BMW 633 CSi E24 KARMANN 1976 r / NR 819

podobno o gustach sie nie dyskutuje :slightly_smiling_face: ..co kto lubi, hak i przyczepa nie są na stałe na całe szczęście :wink:

przepustnica i reszta elementów, piaskowana, później podkład epoksydowy i lakier, który ma lepszą wytrzymałość na wysokie temeratury - tak był malowany cały sinik wraz z osprzętem.
Proszkowo malowałem tylko elementy zawieszenia.

no chyba, że z jakimś jachtem za jakieś jakieś 100 kpln :slightly_smiling_face:

Obawiam się, że E24 nie ma takiej ładowności :grinning:

ma, ma… 1830 dmc :grin:

ostatnie elementy odświeżone..

ja .ebe, nie jadam z tak czystych talerzy…

Jestem ciekaw wyglądu całości po złożeniu, bo na razie te malowanie, np na przepływomierzu, dla mnie wygląda tragicznie. Chyba jednak wolę surowe oryginalne aluminium, nawet jeśli miałoby delikatne przebarwienia.

kolejne części odświeżone, buda stoi cały czas w lakierni, także jest czas na pracę nad szczegółami

.. zaczynają wracać części z lakierni. Wracam do oryginalnego koloru RESEDAGRUNE 075

elementy lamp zostały wypiaskowane, pomalowane podkładem epoksydowym oraz akrylem, chrom wypolerowany

Przymierzam się do obszycia środka i zastanawiam się nad zmianą przednich foteli na coś co lepiej trzyma :slightly_smiling_face: o ile jest to możliwe i gdzie takie coś dostać. Jeśli macie jakieś sugestie to podzielcie się :slightly_smiling_face:

Potrzebuje pomocy. Z tego co mi wiadomo w moim modelu E24, anteny montowane były w przednim lewym błotniku. Może ma ktoś tak zamontowaną lub wie w którym miejscu w błotniku powinna się znajdować. Odległości o tylnej krawędzi oraz prawej(od maski).

Z góry dzięki

za tydzień będę w domu to dokładnie mogę pomierzyć - dam ci znać

nie poprawiaj oryginału -

Dzięki @Jar, fotele które były już w aucie raz, że wymagają tak czy inaczej renowacji były już zmienione, nie mają przez środek materiału jak to w KARMANN-ie. Tak się składa, że już kupiłem fotele RECARO(ten model co na foto) a oryginalne zawsze zostaną w razie potrzeby.

Mam jeszcze dylemat, czy robić przez środek materiał (również w tych RECARO), czy użyć na zamszu lub skóry perforowanej aby nawiązać w pewnym stopniu to obszycia z KARMANN-a. ??

Nawiązując do szycia w KARMANN-ach myślałem nad czymś takim:

Jak już tyle energii i środków włożyłeś w remont to dąż do oryginału. Niski numer nadwozia zobowiązuje!

tak też zrobię, fotele do sprzedania.. Z tego co dowiedziałem się montowali je w E21 ale koleś od którego je brałem mówił, że miał je w E30

jest postęp… silnik siedzi w komorze razem ze skrzynią. układ hamulcowy i paliwowy gotowe, silnik odpalony. Wybieramy się do tapicera

ale będzie perełka…

ALBO GRUBO ALBO WCALE
RIAL DAYTONA RACING 18" 8,5 i 9,5