Prace wykonane:
remont silnika po wieloletnim postoju.
remont zawieszenia
montaż wnętrza odpowiedniego dla prawdziwego M535i
Dawca wnętrza to auto z przebiegiem około 50 tyś km.
montaż Becker Mexico typ 492 dedykowanego do e12
zakup i renowacja bbs mahle 16 cali
Plany na ten sezon:
-jeździć
Plany na przyszły sezon:
kompletny remont blacharski ,montaż oryginalnego ospojlerowania i pasków M.Być może delikatne obniżenie auta,zależnie od tego jak będzie wyglądała ze zderzakiem M
Na jednym zdjęciu wnętrza brak jeszcze listew drewnianych na boczkach. Drewno dostało nową powłokę lakierniczą i już jest zamontowane
Przyzwyczaiłem się w swoim 6 do tego cholernego parapetu z tyłu i spoilera z przodu ale szczerze mówiąc nie przepadam za nimi. E12 z tym towarem wygląda moim zdaniem przyciężko. Jeśli Twój samochód miał te cuda fabrycznie - może i warto założyć. Ale jeśli z fabryki wyjechał tak, jak wygląda na Twoich fotkach to ja bym się 2 razy zastanowił czy to zmieniać.
Janusz,auto z salonu wyjechało bez spojlerów. Generalnie każdy pierwszy właściciel mógł skonfigurować dowolnie m535i . Dlatego zdarzają się nawet takie co mają przedni zderzak M a nie mają tej gumy na tylnej klapie.Lub takie które nie mają żadnego spojlera. Nawet w katalogu M535i pojawia się taka fotka
z paskami, parapetem tylnym i spojlerem z przodu byłoby idealnie … bezkompromisowo … z daleka wiadomo by było że to m535i. Ja akurat uwielbiam ten kawał gumy na tylnej klapie
Pytanie Bogumił … gdzie dorwałeś tego becker-a ??
szukam takiego samego, lub ewentualnie becker mexico electronic 385 i nic nie mogę znaleźć czegoś sensownego. Ma ktoś w zasobach garażowych do opylenia w ładnym stanie działającego ??
Becker wpadł mi w ręce przypadkiem. Ktoś ogłosił sprzedaż w dziale na e12.de i traf chciał że akurat to przeglądałem. Poprosiłem o zdjęcia i kopara mi opadła. Becker Mexico z katalogu bmw. Jest to duża rzadkość-częściej się zdarzają te do mercedesów z panelem chromowanym.
Becker jest kompletny razem z zewnętrznym wzmacniaczem. Wszystko działa poza mechanizmem kasety,a przyczyną jest prawdopodobnie długi postój mechanizmu. Bez problemu znajduje sam stacje.
Dodatkowo miłym zaskoczeniem jest to ,że ma wyjście 6 pinowe aux. Zamontowałem przewód przejściowy na jacka i odtwarzam muzykę z mp3 w 34 letnim sprzęcie