Jakie są Wasze opinie na temat tego serwisu? Walczę z BMW e12 528i 1978r…Mechaniczne i regulacyjne sprawy (L-Jetronic)
pozdrawiam
piotr
Jakie są Wasze opinie na temat tego serwisu? Walczę z BMW e12 528i 1978r…Mechaniczne i regulacyjne sprawy (L-Jetronic)
pozdrawiam
piotr
kolka lat temu robiłem tam swoja e-30…
nie polecam
chyba ,ze włascicielem nie jest juz ten Pan.
czemu nie? czy macie jakieś inne pomysły na ludzi, którzy znają instalację wtrysku L-jetronic?
Kiedys Marcin Szturc wyslal mnie do faceta pod warszawe, ktory zajmuje sie boschem - w swojej starej 6 mialem L-Jetronika. Czy zajmuje sie tez mechanicznymi sprawami - tego nie wiem. Zadzwon do Szturca.
W legionowie?
chyba tak…
Na masło w oleju stwierdził, żebym wymenił olej a na ubytki płynu, że wyparowuje :v; Nie polecam ![]()
bylem tam kilka lat temu i radze omijac to miejsce
pamietam ze chcialem wymienic poduszki w tylnej belce w e23 i nie chcial mi powiedziec ile bedzie to kosztowalo
kazal zostawic auto a o kosztach powiedzial ze dowiem sie po naprawie
jak powiedzialem ze to troche dziwne bo przeciez wiadomo co trzeba zrobic i nic przeciez tam nikogo nie powinno zaskoczyc wiec i cena powinna byc znana z gory to mi powiedzial ze jak mi sie nie podoba to nie musze u niego auta robic
jakas paranoja chyba
wtedy bylo tam malo przyjemnie i wlascicielem jest nadal ten sam gosc
nie wiem czy znaja sie na rzeczy pisze tylko jakie odczucia mialem po pierwszej wizycie… dodam ze 2 juz nie bylo ![]()
bylem dzis u goscia, bynajmniej w celach napraw, koles chcial kupic ode mnie zderzak i okazalo sie ze to on… taki sredniego wzrostu gruby facio.. stala tam na podnosniku czarna 745i (czyja?), ktora on mi przedstawil jako ‘cztery i pol litra turbo’… mial do niej byc moj zderzak, ale powiedzial ze mu nie pasi bo byl lekko wgiety a wlasciciel chcial idealny (powiedzial ze skonczy sie tak ze pewnie w sklepie kupi), wiec o kant dupy wycieczke mialem, a jak serwisuje to nie wiem, w sobote dzwonie do niego czy ma kolektory do e23 3.5 bo on powiedzial, ze ‘ma kilkanascie jak nie kilkadziesiat, ale on to sie nie zna’, wiec mam zadzwonic w sobote jak bedzie ‘specjalista’
Są jakieś efekty Twojej walki ![]()
Co w ogóle się dzieje
Marcin nic nie wymyślił
Czasem pierdołki są przyczyną niedomagań Naszych cacek :\
Wszystko cacy…cewka:) Nie robiłem tego ani u Osowieckiego ani u Marcina. Znajomi znajomych, walka i prosta przyczyna…
I po problemie… ![]()
Gorąco nie polecam.
Dawno temu w mojej e23 zniknęły podwyższone obroty jak silnik był zimny rano.
Zbłądziłem i pojechałem tam [wtedy miałem zerowy poziom wiedzy o tym aucie]:
-regulacja zaworów
-regulacja zapłonu :??:
-wymiana świec
-palec roździelacza
Koszt był około 600 zł.
Następnego dnia rano to samo. Brak podwyższonych obrotów. Tzn nie to samo bo byłem lżejszy o 600 zł.
Reklamacja.
Pojechałem.
W momencie jak usłyszałem że to od skrzyni automatycznej, oddaliłem się z tego “serwisu”
Naciągacze jak jasny gwint. :mowi:
Następnego dnia pojechałem na Strażacką, nabyłem zawór dodatkowego powietrza za 20 zł i jeżdżę do dzisiaj i jest ok.
PS.Wyczytałem w mądrej książce co mogło być przyczyną braku tych podwyższonych obrotów. Taki byłem.
stare przysłowie pszczół mówi: “mądre książki to podstawa” ![]()
Właśnie tak ![]()
Pytanie tylko, który warsztat jest w stanie pomóc w diagnostyce tych aut…![]()
Żaden ![]()
Dawno temu nie mogłem uruchomić swojej e24. Zadzwoniłem do FUS’a, przyjechała laweta zabrała auto. Dwa dni i zdiagnozowali, że chyba siadł sterownik silnika. Zaproponowali, żebym pojechał do jakiegoś speca od elektroniki. Krzyknęli za diagnozę 800 pln. Wkurzyłem się i od tamtej pory sam naprawiam i diagnozuję swoje auta ![]()
Jednym słowem polecasz się:)
Bez brawury :v;
z tymi ASO wogóle coś nie halo … http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=35201 … ktos miał jazdy u Smorawińskiego w Poznaniu. ![]()