lamerskie pytanie - skrót CSi

co oznacza ten skrót?

nie bijcie :wink:

coupe
sport
injection

no wiesz co zeby o takie rzeczy pytac :exclamation: powinienes sie wstydzic :confused:
C-cupe
s-sport
i-wtrysk

eee widze Arku ze byles szybszy :grinning:

Bo nie mam automatu :wink:

no tylko bez takich :wink: narazie jeszcze jest ale nigdy nie wiadomo co wiosna nam przyniesie :sunglasses:

‘i’ to jasne..
CS przetlumaczylem sobie coupe sport ‘na rozum’, ale po co wprowadzili to oznaczenie skoro kazda 6 to coupe? :confused:
jestem nieusatysfakcjonowany, myslalem ze to cos bardziej tajemniczego :slightly_smiling_face:

a to ja myślałem inaczej

Często
Stosowana
instalacja gazowa

:laughing:

nie, bo to by było CSig :face_with_rolling_eyes:

C - Cicho
S - Sobie myślałeś o zamontowaniu
i - instalacji gazowej :question:

Trąca monotonią :exclamation:

każdemu kojarzy się inaczej, mi widocznie monotonnie :wink:

Każdy ma jakieś kuku, mozna się przyzwyczaić :wink:

Coś
Szybkiego
Ijahahah :sunglasses: patataj, patataj, patataj :wink:

Ciśnienie
Skacze
Inteligentom :smiling_imp:

Cywilizacyjny
Skok
Industrialny :wink:

Kurcze, mało fajnych słów jest na “i” :bulb:

Jest jedna wersja e24 która miała oznaczenie 630CS - miała silnik na gaźniku i stąd brak “i” (który oznacza wtrysk) :sunglasses:

Ale generalnie od połowy lat siedemdziesiątych BMW zrezygnowało z gaźników, a literka “i” pozostała do dziś :sunglasses:
Pomijam, że wtrysk znany jest conajmniej chyba 70 lat :wink:

ja się nie zgodze że bmw robiło auta gaźnikowe do połowy lat 70. :sunglasses:
630 CS był produkowany od marca 1976 do sierpnia 1976 - dla mnie to koniec lat 70’ :sunglasses:

ja mialem e23 z motorem 2.8 na gazniku z 1979 :slightly_smiling_face: musze przyznac ze do poki jezdzila to jezdzila calkiem przyzwoicie :sunglasses:

no tak myślałem, na Kubę zawsze można liczyć :wink:

Łyźwa, człwiek próbuje się dobrze bawić, a Tobie się na złośliwości zbiera :face_with_rolling_eyes:

a jaka to złośliwość? powiedziałem że monża na Ciebie liczyć z dobrą zabawą, że przyłączysz się i podasz soją wersję CSi. nie przeceniaj mnie z tymi złośliwościami, nie szukaj tam gdzie ich nie ma :wink: