co myslicie o takich felgach?? http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=37587288 w takim ranciuku mozna sie zakochac ![]()
Szczerze
nieprzepadam za takimi rantami , poprostu co zadużo to niezdrowo
Lubię ładne,dobrane do auta felgi moga mieć Parapet jak najbardziej ale nie aż taki ![]()
Tutaj według mnie troszke zadużo ale każdy ma swoje zdanie ![]()
http://www.aros.net/~mstahnky/humor/Rice/Huge%20Rims.jpg
parapet dla mmnie wypas, za to nie lubie takich ramion
Ja tez nie lubie takich ramion, jest dobry do golfa, BMW musi miec dostojniejszy (pelniejszy) srodek, parapet tez z reszta jak dla mnie troche przesadny.
chlopaki nie znacie sie
szocha ma duze nadkola i trzeba je czyms wypelnic… a ze nie wszystkim sie takie fele podobaja to normalna rzecz ![]()
i tu znowu wraca temat wspolczynnika ET, moga byc felgi z wielkim parapetem co nie wypelnia nadkoli i takie calkowicie bez ze sie nie zmieszcza… A ppoztym nie mowie ze nie lubie parapetow (patrz ikonka z moim 6) ale ten jakby tak minimalnie przekracza dla mnbie pewna bariere i wydaje mi sie przez to nienaturalny, ale to nic w porownaniu do tego 5 szprychowego wzoru
… ale jak sam zauwazyles, “co kraj to obyczaj”.
Koła w porzo, tylko jakoś do szóstki mi nie pasują…
ja osobiscie uwazam ze najlepiej pasuja fele z okresu kiedy 6 byla produkowana ![]()
W sumie masz rację ale są też nowsze wzory które ładnie pasują.
ktos ma do pokazania jak wygladaly oryginalne kola do 6? bo do 7 mialem oryginalnie 14’’ i piekne to on nie sa..
to wpakuj do swojego cacka nowe OZety
oczywiscie moze sie ze mna nie zgadzac ale ja zdanie nie zmienie, zreszta wszystko zalerzy od gustu wlasciciela..
nie musisz zmieniac zdania, kazdy chodzi w takich butach w jakich mu wygodnie
(albo jakie mu do dresu pasuja :D), mi sie po prostu felgi i opony ze starego okresu nie podobaja zbytnio.. balony duze na malej feldze mi nie leza wizualnie, pomijajac wlasciwosci jezdne na zakretach.. jako zimowki za to sa genialne ![]()
ozety to nie sa..
bbs 17’’
zreszta zalezy jakie oz masz na mysli ![]()
podobne ma adam w 6 tylko z nieco innym parapetem… aczkolwiek wiele z nowoczesnych felg nie pasuje do klasykow, to moim zdaniem ten to jeden z fajniejszych wzorow, jest calkiem elegancki bo ma dosc plastyczne ramiona i cwieki jakos nadaja mu szyku :).. pasuje do duzej ilosci betek e23, e24, e32, e34 (seryjnie w 540 takie byly), e36 (widzialem coupe na takich - bomba)…
nie moge sie doczekac jak je na lustro zrobie ![]()
przez ta wypowiedz chcesz przez to powiedziec, ze w 6 tez te 14’’ byly co u mnie seryjnie?
ps. jesli ktos na wiosne by chcial 2 opony 235/45/17 w dobrym stanie to niech da znac. sprzedaje bo zmieniam na szersze, nie dlatego ze zniszczone.
ladnie wyglada, widze ze autko dlugo w rodzinie bo stare blachy ma
dziekuje ![]()
owszem, ma swoje lata
nabyty w reichu ok 10 lat temu, mial 1 wlasciciela przedtem
z racji mojego wieku nie bardzo oplaca mi sie przerejestrowywac na mnie, a samych tablic mi sie nie chce zmieniac - nie ma obowiazku to po co przeplacac ![]()
ps. wracajac do felg to jak sie ma duzy parapet to trzeba uwazac http://img151.exs.cx/img151/4481/dontstart5vx.jpg ![]()
Pasują bardzo dobrze, a jeśli chodzi o 14, to e24 też były zakładane i przyznam, że jeśli chodzi o komfort jazdy po polskich drogach, to dobre rozwiązanie, tylko, że nikt już nie produkuje rozmiaru 14/70/205..
Ja, dopóki nie zmieniłem, miałem “prawie”
oryginał - ten sam wzór tylko o numer większe, mniejsze były widać za małe i uwierały
Na zapasie mi się został oryginał 14…
A założone były 15 ![]()
na polskie drogi - 14 są the best, 15 sa optymalne a max co pasuje do e24 to 17. Takie jest moje zdanie ![]()
Ja jeżdzę na 16/50/225 przód, a tył 16/45/245 i wiem, że na wiosnę zmienię na węższe i wyższe oponki. Koncepcja jest, aby były: 16/60/215, a tył 16/60/225, a jak będa za bardzo wciśnięte to dołożę dystanse:)
ja decyzje już podjąłem…
a niech tłucze i będzie niewygodnie
tylko z tyłu może kiedyś założę inne oponki bo 265 to może być za dużo… ![]()
Ja zostaje przy tym co mam, tylko założę dystanse..