podobno o gustach sie nie dyskutuje ..co kto lubi, hak i przyczepa nie są na stałe na całe szczęście
przepustnica i reszta elementów, piaskowana, później podkład epoksydowy i lakier, który ma lepszą wytrzymałość na wysokie temeratury - tak był malowany cały sinik wraz z osprzętem.
Proszkowo malowałem tylko elementy zawieszenia.
Jestem ciekaw wyglądu całości po złożeniu, bo na razie te malowanie, np na przepływomierzu, dla mnie wygląda tragicznie. Chyba jednak wolę surowe oryginalne aluminium, nawet jeśli miałoby delikatne przebarwienia.
Przymierzam się do obszycia środka i zastanawiam się nad zmianą przednich foteli na coś co lepiej trzyma o ile jest to możliwe i gdzie takie coś dostać. Jeśli macie jakieś sugestie to podzielcie się
Potrzebuje pomocy. Z tego co mi wiadomo w moim modelu E24, anteny montowane były w przednim lewym błotniku. Może ma ktoś tak zamontowaną lub wie w którym miejscu w błotniku powinna się znajdować. Odległości o tylnej krawędzi oraz prawej(od maski).
Dzięki @Jar, fotele które były już w aucie raz, że wymagają tak czy inaczej renowacji były już zmienione, nie mają przez środek materiału jak to w KARMANN-ie. Tak się składa, że już kupiłem fotele RECARO(ten model co na foto) a oryginalne zawsze zostaną w razie potrzeby.
Mam jeszcze dylemat, czy robić przez środek materiał (również w tych RECARO), czy użyć na zamszu lub skóry perforowanej aby nawiązać w pewnym stopniu to obszycia z KARMANN-a. ??
Nawiązując do szycia w KARMANN-ach myślałem nad czymś takim: