Gdzie w Warszawie po OC dla e23 z 85roku 2.8 silnikiem??

Wlaśnie powoli powoli staram sie zmienic blachy na polskie w zwiazku z tym :frowning: oc polskie musi byc i tu lekkie ździwienie. :??:

Mam jedno auto na ktorym mam 50% znizek[wspolwlasciciel ze znizkami](byl max czyli 60% ale 2 miechy temu obnizyli o 10% :grin: z wiadomych przyczyn)

Powstaje problem gdzie OC aby było jak najtaniej?

sprawdz PTU (wyszlo mi przez tanieoc.pl)

tanieoc.pl to kit…
jaksię potem dzwoni to wychodzi im co innego. i ni taniej…
ja mam w link4, ale i takmusisz obdzwonić wszystkich…

Też jak robiłem wywiad to Link4 wyszło najtaniej.
Dodatkowo dają 5% zniżki jak płacisz kartą Citi (może zapłacić znajomy)
no i 5% za drugi samochód :slightly_smiling_face:

Ja mam ubezpieczony w HDI ASEKURACJA.
Skladka podstawowa 2 135zl. Chyba pow 2.2l poj jest ta sama. Na 55% znizki place 897zl za rok. Przed ubezpieczeniem obdzwonilem wiele towarzystw i kolega (ubezpieczyciel) polecil mi wlasnie ta firme. Link4 z tego co pamietam maja zwyzke za stare auta :smiling_imp:

o ile pamietam to wyszlo mi ok, dokupilem jeszcze ubezpieczenie na szyby, place 1400 czy 1600, jakos tak, bez znizek

Nic nie wiem o zwyzkach w Link4, a mam tam ubezpieczone juz drugie autko. Silnik 3,2L, rocznik 82 - i place (przy 60% znizki i czyms tam za drugi samochod ) nieco ponad 700 (w tym mam jeszcze ubezpieczenieszyb, nieszczesliwych wypadkow, jakies tam cos dla domu. W Linku ubezpieczenie licza chyba zaleznie od marki, modelu itd., podejrzewam ze na podstawie jakiejs statystyki o wypadkowosci , ale pewnosci nie mam.
Kiedy zastanawialem sie nad wyborem, podobnie cenowo wychodzila tez Samopomoc, ale jesli mnie pamiec nie myli cena byla podobna, ale pakiet ubozszy.

Dzwoń wszędzie mi obecnie najtaniej Mbank wyszedł… :grin:

Ubezpieczyli ci rekina w Mbank?? Mi powiedzieli ze za stary i takich nie ubezpieczają [`85] Jaa mam w Link4 i okolo 650 zeta za OC mi policzyli przy max zniżce..

ja też mam w link4, zarówno E24, jak i E30. niecałe 800 pln (w PZU 1200) natomiast przy ubezpieczeniu skody link4 za samo oc chciał tyle, co w compensie wzieli za OC, AC, NW i ASISTANCE. dla prównania stawka za OC E24 w compensie 2.300 przy 60% zniżki :face_with_rolling_eyes:

SCHWAY,cos tanio Ci policzyli
mnie na zadupiu naliczyli w Link4 550 zł , a Pzu 442 :astonished: :astonished:

no fakt, że tanio ale mam w Link4 jeszcze 2 furki więc -5% i -5%. Dodajac do tego -60% to wychodzi tanio. A poza tym jedna ciekawa rzecz.. Sprzedałem starą betkę przed miesiącem [e30 touring] i wczoraj dzwoni do mnie koleś z Link4 i mówi: “Widzę u nas w systemie, że samochód jeden w rodzinie ubył, czy moze pojawiło się coś nowego co mógłbym ubezpieczyć?” Wycwanili się..

ja za swoja w Link4 w tym roku zapłaciłem w 2 ratach razem 578zł z AC na szyby i 60% znizki.
Zaraz zarejestruje 525TDS zobaczymy ile zaspiewaja za to?

Coś mnie robią w balona,
60% zniżki, mała miejscowosc w lubelskim ( a więć dobra strefa),dłuuuugo prawko , wiek średni, tylko jeden użytkownik , płatne jednorazowo, bez NW … i 550 zł

Wawa i Wrocek…prawie tyle samo???

:astonished: placicie po 500-800 heh ja za poldolota 1000 60% heh +20% wzwyzki za mlodszego braciszka ale rocznik 94 i pojemnosc 1.4

niezle to porabane jest :??: bedzie trzeba podzwonic

w mbanku 640zł mi policzyli dla porównania najtańsze inne to 850zł…

Kocie, ale jak to ? Rekina w mBanku ? Mi nawet '91 nie chcieli ubezpoeczyć !

Wyjaśnij proszę !

hmm, faktycznie przypominam sobie że robiłem symulację i wpisałem najstarszy rok :frowning: Nie weryfikowałem - robiłem tylko arkusz - przepraszam mój błąd :frowning:

Ja zrobiłem tak… Zadzwoniłem do mBank, pogadałem radośnie że mam taki fajny samochód i jestem takim dobrym klientem a wy nie dobrzy nie chcecie ubezpieczyć mi 635…
Laska powiedziała że musi porozmawiać z analitykiem i wyrazili zgodę!
Płakać i bajerować dziewczyny na hotline… nie widzę inaczej… :grinning:

Mi zabrali 488 zl za rok za 635-Link 4.Mam max znizki i to jest 5 moj samochod ubezpieczony u nich.