KotSylwester - 635csiA - Nowe foto strona 5.

Przyszły koła na jakich auto wyszło z fabryki :slightly_smiling_face: Wyważone i założone. Obecnie szócha wygląda identycznie jak 24 lata temu :slightly_smiling_face: Oczywiście eReSy leżą w garażu i wrócą na auto… aż tak mi nie odbiło :wink:

no nieźle - ładnemu (6) to i w garnku na głowie pięknie(org. felgach). Już powoli zapominam jak ładna 6 wygląda w oryginale…

aż się łezka kręci w oku, mi też się podoba na TRX ach, Jak tylko zrobie docisk (bo wczoraj padł :face_with_rolling_eyes: ) to założe na zime , mam taki ładny komplecik :smiling_imp:

TRX super wygląda.

Ja własnie tez zamieniłem TRX na BBS RS.No i idzie w dół o 40mm jednak nie o 30.Ale daleko mi do Twojego stanu :grin: auta:)

Te TRX’y to najpiękniejsze felgi jakie mogą być ! No jest jeszcze 240/45 ZR415. Dobrze, że podniosłeś auto :grinning: Jazda na takich felgach do… 130 km/h to czysta przyjemność :slightly_smiling_face: ( potem już mogą trochę opony bić… )

Nie gadaj Turist ,że tyle Wasze E24 osiągają :astonished:

:wink:

Przed chwilą wróciłem z wypadu do Mielna :wink: Noo… jechaliśmy nawet więcej :grinning: Ale już zaczęły opony walić, to zwolniliśmy :grinning: Silnik zaczął zupełnie inaczej chodzić jak użyliśmy ten płyn zastępujący ołów. Można go kupić na stacjach BP, kosztuje chyba 3 zł… Naprawdę warto ! Zupełnie zmieniło się przyspieszenie i odgłos silnika. Oczywiście na lepsze ;D

nie ma to jak tuning psychologiczny :stuck_out_tongue: , a ze starą gumą to nie jazda (walenie) :laughing:

Ja obnizyłem auto o 40mm. :grinning:

A TRX chciałem costawic ale opon nie mogłem znalezc,w rozsadnej cenie.Dunlop po 700zł sztuka :grin:

Fakt ze ładne,nawet na jednej feldze z przodu mialem gumowy fartuch od wewnatrz osłaniajacy tarcze hamulcowe :astonished:

Profil na BBS-ach mam 40 i 45.Modle sie o dobre drogi we Wrocławiu na Euro 2012 :grin:

Przesadzasz Macias, przesadzasz, nawet jeżeli to tuning psychologiczny, to 3 zł na jeden bak daje dużo radości ^^ Ale to, że silnik jest stabilniejszy, to nie podlega wątpliwości. Zostawiliśmy auto u znajomego, który miał sprawdzić jedną pierdółkę. Tata pojechał, a ja, tak dla próby wlałem ten płyn. Tata później odebrał auto, no i mniej więcej po tygodniu, zaczął mi mówić, że silnik zaczyna coraz równiej chodzić… Powiedziałem mu o tym płynie, nie wiem, może to był przypadek… co do gum, to nie są takie stare, trzy z nich są nawet… nietwarde :stuck_out_tongue_winking_eye: W zapasie mam cały komplet AVON’ów :wink: Co do prędkości, to mam nawet zdjęcie, za moment będzie na picassie.
http://picasaweb.google.pl/Matmoroz/BMW628CSiJesiennaSesja#5528740730936808162
130 jest ? Jest :grinning:

Masz zaciecie.Piekna sesja.Piekna 6.Zmieniłem zdanie.Nie wyrzucam TRX-ów :grin: Poczekaja az znajde opony a na razie BBS :pa:

Dokładnie ! Tak trzymać, szkoda przetapiać takie felgi… materiał wartości nie straci, więc na czarną godzinę zawsze można zostawić xD Takie coś warto w zapasie mieć :wink: Samych felg to mam dwa i pół kompletu + komplet mięciutkich opon w zapasie.

piknie na tych trx-ach … jak z propektu … coraz wiecej maniaków felg z epoki … ja mimo wszystko pozostaje przy alpinach (z epoki rzecz jasna :wink: )

Dzięki :slightly_smiling_face:

Szczerze mówiąc spodziewałem się raczej mniej przychylnych komentarze po założeniu TRX-ów i podniesieniu auta. Co do prędkości… koledze ostatnio rozpadła się opona 5 letnia przy 80km/h:

Dlatego raczej będę ostrożny z jazdą z większymi prędkościami ale na pewno coś tam sprawdzę :slightly_smiling_face:

Mam jeszcze komplet TRX415 z niezłymi oponami. Jedną przydałoby mi się wymienić - jak ktoś ma to chętnie zakupię :slightly_smiling_face:

Ja mam KAT-a więc chyba dodatku lać nie powinienem/nie mogę :slightly_smiling_face:

Co do komfortu to jest on wręcz niesamowity. Po wyjęciu niskich sprężyn się podniósł, ale po założeniu TRX-ów podniósł się jeszcze bardziej. Teraz się jeździ mięciutko. Starzeję się chyba.

W dodatku różnica wagowa między BBS RS 8,5" z gumą 235 a TRX390 albo BBS RS 10" z gumą 245 jest kolosalna, eReSy są po prostu niesamowicie ciężkie a TRXy leciutkie, nawet się wulkanizator zdziwił że takie lekkie. W końcu TRX są kute… ale eReSy chyba też?

widze bardzo duzo podobienstw do moich przezyc z e24, mamy obaj 86 delphin ,ja mam shadow i manual a Ty automat i chrom ale włożyłem do niej już z 10 kompletów różnych felg było nisko i szeroko i twardo a osttatnio dojżewam do dania oryginalnych sprężyn i trx…a sl129 najezdziłem się też całe lato :v; więc historia całkiem ciekawa.

Chyba ja jako pierwszy założyłem " na życzenie " TRX’y a tu proszę, zaraz będzie trzecia osoba :grinning:

eeeeee…tak dobrze to nie masz, tylko jako pierwszy o tym napisałeś, od wielu lat od czasu do czasu pomykam sobie na trx, pare kompletów już zużyłem :wink:

U mnie za moment 25 latek, dlatego się do tego przygotowuję. Natomiast z jazdą bym raczej uważał, szczególnie jak nam strzeli opona na zakręcie, podcza przeciążenia, może być niewesoło i wysiłki na doprowadzenie rekina pójdą w las (a raczej na szrot).

Zimno się robi a ja jeszcze chciałem barana na podwozie rzucić przed zimą ale chyba trzeba z tym poczekać.

Ja tez pomykam na TRX i jazda 210km/h nie była mi straszna :wink:

P.S: W avatarze też TRX :slightly_smiling_face: