Witajcie
Dzisiaj była ostateczna finalizacja
Darek - dzięki za telefon 2 tyg temu że jest auto, które mnie zainteresuje :piwko:
Kudeł - nadal pamiętam :piwko:
Adam - dzięki za pomoc przy oględzinach
Wrzucam fotkę
Na wiosnę będzie ładniejsza…
Na razie ADAM ogarnia temat mechanicznie.
Co do rejestracji to ustawowo niestety tylko 30 dni stwierdzili w urzędzie komunikacji, ale ponoć nie robią problemu jeśli nastąpi zwłoka
Te bumpersy i odstające kierunkowskazy Tak strasznie wyglądają na fotkach, zawsze mi się niepodobały te US.
W tym przypadku zderzaki europejskie to byla by wisienka na torcie z tym wyposażeniem
Tarcz sprzęgła się rozsypała na autostradzie …
Być może będzie jeszcze docisk i łożysko.
Mogłem zadzwonić do Maciasa bo laweta mnie zrujnowała stałem wczoraj na A2 na wysokości ŁODZI… Niedaleko miejscowości, która swą nazwą dziwnie pasowała do dźwięków wydobywających się z mojej skrzyni biegów “Chrząstów Stary”
Polecam wykupić sobie Starter Assistance https://www.starter24.pl/oferta/auto/ . W zeszłym roku też miałem przyjemność korzystania z lawety jak urwałem wał napędowy na Classicauto.
trudnymi początkami się nie przejmuj, z kolejnymi tygodniami stosunek ilości czasu spędzanego za kierownicą do tego w garażu jest co raz większy chyba każdemu zdarzył się foch szóstki… Twoja nie wygląda na tak ciężki przypadek jak moja, więc na pewno się rozhula musisz robić kolejne kilometry i wyłapywać na bieżąco co jest do roboty :piwko:
Jednak to nie tarcz ani docisk, a skrzynia biegów została uszkodzona. Dzisiaj byłem u mojego mechanika, skrzynia wyjęta jeszcze nie rozebrana, jutro wrzucę fotki. Dylemat robić starą czy wymienić na inną? Jeśli ktoś ma może części lub całą skrzynie getrag manual 5 biegów. Mechanik asekuracyjnie sugerował wymianę na inną pewną bo naprawiona może cytuję buczeć. Co wy na to ?
Dzwoniłem do Myszkowskiego ale tam naprawiają tylko automatyczne skrzynie biegów.
Pytanie czy ktoś dysponuje częściami do takiej skrzyni wrzucam foto
Pytanie kolejne jaki może być koszt zregenerowania-naprawy takiej skrzyni i czy znacie kogoś kto dysponuje używanymi częściami i zarazem naprawi taką skrzynię.