jest to dobry pomysł, bo może się okazać, że np przy tej ilości nie warto bawić się w wydruki, bo cena będzie o połowie niższa, chociaż moim zdaniem jest to mało prawdopodobne ![]()
też się dokładam ( ale wersja po polskiemu będzie napewno ?? )
z tego co zrozumialem irko tez jest chetny . nie wspominam o tem ze wzgledow finansowych ale chyba powinnismy o nim pamietac … tylko jesli by chcial to jaka wersje jezykowa .
Na pewno to kopernik nie żyje… ( to o polskiej wersji)
dowcip ci się wyostrzył :zz:
To jak narazie wychodzi po niespelna 18 EUR na sam zakup
1 Strugu
2 Majek
3 Marek
4 Macias
5 KotSylwester
6 Adam
7 Helmut
8 Radosc
9 StarZcarZ
10 Miłosz
11 Gorg
12 Maniek
13 Irko
14 Lomo
(Wykasowalem Matiego z listy, nie wiem czemu sie tam znalazl…)
Ale masowka!!!
Moge podjac sie zakupu i organizacji tematu w Niemczech, wychodze z zalozenia , ze wszyscy zdeklarowni to ludzie powazni wiec moge byc i skarbnikiem. Moge pomoc w tlumaczeniu - ale prosze nie oczekiwac ze przetlumacze sam w dwa tygodnia 400 stronna kronike.
NIE podejmuje sie tematu kopiowania, drukowania, PDFow itd…
Jak można też wchodzę.
Dodam wiecej: mogę nawet zrezygnować z losowania oryginału ![]()
Upss -Chyba że bedzie nagrodą za pierwsze miejsce na torze w Koszałkowie, ale tylko kartingiem i Dawida trzeba upić :piwko:
(Napewno są wielbiciele, którzy bardziej zasłużyli na ten rarytasik)
Nie widze powodu do ograniczania ilosci chetnych zwlaszacza , ze bedzie sporo roboty wiec zawsze lepiej hurtem - juz dopisuje
To jak narazie wychodzi po niespelna 17 EUR na sam zakup
1 Strugu
2 Majek
3 Marek
4 Macias
5 KotSylwester
6 Adam
7 Helmut
8 Radosc
9 StarZcarZ
10 Miłosz
11 Gorg
12 Maniek
13 Irko
14 Lomo
15 Krysti
Jutro nawiaze kontakt w sprawie wysylki kroniki.
Nikt nie protestowal wiec mianowalem sie za odpowiedzialnego w Niemczech w tej sprawie. Kase przeleje z niemieckiego konta i adres wysylki podam do siebie do domu w Berlinie.
Was poprosze o przelew w euro na konto niemieckie lub w zlotowkach na polskie, zalezy jak komu wygodniej. O sensowny kurs euro zapytamy w tym drugim przypadku “biednego sprzedawce walut”
moze byc Mareczku ![]()
W takiej sytuacji poprosimy PW z nr kont, datą przelewu i kwotw w EURO i zł.
Dokładnie, natomiast co do mojego sceptycznego podejścia do tłumaczenia, to przecież wiecie jak to czasem wychodzi z fotorelacjami z napraw (których właściwie nie ma) itp itd…
Skoro zostałem wezwany do tablicy to na moją wiedzę … z polskiego konta, przelew na niemieckie konto (Miłosza) wiąże sie z duża opłatą pobieraną przez Bank (PKO BP ok 45zł - BZ WBK ok 100zł) - więc myśle że sensowniej było by przyjąć prosty przelicznik **17euro = 65 zł **(kurs 3,8235) … i przelać PLN na polskie konto Miłosza.
Przy 17 eur - różnica 1 gr to 0,17 zł więc myśle, że nie ma sensu debatować nad dokładnym kursem … Taką mam koncepcję ![]()
nie tylko w sprawie eur, ale i w sprawie relacji z remontu ![]()
rzeczywiście … ale faktem jest że idzie to w tempie ślimaczym … ale cóś tam mam … musze sie za to wziąść ..
![]()
Kronika zamowiona ![]()
Dane polskiego konta:
Milosz Iwanicki
BANK PEKAO SA
odzial I-szy w Tarnowie
Numer Konta
09 1240 1910 1111 0000 0880 1719
Jako tytul prosze o podanie nazwy uzytkownika z forum.
Jesli komus z jakiegokolwiek powodu lepiej wyslac eur na konto niemieckie
Milosz Iwanicki
Deutsche-Bank Berlin
BLZ: 10070024
KTO: 2826956
do przelewow miedzynarodowych:
IBAN: DE20100700240282695600
SWIFT/BIC: DEUTDEDBBER
Jesli znajda sie kolejni chetni to nie zmniejszamy juz kwoty wplaty, dorzuca sie wieksza kwota do spraw drukarskich.
Już wpłacam!
Tylko musimy się zobowiązać co by to nie wyciekło np na emula zaraz bo może być niemiło, i też by fajnie było co by to mieli ci co wpłacili tylko.
No to juz kwestia etyki, bo aparatu kontroli chyba sie tu wprowadzic nie da, tak sadze.
Za katalog juz zaplacilem, dodatkowo zamowilem sobie
138 numer wydawanego przez to wydawnictwo magazynu za 13 EUR. Jest poswiecony jubileuszowi E24. Gdyby ewentualnie ktos byl takze chetny to musi sie do niedzieli zdeklarowac i przeslac mi 13 eur wiecej.
… ale swinia nie bede i skopiowac dam
- pozatym nie wiem co tam ciekawego bedzie.
Temat znizek przy wiekszej ilosci zamowien zostal potraktowany jak powietrze.
Wpłaciłem 65 pln ![]()
Wpłaciłem 65 pln
Pieniadze byli przelane na polskie konto dzis wiecorem
poszło