Zmienilem sobie w mojej 628CSI 1983 zegary, wreszcie mam takie w ktorych dziala doslownie wszystko i nawet alternator laduje odrazu po zapaleniu a nie dopiero jak dodam gazu…
No ale dziala mi takze OIL SERVICE i INSPEKTION, jak mialem E30 to wiedzialem ktore zworki we wtyczce zlaczyc chyba przekrecalem kluczyk czekalem… w kazdym razie umielem to zzerowac, ktos moze wie jak to jest w E24???
To niekwestia szanowania się serwisu. Wszystkei serwisy bmw, oczywiście autoryzowane serwisy, są zobowiązane kasować “diody” za darmo na życzenie klienta.
No dobra, ale czy to ma jakiekolwiek znaczenie, przecierz ten ich laptopik pewnie niczego innego nie robi tylko wlasnie laczy na te 12 sekund 7 z masa, podlacza i powiedza , ze nie skasuje chyba , ze zdecyduje sie wymienic u nich bateryjki…na oryginlne. Czy sie myle?
Probowalem i do “1” i do silnka, choc to bez sensu bo faktycznie “1” to masa, ale czego sie nie robi w desperacji.
rozbierz zegary - na płytce ma wlutowane akumulatorki (najczęściej 2 szt.) - wylutuj je, sprawdź napięcie (1,2 - 1,5V) i jak są bee to poszukaj podobnych zamienników. Temat do zrobienia samemu.