Akumulatorki do zegarów (inspekcja)

Jest tak. Dziś dzwoniłem do niego (“abonent poza zasięgiem”-ale juz wiem od jego żony że to dlatego że dopiero dziś wieczorem wraca z Belgii). Zadzwonie jutro i zamówię - ja na swoje czekałem około tygodnia - teraz powinno być podobnie. Forumowicze “miejscowi” tak jak sobie życzą odbiorą osobiście (telefony mam (no od jednego nie mam :evil:-ale myślę że niebawem będę miał :slightly_smiling_face: ) więc jak będę miał je w garści to się zgadamy). Forumowiczom z “polski” wyślę pocztą na podany adres. Byłem dziś na poczcie - jako że przesyłka jest malutka to żeby to wysłać paczką powinienem zapakować w tak duże pudełko żeby zmieściła się ta “karteczka” nadania - to troche bez sensu bo pudełko by robiło wagę a mimo gazet w środku akumulatorki by latały jak po pustym sklepie.Więc pani mi doradziła i kupiłem takie bąbelkowe koperty
(po 0,90pln) - na których zmieści się ta karteczka i w nich wyślę akumulatorki (wsadzę chyba w paczki po fajkach + gazety i będzie dobrze). Taka przesyłka ekonomiczna (też traktowana jako paczka do 1kg - jako najmniejsza :astonished: ) wychodzi 8,50pln. Suma sumarum wychodzi mi 9,40 - zaokrąglam do 10pln. Czyli podam kolegom z “polski” numer konta mailem i prosze o wpłate łącznie 30pln i nick z forum.
Namiary postaram się wysłać jutro.
To chyba już wszystko w tym temacie.
Aha - dla kolegi z “polski” co nie potwierdził chęci nabycia (mimo że logował sie na forum od mojej informacji z prośbą o potwierdzenie i podanie kontaktu do siebie) nie zamawiam :frowning:

Witam.
Dopiero dziś wróciłem (niespodziewany wyjazd z pracy miałem i z netem na wyjeździe był problem :angry: ). Akumulatorki juz są. Więc zaczynam się kontaktować z chętnymi. Dane do przelewu podam dziś chętnym z “polski”(wcześniej nie dałem rady ze względu na ten wyjazd).
Pozdrawiam.

masz tam wiecej tego na stanie bo tez bym wzial jeden kpl .

Hej.
Przykro mi - jak pisałem wyżej ja nimi nie handluje - jednorazowo załatwiałem przez znajomego dla chętnych forumowiczów. Ja u siebie wymieniłem i dla siebie na zapas nie chciałem - zamówiłem liczbę kpl. zgodną z zamówieniami od chętnych. Może któryś z kolegów którzy więcej wzięli Ci odstąpią. :wink:

PS.Gdyby kiedyś był ktoś chętny/tni na nie ( ale na co najmniej 50-60szt. i powyżej ) to wtedy mogę poprosić znajomego jeszcze o załatwienie - mniejsza liczba to dla niego zawracanie głowy.

Pozdro.

Dziś ok.12-tej wysłałem akumulatorki do kolegów-którzy zamawiali z przesyłką.
Pozdrawiam.
PS. Mam nadzieję, że w Waszych zegarach teraz też zniknie “inspekcja” i zrobi sie “zielono”. :laughing:

No i Zonk :frowning: Okazało się że u mnie są jakieś inne akumulatorki… Jakby ktoś szukał takich to są tu dostępne http://www.batimex.pl/towar.asp?idtowaru=2205&menu=87

Jakby ktoś chciał to te zielone są na sprzedaż.

No to kiszka :frowning: . U mnie pasują i jest git :slightly_smiling_face: . Ale w tym poście o e28 na zdjęciu akumulatorki były dokładnie takie jak w e24. Widać i takie jak na Twoim zdjęciu pakowali - może to od rocznika zależy :question: . A w tym poście ( po tym jak juz zamówiłem ) jeszcze jakiś kolega z e24 pytał czy dla niego da radę załatwić - może on weźmie te Twoje?
Pozdro.

masz nowsze akumulatorki ja też mam takie zarówno w e23 jak i e24. w takim razie ktoś wymieniał już płytę główną u ciebie… poza tym masz je w dużej płycie zegarów, nie w małej :sunglasses:

Hmm może przez to że mam wersję Edition a tam wszystko na full opcji dawali :grinning:

Podobnie jak u Majsu okazało się, że u mnie są te SANYO CR14250SE.

Czy to Batimex baterie, akumulatory, ładowarki z powodzeniem zastąpi te Sanyo czy to jakiś ryzykowny wynalazek?

Czy te smukłe można już gdzieś normalnie kupić ?

http://www.conrad.pl/Akumulator-Sanyo-Mignon-ZLF,-1,2-V,-700-mAh.htm?websale7=conrad&pi=251725&Ctx=

A z takimi nóżkami, jak oryginalne ? Żeby nie trzeba było przelutowywać.

Jeśli chodzi Ci dokładnie o to co Slav zamówił ongiś w dużej ilości dla forumowiczów, to być może gdzieś je mam (jeśli nie wyrzuciłem), bo u mnie okazało się, że idą te białe grube.

Jak jeszcze to masz i jest sprawne po tylu latach, to jestem chętny. Ja u siebie mam jakąś rzeźbę ze zwykłych baterii. :confused:

Te, które wrzuciłem w linku kupiłem ostatnio do swoich zegarów i mają zamontowane te blaszki fabrycznie:

Ja miałem problem z wylanymi akumulatorami przez co nie działał prędkościomierz, więcej możesz poczytać w tym temacie KLIK

Ale ja mam takie nóżki jak tu:
http://img407.imageshack.us/img407/6190/img0571e.jpg
Z jednej strony 1 z drugiej 2.

Nie sądzę, żebym je wyrzucił, ale mimo najlepszych chęci wyszło mi jak zwykle - szukałem ale nie znalazłem. Swoją drogą nie wiem czy takie akumulatorki nigdy nie naładowane przez 4 lata byłyby jeszcze coś warte.

Wlutowałem standardowe akumulatorki AA dostępne w każdym sklepie. Wymiarowo pasują. Zaczął się świecić wyświetlacz z diodami inspekcji olejowej. Reszta bez zmian. Wniosek jest taki, że te bateryjki tylko za to odpowiadają.

Wiem że temat już stary, ale nadal aktualny. Poszukuję takiego zestawu akumulatorków o których pisał slav. Mam też takie czerwone varta. Może ktoś ma, albo jakieś namiary gdzie mogę takie dostać?