ech, smiechy, hihy. natomiast nic ladnego przez ten czas nie widzialem. teraz jest np ciekawy CS1 na allegro, ale jest caly przemalowany - z czarnego na zinnober ![]()
Nie no jest CS1 i CS2 (plastikowe szerokie zderzaki), a rok 87’ to rok przełomowy w którym CS2 wszedł do produkcji i generalnie CS2 do końca produkcji w 89 nie przechodził żadnych liftingów. Stąd moje pytanie dlaczego akurat rocznik 87
Swojego auta nie mam zamiaru sprzedawać, chyba że ktoś miałby na zamianę ładnego CS-a w kolorze zinnoberrot to mogę się zastanowić:D A tak w ogóle to radziłbym się jednak trochę pospieszyć wszystkim poszukiwaczom e24. Coraz rzadziej trafiają się ciekawe egzemplarze, a coraz więcej gruzu za ciężkie pieniądze. A to wróży tylko jedno - coraz większy wzrost cen w najbliższych latach.
Wybrzydzać będą mogli tylko ludzie z wypchanym portfelem.
No racja - gamoń ze mnie :lup:
up!
CS1 lub CS2 (najlepiej rok 87).
nie ameryka, chyba ze ze sportami.
do 50k.
mariusz76a jaką masz ta 6? coś więcej na jej temat możesz napisać?? jakie pracę są robione przy niej?? jaka konfiguracja??
Jest to 628 CSi CS2 w automacie z 01/1983r w kolorze ArktisBlau metallic. Wyposażenie podstawowe, plus fotele sportsitze, manualny szyberdach i tylny spoiler M-Technic, bez klimy. Samochód przechodzi całkowitą renowację, jest w 100% bezwypadkowy. Na chwilę obecną jest zrobione:
-
Blacharka. Wstawione reperaturki tylnych błotników, naprawione nieduże dziury w progach i podłodze, wymieniony przedni lewy błotnik i prawe drzwi.
-
Zawieszenie jest całkowicie wyremontowane i pomalowane. Dodatkowo założyłem grubsze stabilizatory, lekko obniżone sprężyny i polibusze w tylnej belce żeby samochód prowadził się jak na BMW przystało. Docelowo będzie na felgach 7.5x16 Styling 5, opony 225/50R16.
-
Układ hamulcowy całkowicie odnowiony, zaciski zregenerowane i pomalowane. Z przodu założyłem większe tarcze i zaciski z BMW E32 (302mm).
-
Podwozie zostało zabezpieczone przez pomalowanie czarną farbą epoksydową plus nowy baranek tam gdzie było to wymagane.
-
Wnętrze jest w kolorze niebieskim. Fotele i boczki zostały na nowo obszyte materiałem identycznym z oryginalnym (gładki niebieski). Kupiłem nowy dywan.
-
Tylny zderzak, listwy przedniego zderzaka, nerki i lusterka zostały na nowo pochromowane.
-
Silnik, skrzynia, dyfer są po serwisie i działają bez zarzutu. W silniku wymieniłem uszczelki, świece, przewody, kopułkę, palec, olej i filtry a także odmalowałem go i wyczyściłem żeby wyglądał jak nowy. Założyłem nową chłodnicę wody,wiskozę, wentylator, poduszki silnika, skrzyni i podporę wału. W skrzyni wymieniłem filtr oleju i olej. Komora silnika jest na nowo pomalowana, założyłem nowe wygłuszenia. Tłumik środkowy i końcowy jest nowy.
Aktualnie samochód jest już u lakiernika, odbiór planuję na koniec lutego tak żeby zdążyć go potem poskładać do końca kwietnia.
http://allegro.pl/bmw-635csi-1984-unikatowa-ideal-piekna-ksiezniczka-i6784281779.html nie musisz opuszczać województwa
Serwisowałem to auto, jak nie było jeszcze tak zwieśniaczone i należało do poprzedniego właściciela. Oryginalne była na taboretach. Robiłem m.in. w głowicę, wszystko nowe oraz skrzynię biegów.
Macias, mowisz ze byla na zwyklych fotelach?
z tego watku wynika, ze ma sporty w vinie? Wojciech z Warszawy tez mial w niej sporty, ale w oryginalnej skorze.
chcialem auto obejrzec pare dni temu, ale sie nie udalo - moze we wtorek sie uda ![]()
te lampy przednie trzebaby przywrocic, wiadomo, ale przede wszystkim musze sprawdzic blacharke, bo tego sie obawiam najbardziej.
W tym tygodniu odbieram 628 od lakiernika. Mam zamiar założyć nowy temat i wrzucę sporo fotek ze składania.
Ja zakładałem te fotele. Były od gorg’a ![]()
Martin, widzę, że się nie poddajesz… ![]()
Choroba jest nieuleczalna
tylko rynek letko dziwny ![]()
Po prostu leki robią się coraz droższe ![]()
Temat do zamkniecia. Wraca do mnie moja stara szostka ![]()
gratuluję, pokaż fotki