Felgi

co myslicie o takich felgach?? http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=37587288 w takim ranciuku mozna sie zakochac :sunglasses:

Szczerze :slightly_smiling_face: nieprzepadam za takimi rantami , poprostu co zadużo to niezdrowo :slightly_smiling_face: Lubię ładne,dobrane do auta felgi moga mieć Parapet jak najbardziej ale nie aż taki :slightly_smiling_face:

Tutaj według mnie troszke zadużo ale każdy ma swoje zdanie :slightly_smiling_face:
http://www.aros.net/~mstahnky/humor/Rice/Huge%20Rims.jpg

parapet dla mmnie wypas, za to nie lubie takich ramion

Ja tez nie lubie takich ramion, jest dobry do golfa, BMW musi miec dostojniejszy (pelniejszy) srodek, parapet tez z reszta jak dla mnie troche przesadny.

chlopaki nie znacie sie :sunglasses: szocha ma duze nadkola i trzeba je czyms wypelnic… a ze nie wszystkim sie takie fele podobaja to normalna rzecz :wink:

i tu znowu wraca temat wspolczynnika ET, moga byc felgi z wielkim parapetem co nie wypelnia nadkoli i takie calkowicie bez ze sie nie zmieszcza… A ppoztym nie mowie ze nie lubie parapetow (patrz ikonka z moim 6) ale ten jakby tak minimalnie przekracza dla mnbie pewna bariere i wydaje mi sie przez to nienaturalny, ale to nic w porownaniu do tego 5 szprychowego wzoru :frowning: … ale jak sam zauwazyles, “co kraj to obyczaj”.

Koła w porzo, tylko jakoś do szóstki mi nie pasują…

ja osobiscie uwazam ze najlepiej pasuja fele z okresu kiedy 6 byla produkowana :arrow_right:

W sumie masz rację ale są też nowsze wzory które ładnie pasują.

ktos ma do pokazania jak wygladaly oryginalne kola do 6? bo do 7 mialem oryginalnie 14’’ i piekne to on nie sa..

to wpakuj do swojego cacka nowe OZety :smiling_imp: oczywiscie moze sie ze mna nie zgadzac ale ja zdanie nie zmienie, zreszta wszystko zalerzy od gustu wlasciciela..

nie musisz zmieniac zdania, kazdy chodzi w takich butach w jakich mu wygodnie :slightly_smiling_face: (albo jakie mu do dresu pasuja :D), mi sie po prostu felgi i opony ze starego okresu nie podobaja zbytnio.. balony duze na malej feldze mi nie leza wizualnie, pomijajac wlasciwosci jezdne na zakretach.. jako zimowki za to sa genialne :slightly_smiling_face:

ozety to nie sa..

bbs 17’’ :slightly_smiling_face: zreszta zalezy jakie oz masz na mysli :slightly_smiling_face:
podobne ma adam w 6 tylko z nieco innym parapetem… aczkolwiek wiele z nowoczesnych felg nie pasuje do klasykow, to moim zdaniem ten to jeden z fajniejszych wzorow, jest calkiem elegancki bo ma dosc plastyczne ramiona i cwieki jakos nadaja mu szyku :).. pasuje do duzej ilosci betek e23, e24, e32, e34 (seryjnie w 540 takie byly), e36 (widzialem coupe na takich - bomba)…
nie moge sie doczekac jak je na lustro zrobie :grinning:

przez ta wypowiedz chcesz przez to powiedziec, ze w 6 tez te 14’’ byly co u mnie seryjnie?

ps. jesli ktos na wiosne by chcial 2 opony 235/45/17 w dobrym stanie to niech da znac. sprzedaje bo zmieniam na szersze, nie dlatego ze zniszczone.

ladnie wyglada, widze ze autko dlugo w rodzinie bo stare blachy ma

dziekuje :slightly_smiling_face:
owszem, ma swoje lata :grinning: nabyty w reichu ok 10 lat temu, mial 1 wlasciciela przedtem :slightly_smiling_face: z racji mojego wieku nie bardzo oplaca mi sie przerejestrowywac na mnie, a samych tablic mi sie nie chce zmieniac - nie ma obowiazku to po co przeplacac :stuck_out_tongue:

ps. wracajac do felg to jak sie ma duzy parapet to trzeba uwazac http://img151.exs.cx/img151/4481/dontstart5vx.jpg :slightly_smiling_face:

Pasują bardzo dobrze, a jeśli chodzi o 14, to e24 też były zakładane i przyznam, że jeśli chodzi o komfort jazdy po polskich drogach, to dobre rozwiązanie, tylko, że nikt już nie produkuje rozmiaru 14/70/205..

Ja, dopóki nie zmieniłem, miałem “prawie” :face_with_rolling_eyes: oryginał - ten sam wzór tylko o numer większe, mniejsze były widać za małe i uwierały :wink: Na zapasie mi się został oryginał 14… :sunglasses: A założone były 15 :wink:

na polskie drogi - 14 są the best, 15 sa optymalne a max co pasuje do e24 to 17. Takie jest moje zdanie :sunglasses:

Ja jeżdzę na 16/50/225 przód, a tył 16/45/245 i wiem, że na wiosnę zmienię na węższe i wyższe oponki. Koncepcja jest, aby były: 16/60/215, a tył 16/60/225, a jak będa za bardzo wciśnięte to dołożę dystanse:)

ja decyzje już podjąłem… :bulb: a niech tłucze i będzie niewygodnie :smiling_imp: tylko z tyłu może kiedyś założę inne oponki bo 265 to może być za dużo… :wink:

Ja zostaje przy tym co mam, tylko założę dystanse..