Nowa czerwona szóstka ;)

No jak pisałem przed padnięciem forum, tak zrobiłem:) Kupiłem sobie szóstkę:) Dziś pierwszy raz ją zobaczyłem (nie licząć zdjęć przez internet) i się zakochalem!

635 csi z 85 roku., manual.

A więc jej kolor to zinoberrot, na zdjęciach natomiast wyglądała na różowy:). Myślałem ze to wina nieba i aparatu, ale niestety rzeczywiście kolor auta wygląda na różowy, natomiast odrobine pasty polerskiej i wychodzi wspaniały czerwony kolorek. Móglbym reklamę zrobić jakiejś pascie, co to cuda z samochodem robi. Lakier jest oryginalny.

Blizsze oględziny samochodu, rdza pojawiła się głównie w tylnej części, pod tablicą rejestracyjną nad tylnym zdezakiem, przy światłach. Jest jej mniej niz sie spodziewalem. Z tylu nadkola podgnite tylko przed oponą i pod tylnym zderzakiem. Z przodu nadkola zdrowiutke, dzwi również zupełnie zdrowe, jedyne miejsca gdzie wynalazłem malutkie ogniska to z przodu przy migaczach. Progi zdrowe. W bagażniku również bez rdzy. Nie wiem jeszcze jak podloga.

Mechanicznie rowniez jeszcze wszystkiego nie wiem. Napewno trzeba popracować ze sprzęgłem i termostat najprawdopodobniej wysiadł.

Czarne skórzane fotele recaro do naprawy i tapicera. No i masa czyszczenia, zbyt długo stała:)

Pozdrawiam, i lece do samochodu, popracować póki ciepło;)

Radek

Gratulacje i oczekujemy na spotkankach.

Niewiem dlaczego i czym to jest spowodowane, ale kilka aut które przyprowadziłem z niemiec a były koloru czerwonego musiałem spolerowac żeby wyglądały jak czerwony. :confused:

czerwony kolor tak ma, wyblaka njszybciej na sloncu, trzeba czesto polerowac, moje E28 bylo tez rozowe a po polerce (oryginalny lakier) jest ciemno czerwone WEINROT.

No ale przedewszystkim GRATULACJE

Dzięki za gratulacje :slightly_smiling_face: Czuje sie jak w car is reborn. Z ciekawostek (musicie mi wybaczyć, niemalże gorączkę mam :slightly_smiling_face: to zadziwia mnie fakt ze wydaje sie ze nie było żadnych przeróbek. To znaczy wszystkie stickery oryginalne, w środku brak dodatków, głośniki wszystkie oryginalne, na szybie nawet ostal sie sticker z instrukcją docierania samochodu. Felgi oryginalne, zapas jest. Poza tym jest książka serwisowa ale kończy sie mniejwiecej 9 lat i 100tys temu.

Jedyne co wzbudza moje podejrzenia to klapa bagażnika. Powiedzcie mi czy tapicerka klapy była w kolorze tapicerki samochodu? U mnie środek jest czarno szary a toolbox jakiś beżowy. Można gdzieś kupić jego zawartość? W innych seriach zawartość była taka sama?

Tak na marginesie to w dniu kiedy jechałem dogadać się z człowiekiem który mi to przywiózł, w Mysiadle mijał mnie chyba MarekMK1 w pięknej szóstce :slightly_smiling_face: Wziąłem to za dobry znak :wink:

Pozdrawiam
radosc

GRATULACJE!
To juz bedzie trzecia czerwona w Polsce:)
Tapicerka bagaznika u rowniez sie pokrywa sie z kolorem wnetrza i tak chyba juz ma byc. A narzedzia trzeba szukac np na ebayu lub w serwisie, nie wiem jak w 7 ale w 5 toolbox jest mniejszy wiec zawartosc pewnie tez ubozsza.

Ja również gratuluję i życzę by tak jak w moim przypadku, auto dostarczało Ci samych radość-i :slightly_smiling_face: BTW optymistyczny nick.

Myślę, że wtedy w Mysiadle to mogłem być ja, w końcu jeżdżę tamtędy bardzo często - mieszkam niedaleko. Miło mi, że widok mojej 6-stki dodał Ci pozytywnej energii :slightly_smiling_face:

No to zagęszczenie szóstek w mysiadle wzrośnie, tam właśnie stoi :laughing:

Mam nadzieję sie pojawić na jakimś spotkanku ale czeka mnie jeszcze walka z mechaniką i elektryką i rejestracja.

Fotka z właścicielem:

Pozdrawiam
radosc

Mała galeryjke (no muszę się pochwalić 8)) :

http://nurkowanie.waw.pl/635/galeria/

Pozdrawiam
radosc

Piekno w najczystszej postaci :grinning: Ale jaki wlasciciel szczesliwy - gratuluje zakupu :laughing:

sliczna ale zawieszenie nieludzko wysokie :wink:

Hej, GRATULACJE jak nie wiem co :exclamation: :exclamation: :exclamation:
a teraz to siętylko spotkać przed tym jak sięzrobi sól na drodze :bulb:

W końcu Heavy Dutey suspencion for towing musi coś znaczyc :wink:

Oj tak niestety, za to czas do doprowadzenia do porządku jest :sunglasses:

Pozdrawiam
radosc

fajne sa czerwone - chyba najfajniesze :laughing:

hihihi widze kolega ledwo kupił e24 a już zebrane oponki do palonka. no no cicha woda :sunglasses:

aleosochozi :question:

chodzi o 10. fotkę z galerii :smiling_imp:

a faktycznie skladzik maly juz ma w garazu :grinning:

Mały składzik wkrótce przekształci sie w duży składzik i tak w kółko jak to w zakładzie wulkanizacji w czasie sezonu (nota bene zapraszam do mysiadła na wymianę opon, przy okazji można obejrzeć samochodzik).

Co do postępów z czerwoną pięknością to właściwie wszystko ruszyło pełną parą. Na początek silnik. Niestety, chyba tak jak w części m30 niedostateczne smarowanie rozrządu spowodowało spore ubytki w krzywkach wałka rozrządu. Zdecydowaliśmy się wymienić całą głowicę bo naprawa tego była by dość kosztowna i sam nie wiem czy udało by się wszystko dobrze zrobić. Udało się znaleźć nową głowicę w idealnym stanie, z utwardzonymi gniazdami zaworów. Tanio nie było :wink: Myślę że potrwa jeszcze kilka dni zanim skończymy wszystko przy silniku jeśli nie będzie jakiś niespodzianek.

Zastanawiam się nad polerowaniem lub szkiełkowaniem kolektora dolotowego i pokrywy. Zna ktoś kogoś co by to szybko i porządnie zrobił?

Tak czy owak jak tylko skończymy przy silniku to jedzie do znajomego blacharza. Są może ze 2 takie miejsca gdzie będzie trzeba wstawać kawałek blachy, no i kilka mniejszych gdzie wystarczy wyczyścić. Myślę że kilka dni i będzie gotowa. Zostaje jeszcze kwestia malowania. No i tapicerka przynajmniej boczków przedniego fotela :slightly_smiling_face:

Mam nadzieję ze nie zanudziłem :wink:

Zgadzam sie z Toba , ja kilka dni temu przywiozlem żonie omege caravan,i niby bordowa ale wyblakla jak by na sloncu stala;) po polerce kolor calkiem zmienila i jest ciemno bordo;)

moze niemieckie słonce swieci inaczej :P:P:P:P:P,