standardowej belki :slightly_smiling_face:

mam taki cały zestaw belka + wahacze.

tył uleczyłem
zaczynam mieć problemy z przodem :grinning:

Piękna fota :piwko: - Mati zapamiętaj ją do kalendarza…

nie wiem czy mozna ją wrzucic do kalendarza, na focie jest logo fotografa, napisalem juz do niego , że chce ją kupić, jak się z nim dogadam to moge podrzucić surówkę do kalendarza :slightly_smiling_face:

Piękny skok :piwko:

Zdjęcie zapisane! super skok! :smiling_imp:

Myślę że ta jedna FOTA rekompensuje sporą część wysiłków zwiazanych z tym projektem. Szacun!