Losowanie, no wiesz, siadamy wszyscy, rozstawiamy kieliszki i pijemy, ten kto dotrwa do końca zabiera książkę i odchodzi (na pewną odległość) ![]()
Mi sie podoba opcja skanu bo może udałoby się zocrować.
Losowanie, no wiesz, siadamy wszyscy, rozstawiamy kieliszki i pijemy, ten kto dotrwa do końca zabiera książkę i odchodzi (na pewną odległość) ![]()
Mi sie podoba opcja skanu bo może udałoby się zocrować.
Tez bym wypil pare piw a przydalem do skladki
To ja też poproszę jeden egzemplarz. Losowanie mogłoby się odbyć na jakimś zlociku, były by jaja ![]()
rozumiem że książeczkę kupujemy, skanujemy, drukujemy w oryginalnym języku, a potem tłumaczymy i rozsyłamy w PDF? Czy również w druku?
Z tego co mi się obiło o uszy mój kolega z dolnego śląska ma profi skaner kolorowy, Profi w sensie prędkości działania, pewnie skan by mu zajął raptem 10 godzin (razem z kalibracją formatu). Książka na pewno po takim skanie będzie wyglądała jakby przeszła już przez parę rąk… Jeżeli zdecydoalibyśmy się na odcięcie grzbietu ( na gilotynie w drukarni - zero problemu nie nożykiem łamanym) Skan będzie na 100% o wiele tańszy - papier poleci z kombajnu i się nic nie zniszczy więcej. Jeżeli to jest jakaś “kronika” czy komplet zeszytów, to rozszywamy i na kombajn leci, wystarczy przeszyć.
Druk mozna puścić z A4, potem skleić w drukarni.
a nie lepiej dołożyć trochę pracy i jak już to wszystko będzie zeskanowane oraz zrobiony skład do druku, wkleić polski tekst
Gorg’u z reguły nudzi się w roboczie, to na pewno z chęcią się za to weźmie ![]()
Wchodzę ![]()
216 kartek (nie stron) w kolorze A4, koszt minimalny **ok 280zł **przy druku cyfrowym i kilku egzemplarzach, netto lub bez fakturki
+ skład. I nie mówię o papierze 200g. Tylko offsetowym 120g.
Z offsetu to nie jest ilość na druk.
Dodajmy do tego koszt skanu, czas na: tłumaczenie, skład, zrzutę po 50EUR itp itd…
ile wyjdzie **550zł sztuka? **
Ja na 100% ** również ** w PDFie bym chciał to mieć.
po składzie zrobić pdf’a to najmniejszy problem ![]()
Jestem zainteresowany “polską wersją językową” ![]()
ja polską i niemiecką
ja również wchodzę - w PDF
To jak narazie wychodzi po ** 21 EUR **
1 Strugu
2 Majek
3 Marek
4 Macias
5 KotSylwester
6 Adam
7 Helmut
8 Radosc
9 StarZcarZ
10 Miłosz
11 Mati
12 Gorg
+koszty “pozakupowe”
Jeżeli mógłbym coś zaproponować to myślę że po kupnie skanujemy w kolorze i rozsyłamy w PDF, potem dopiero kombinujemy kto i jak tłumaczy i jak drukujemy a PDFem juz każdy będzie się cieszył.
no maniek chyba nie zbankrutuje jesli sie dolozy …
no dobra … a co to jest ten pdf … ?? nie smiejcie sie … na prawde nie wiem ![]()
O wlasnie mialem zrobic wstepna liste ale widze , ze przejales paleczke. Pomyslec, ze nie wkleilem tego tematu pol roku temu bo wydawalo mi sie , ze i tak nie bedzie odzewu. Nawet mialem czasem nocne napascie , ze chcialem kupic ja sam.
Jestem chetny na orginal - jesli wylosuje
, lub kopie w jezyku niemieckim. Tlumaczenie nie jest mi potrzebne ale jesli bedziemy robic wedlug ustalonego planu cos hurtowo to skladam sie solidarnie na wszystko - Niech zyje demokracja.
A wogole to niezle piractwo
co?
Przyszedl mi jeszcze jeden pomysl do glowy, podejzewam ze te 250 eur to wyguraowana kwota ze wzgledu na duza ilosc pracy i mala ilosc sprzedanych egzemplarzy. Sam koszt produkcji napewno stanowi nieznaczna czesc tej sumy, ciekawe ile powiedzieli by za sztuke jak bym tak chcial 20 orginalow… Zapewne bede tam na dniach dzwonil jak ustalimy ostatecznie co i jak, z ciekawosci zapytam.
a co to jest ten pdf … ?? nie smiejcie sie … na prawde nie wiem :oops:
pliki z końcówką pdf to pliki tekstowo-obrazkowe czytane przez np Adobe Acrobat Reader’a
format idelany do przeniesienia w świat cyfrowy książek i innych tradycyjnych nośników
słowa (też obrazków) pisanego. Oczywiście będzie tego dużo skoro tyle stron i trzeba
będzie to pozgrywać na CD/DVD i wysłać pocztą tradycyjną bo elektroniczna nie
pchnie takiego ciężaru.
dzieki … to trzeba miec acrobata do odczytu … a do stworzenia pliku pdf ??
dzieki … to trzeba miec acrobata do odczytu … a do stworzenia pliku pdf ??
informatykiem to ja byłem jak miałem 15 lat i łamałem w monitorze gierki na C64, A500
to wszystko poszło jednak tak do przodu, że gdy straciłem kontakt z kompem na 10 lat
to zaległości są do dziś nie do odrobienia. Wracając do Twojego pytania,
jeżeli Acrobat czyta to również tworzy (proces :skan na kompa i dalej na CD/DVD poprzez Acrobat’a).
To jak narazie wychodzi po niespelna 20 EUR na sam zakup
1 Strugu
2 Majek
3 Marek
4 Macias
5 KotSylwester
6 Adam
7 Helmut
8 Radosc
9 StarZcarZ
10 Miłosz
11 Mati
12 Gorg
13 Maniek
Skladka zaczyna robic sie drobna, gorzej z tematem “losowania” oryginalu ![]()
Skladka zaczyna robic sie drobna, gorzej z tematem “losowania” oryginalu
kurcze na zlocie trzeba będzie sie pojawić ![]()
kto się pisze na skarbnika i rolę kupującego zarazem?
Do tworzenia PDF-a z plików potrzebny jest tzw. PDF maker, czyli np.
Darmowy PDF Creator - bardzo dobry, przyjemny, po zainstalowaniu widać go jako drukarkę. nie jestem pewien czy Adobe Acrobat Reader może ze skanera skanować do PDF, w końcu nazywa się Reader.Do profesjonalnego tworzenia PDF-ów jest Adobe Acrobat Profesiossional pozwala też “zarządzać” (PDF Creator -nie) plikami PDF
czyli wklejać strony, robić linki, obracać, zmieniać itp itd.
Pozdrawiam.
P.S. W kwestii skanowania, tworzenia PDF i obróbki, deklaruję pomoc.
myśle ten kto bedzie to koordynował … ![]()