Garaż ma 5 miesięcy, ale nie stoi w nim 6 na codzień… Służy nie tylko mnie ale i rodzince, jeszcze by mi poobijali, nie każdy uważa że auto to coś więcej niż środek transportu…
Marek, dobrze zabezpiecz fugi! KONIECZNIE. To najważniejsze. W megance czasem nam coś kapnie, i schodzi pięknie. Wydaję mi się że szary gres+zabezpieczenie było by bardziej praktyczne
O złotych środkach kiedyś myślałem po jakimś filmie o gangsta z brooklynu z lat 80tych. Te się trafiły, leżały u mnie chyba tydzień w przedpokoju i stwierdziłem: TYLKO GOLD, ale to kwestia gustu
kot, rozwaliłeś mnie tym kolorem tapicerki, nie mogłeś lepiej wybrać, taki właśnie widzę w swojej “wymarzonej”, te złote rs’y też pasują do tzw. całości, szacunek, job well done ;).
Podziękowania dla kolegi BARABUS z forum beemka-klub.pl za pracę na RS-ami i
podziękowania dla kolegi CZARNEGO z forum 6.com.pl za załatwienie sprężynek
Tutaj fotki z 2007r.
Stoi jak koza:
Felgi przeszły parę zmian:
-złocenie śrubek
-poprawkę polerowania rantów
-polerkę śrub centralnych
-Zmianę rantów: Na przód poszły tylne 2 calowe, a na tył dokupiłem nowe, 3 calowe
Zdjęcia before i after, od razu po wymianie, jeszcze przed jazdą:
Podczas wymiany miałem miłą niespodziankę. Niemiec mówił że są nowe amorki z przodu… :
Opony tylne są nowe ale rocznikowo rzeczywiście STARE, chyba 97rok.
Ale skoro jeżdżę mało i po suchym, a bieżnik duży, w końcu nowe i zapłaciłem chyba 250 czy 300zł za parę…
Pare spostrzeżeń po zmianie sprężyn:
-Szócha zdecydowanie jest bardziej zwarta
-Poprzednie były bardziej drewniane, teraz jest bardziej sztywna ale tak jakby gumowo - jak twarda guma…
-Na dziurach w asfalcie jest chamsko twardo
-jak ostro przyspieszałem to czułem że asfalt nie jest gładki, czułem że jadę w górę, w dół, w górę w dół - jakbym siedział w F1 i wyczuwał dokładnie powierzchnię.
-zdecydowanie lepiej przyspiesza z miejsca, wcześniej energia szła w opuszczenie kufra i podniesienie przodu.
Ogólnie:
To już drugi przypadek (po Baurze) że wymiana sprężyn na niższe i sportowe a komfort się poprawia i przestaje być słychać deskę i ogólnie tapicerkę.
Pozatym po raz kolejnym stwierdzam że twardsze sprężyny poprawiają moc auta. Oczywiście w sensie mniejszy strat energii, na gibanie się auta. Szóstka zdecydowanie lepiej się zrywa z miejsca, a w Baurze zaobserwowałem (po zmianie) że zdecydowanie łatwiej go postawić bokiem (ma tylko m10b18).
każda jest najpiękniejsza
cel dokładnie taki, jak stwierdzenie oceniające po zdjęciach
Nauczeni doświadczeniem wiemy, że zdjęcia to jedna rzeczywistość przyjmijmy wirtualna, a organoleptyka to druga rzeczywistość, która wiele pokazuje co obiektyw ukrywa