Macias i Janusz200 jutro jadę po felgi z tamtej epoki
akurat auto przyjechało na innych kołach, aczkolwiek rial daytona narazie zostają… zobaczę jak będzie wyglądało auto na nich.
Nie zaszkodzi mieć 2 komplety !
kończymy składać silnik… jeszcze tylko skrzynia wróci z przeglądu i czekamy na karoserie polakierowaną ![]()
reymont ładny, a le ortografia mniej :lup:
tak już jest kiedy pracuje się na okrągło
uffff na całe szczęście niektórzy mają więcej czasu i stoją na straży poprawnej ortografii
! dzięki Macias ![]()
to tylko słownik firefoxa, sam poprawia ![]()
Jest i EPOKA
No odbudowa konkretna, podoba mi się
. Też chyba sobie tak dekiel zaworów odmaluje.
Rial daytona absolutnie nie do tego auta, takie rozmiary tylko CS2 zniesie - ale tak czy siak wzór koła zbyt nowoczesny do 6er, to fele dobre do kebaba, albo E46 są. Tu musi być klasycznie w każdym calu
. Zresztą ja to się chyba starzeje bo zaczynają mi się małe koła z dużym balonem podobać - jak na tej aukcji chociażby: http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-6-bmw-633e-24-wyjatkowy-klasyk-z-org-przebiegiem-manula-zamiana-ID6yewRx.html
Widzę, że wszyscy jednym głosem odradzają
..dlatego też kupiłem te 14" oryginalne. Wstrzymam się ze sprzedażą Rial-ów, kosztowały mnie tylko 600zł a ciekaw jestem jak to będzie wyglądać.
A tu fotka auta które ma właśnie taki kolor i spore koła. JAK WAM SIĘ PODOBA !! ??
Udało mi się dostać kierownicę do rekinka za butelkę dobrej wódki
..chyba się opłacało !
Zależy jaka to była wódka, bo jak Iordanov to nie za bardzo. ![]()
mariusz76a nie wiem co Wy tam pijecie ale gratuluję
!! :piwko:
Koledzy ! zdradźcie dlaczego w tych silnikach czujnik położenia wału ma zaślepioną wtykę ?? (633 / L-jetronic / 76r / 200KM ) Pewnie komuter bierze sygnał np z aparatu zapłonowego.. tylko po co w ogóle on tam jest ?? hmm ?? wie ktoś ?
Podobno podłącza się do niego oryginalny komputer diagnostyczny wielkości szafy. ![]()
WSZYSTKO JASNE !
dzięki
KILKA NOWYCH …
Patrząc na zdjęcia z prospektów i porównując oryginalne malowanie u mnie widać, że przepustnica i wtrysk rozruchowy powinny być srebrne. Co do puszki aparatu zapłonowego - chyba też. Ale i tak wszystko wygląda elegancko.

Faktycznie, kolektor i przepustnica oryginalnie są w tym samym kolorze ale akurat takie jest nowe założenie.. nie robie tego identycznie jak w oryginale, no może staram się troche zbliżyć…
Ograniczyłem się do trzech kolorów pod maską i chcę, żeby było estetycznie ![]()
Świetny projekt, wszystko robione na 100% bez żadnych kompromisów. Będę kibicował do ukończenia odbudowy, gdyż przede mną podobna droga.
P.s hak kolowniczy by jej siadł jak złoto i do tego przyczepka z jakimś sprzętem na dwóch kołach ![]()
Dokładnie, żadnych kompromisów, postanowiłem, że wszystkie podzespoły które wymieniam lub regeneruje będą z najwyższej półki !! Też chodzi o zastosowanie materiałów jak najlepszych min: łożyska, farby, podkłady itd..
Co do haka to właśnie jutro jade po oryginalny, przypadkowo znalazłem
Sprzęt na przyczepkę jest i też jest pomysł
na przyczepkę mam hondę cbr600rr ale też jest w garażu KOMAR po renowacji : D
a tu takie inspiracje…
Nie no nie żartuj…
to ostatnie to wygląda jak wyjebane drzwi od obory, na które ktoś wjechał motorem i oparł o nie koła od taczki. Komedia w choooj…
Ja tam uważam że szóstce nie przystoi ciąganie przyczep.
Przepustnice i reszte elementów malowałeś proszkowo?