Witam,
tak jak w temacie poszukuje wszystkiego co jest do e-24 635.
Chodzi mi o wszelkiej maści materiały, które pozwolę zorięntować się w tym co siedzi w 635.
Jeżeli macie takowe dajcie znać na prv lub e-mailem.
Z góry dziękuję za info.
Witam,
tak jak w temacie poszukuje wszystkiego co jest do e-24 635.
Chodzi mi o wszelkiej maści materiały, które pozwolę zorięntować się w tym co siedzi w 635.
Jeżeli macie takowe dajcie znać na prv lub e-mailem.
Z góry dziękuję za info.
POWODZENIA
POWODZENIA?
Z czym? Nikt nic nie ma?
no właśnie - z tego co wiem to nie ma książki napraw do e24 jedynie cd
poza instrykcia obslugi do szostki ktorej i tak kazdy nie ma znalazienie jakisch kolwiek innych materialow jest niewykonalnie niemalze
niestety ![]()
no i dlatego życzyłem POWODZENIA ![]()
Ale ciekawe jest to, że to CSa, 1602 i innych staroci jest wszystko - w oryginale bo w oryginale, ale jest
Szóstka jest jakaś z innej planety czy jak ![]()
a w Niemczech ta sama sytuacja, też nic nie mają?
Nie wiem, ale dziś byłem na Narbutta i miłych Pań
i sprawdzałem rzeczy, które muszę kupić: podsufitka, poszycie foteli itp - nie ma nic w tym wzorze i kodzie jaki mam ja aktualnie… wszystko występuje jako niedostępne
Nie wiem jeszcze co zrobię, ale myślę, że mam kłopot… ![]()
Kuba,
a ja myślę, że masz świetną okazję zrobić odświerzenie środka swojego samochodu przez zrobienie nowej tapicerki:) Jeżeli jesteś zainteresowany to mam kontakt do tapicera spod Warszawy, który robi dosyć nieźle, a bardzo tanio. Np. za wyprofilowanie a la kubełki przednich foteli, położenie nowych materiałów (z dość dużej puli materiałów) + obicie tylniej kanapy chce 600PLN:) To bardzo dobra cena. Myślę, że dobrze zagadując można za 1000PLN zrobić u niego jeszcze boki drzwi i np. obicie zamszem konsoli przedniej - tak jak to mają niektóre modele Porsche.
Chcesz ten kontakt?
A i jeszcze jedno.
Jakbyś chciał zobaczyć jakiej ma jakości produkty podjedź w niedzielę na Żerań i odrazu za bramą stoją jego ludzie w fotelami. Oczywiście to są fotele masowo robione, a nie takie jakie mógłbyś mieć w swojej 6.
Dzięki piękne, ale my się nie rozumiemy, ja robię pełen oryginał, choćby mi się on nie do końca podobał - jak pojechałem z Bokejem do lakiernika i powiedzieliśmy, że ma pięknie to zrobić - jak najładniej umie to powiedział, że ok i pyta jaki kolor - ORYGINAŁ oczywiście…
Lakiernik popatrzył i powiedział, tyle pieprzenia i taki brzydki kolor ma zostać ![]()
otóż tak, ma taki zostać…
Wszystko co będę robił ma być w miarę możliwości oryginał… ale firma mi to skutecznie utrudnia…
Dlatego brak mi koncepcji
Chyba zrobię to co mnogę, a za 20 lat poprawię ![]()
A co do namiaru to tak, chętnie poproszę - może a nóż widelec coś człowiek poradzi
A rozumiem z tego, że fotel przed poszyciem może doprowadzić do stanu pierwotnego przez np podniesienie siedziska itp ![]()
Myślę, że skoro umie i potrafi profilować to da sobie z tym radę.
Oto namiary: Tapicer samochodowy Piotr Suchecki Adres: Kaleń 3, 96-321 Żabia Wola GSM: 603-576-491
Daj znać jak poszła rozmowa.
Jak będzie konkret to wstawi się jego namiary na stronę dla innych.
Wiem, że oryginał to oryginał, ale ja mam zapędy stety lub niestety w stroną tuningu wszelakiego i skoro zamierzam oddać 6 do lakiernika to myślę i knuję co by w niej zmienić, chciażby delikatnie poszerzyć tylnie nadkola i połączyć je z jakimś pasującym tylnim spoilerem. Ale to moje fantazje i zobaczymy co przyniesie rzeczywistość.
hmmm ciekawe jak wygląda dostepność tapicerki do mojej modelki
bo ja też robie na oryginał ![]()
Panowie,
może określicie na przykładzie tapicerki, siedzeń co to jest oryginał:)?
