No chyba raczej do piekarnika Do mikrofali to się wrzuca płyty z elektroniką żeby je zepsuć i ew. puścić na gwarancji no chyba że masz mikrofale z grilem
podobno od tego są moderatorzy :??: , którzy działają tak jak nasz dotychczasowy serwer i neostrada razem wzięci
mikrofala spowoduje zagotowanie kwarców i BUUUMMMM… , a piekarnik musi być dorze umyty, aby kwas tłuszczowy nie zniszczył ścieżek , zresztą sam jestem ciekaw co będzie po zafundowaniu ECU takich przejść
taki grill, też nie spełni swojego zadania, bo to działa razem z mikrofalami
Mikrofala była metaforą. Fachowcy od napraw układów elektronicznych dla zlikwidowania zimnych lutów korzystają z piekarników lub pieców kaflowych. Jaka powinna być temperatura Nie wiem
Obawiam sie ze to by bylo ryzykowne. Temp. topnienia lutowia to dobrze ponad 200 stopni, zeby zlikwidowac zimne luty nalezaloby podgrzac znacznie silniej. W efekcie porzadnie nagrzalyby sie elementy i moglby niektore z nich “szlag trafic” (zwlaszcza ze w domowych warunkach, w piekarniku, to nagrzewanie byloby powolne. W urzadzeniach profesjonalnych nagrzewa sie szybko i z jednej strony). Druga rzecz - mogloby sie okazac ze gdzies jest za malo lutowia i nie zwilzy wystarczajaco. Moze tez byc potrzebny topnik.
Reasumujac - bezpieczniej wziac lutownice i po kolei podejrzane luty poprawic. Inaczej mozna zrobic wiecej zlego niz dobrego.
Poprawiać zimne luty w komputerze sterującym, hmmm…
Myślę że mogłoby być ciekawiej niż z lutowaniem zegarów
Czy przypadkiem w środku wszystko nie jest zalane “ciemną masą” ?? - nigdy nie rozbierałem.
Mialem kiedys kompa do naprawy od 525 i okazalo sie ze walniety jest taki duzy tranzystor (zreszta jedeyny taki w srodku obudowy), wymienilim i zadzialalo.
Juz 3 post pisze w tym temacie i poprzednie dwa usunalem bo mi nie pasowaly do tematu
Ale ten link moze wam pomoze w ustaleniu przyczyn zlej pracy silnika.
Sprzedaja to, co na innych ruskich stronach jest za free Ciekawe czy oryginaly, czy sobie skads sciagneli i chca zrobic kase. Ale w ETK chyba nie ma schematow komputera i innych ukladow elektronicznych., a tylko polaczenia pomiedzy elementami w autku (chociaz w sumie nie jestem teraz calkiem pewien).
No dobra, to jeszcze dodam że oddałem ten mój komputer do naprawy ale nie znaleziono usterki. …to się nazywa stopniowanie napięcia
A jak już dostanę nowy i potwierdzę że to na 100% komputer to powiem wam jak go zabiłem