No moim się zdarzały nie raz nie dwa…
![]()
Przecież co najwyżej ‘oleje’ E63. Więc nie wiem nad czym tu dywagować
Gorzej gdyby na dole też stało E24. A tak poza tym to podoba mi się zarówno auto jak i sposób garażowania.
Dawno mnie tu nie było… Ale trochę dlubalem przy e 24… Krótka fotorelacja
mam nadzieję że się spodoba?![]()
BMW dostało nowe zawieszenie gwintowane z 30 stopniowa regulacja twardości od gas shock. Seria gas gold.

Trochę odswiezylem tylny most. Zalany nowy olej.

Przednie zawieszenie też trochę odswiezylem. Namierzylem zaciski od e31. Nowe tarcze wentylowane 324 mm. Wszystko piaskowane, podkład epoksydowy 3 razy i dwa razy farba poliuretanowa. Razem z zawieszeniem wjechał silnik . kompletnie odrestaurowany . całość nawet fajnie wygląda… A w między czasie wygluszylem przegrodę silnika.

Wygłuszenie przegrody silnika i tunelu.

Mam nadzieję że będzie hamowała jak należy![]()

M30b35 ![]()
Sory za jakość zdjęć ale lepszej jakości nie chciało mi wysłać..
Silnik siedzi już w budzie. Niedługo odbieram kierownice m technic i zrobię foto środka.
Teraz trzeba ogarnąć ten bałagan w komorze silnika. I szukać wydechu bo zdecydowałem że na miejsce starego wjedzie nowy z kwasowki.
Zostało jeszcze sporo do zrobienia ale już niedługo pierwsze odpalenie![]()
Nie mogę się doczekać😇

Ale się świeci…jak kozłowe… ![]()
Pięknie to wszystko wygląda, szacun.
Gdzie kupiłeś/robiłeś barany?
Całość wygląda zacnie ![]()
Barany kupione. I dziękuję. Aktualnie auto jest na ostatniej prostej. A później dopieszczanie szczegółów.

Tak wygląda obecnie.

Ile kosztują takie baranki i kto sprzedaje?
Ja zapłaciłem za nie z rok temu jakieś 250 euro. Wtedy euro było po 4 zlocisze. Wpisz w wyszukiwarce nazwę firmy i wszystko ci wyskoczy.
Witam. Czy podzieliłbyś się informacją gdzie i za ile można kupić taki piękny pokrowiec na e24?
Pokrowiec robiła mi taka pani krawcowa . niedużo wzięła ale nie wiem czy się znowu podejmnie. Myślę że każda krawcowa to ogarnie. Po prostu skroi sukienke na wymiar dla e24![]()
![]()
Barany dały się zamontować bez problemu?
Też takie zamówiłem i zastanawiam się jak z montażem.