Czy jest to:
a) siedzenie z materiałów mających 20lat?
b) siedzenie obszyte nowym materiałem o tej samej fakturze(chyba tak to się nazywa)?
c) siedzenie obszyte innym materiałem niż był oryginał, np. alkantarą?
d) zmiana profilu siedzenia, zmiana materiału, pozostawione mechanizmy?
Byłbym wdzięczny za odpowiedź.
Orygianał czyli tak jak wyszło z fabryki, materiał, jego faktura, kształt foteli, wszystko zgodne ze specyfikacją zamówienia pierwszego właściciela
Dodtaki, wyposażenie itp. Jeśli podsufitka była w materiale to nie interesuje mnie welur, jeśli nie było na specyfikacji zamawiającego “6” recaro to nie może być ich tutaj ![]()
Prawda jest taka (to już było przrabiane), że jest to yang timer i za chwilę będzie old timer, a taki najwięcej jest wart w oryginale ![]()
A co do Twojego pytania Mareczku to Ci powiem, że nie mam dla Ciebie dobrych wiadomości… Masz podobny kłopot do mnie, ale trza to obadać u Helmutów. Jest wiele firm zajmujących się renowacją i restauracją yang timerów i trzeba u nich popytać
Powinni mieć swoje stany magazynowe z gratami różnymi, a zwłaszcza tymi, które kończyły się w fabryce BMW ![]()
Kwestia tylko ceny…
obicie foteli ~ 2600
wykładzina na podłogę ~ 1150
no panowie, jestem w szoku, to jest już nas trzech ![]()
a co to za ceny Kuba? skąd?
Jest już trzech, ciekawe jaki bedzie tego efekt. Jak narazie są chęci. A na przykładzie Kuba można stwierdzić że jedynie jak narazie jest mocnym zbieraczem informacji, a zdanie zmienia mu sie z minuty na minuty. Jak ktoś by nie pamiętał, zaczęło się od błotników z włókna szkanego. Ale Kubuś nie ma w tym nic złosliwego, oczywiście życze szczęścia. Niestety wiąże sie z wielkimi nakładami finansowymi. Do tego brak specjalistów w Polsce, choć może i by sie znalazło, tylko zawsze powstanie problem tzw kasy. Niestety. Poza tym musze was zmartwić, na dzień dziesiejszy zainteresowanie 6 w Polsce jest strasznie znikome, może sie to zmieni, ale napewno najpierw nasz rynek samochodów musi sie zmienić.
Poza tym Marcinku ja mam książke obsługi swojej 6.
a może obije moje recaro w skórę (o takim samym kolorze co oferowała fabrika.) ![]()
Pawle, to jest pierwsze auto w jakim chcę przeprowadzić renowację i chcę to zrobić jak najlepiej, nie ukrywam, że pojęcie mam o tym marne - z błotnikami, tak masz rację - długo szukałem rozwiązaqnia i uważam, że dalej go nie znalazłem bo fabryka kiepsko zrobiła oryginał
A co do całości to nie oryginalne będę jak się uda tylko kółka
Ale szócha bez ładnego koła to jakoś nie tak wygląda…
Plan mam taki, że prędzej kupie drugie i trzecie auto w swoim życiu niż ją sprzedam więc inwestycji się nie boję - kłpotem jest tylko dostępność środków ![]()
Z zainteresowaniem jest tak, że mnie to nie interesuje - w ogóle, a w ogóle… Ludzie mogą 6 kochać lub nienawidzić, nie ma znaczenia to dla mnie jako użytkownika - ja nie myślę o sprzedaży i zarobku na tym lub stracie
Chcę mieć ładne 6 i już ![]()
Tylko kurcze, strasznie się piętrzą problemy po drodze… firma BMW nie dba o nas w ogóle…
Nie wykluczam że ze względu na dostępność zmienie tapicerkę, podsufitkę i parę innych rzeczy, ale mam nadzieję, że za dwadzieścia pare lat będę miał co poprawiać w związku z tym
W końcu BMW coś do produkcji przywróci…