Niestety nie dojadę na 30 stycznia, ale w maju przyjadę napewno ![]()
Spoko! Nie wybieramy jeszcze Prezesa Klubu. ![]()
Nierozumiem dlaczego ten post został ochszczony że to Paweł organizuje klub. Ja tylko rzuciłem propozycje, a to chyba wszyscy mają coś do powiedzenia.
zmieniłem ![]()
Ale tamat ogólnie chyba coś umarł, jakoś brak zainteresowania.
Zainteresowanie jest, tylko czekamy na szkolenie 30 stycznia:)
A wszystko z braku laku ![]()
taaa, nie ma co komentować - zobaczcie, temat leżał rok i niewiele się zminiło, trza poczekać jeszcze “chwilkę”, a nie komentować… nic na łapu capu ![]()
Więc koledzy…
Ja jestem już w takim klubie. To Klub Vectry w Polsce.
Muszę powiedzieć, że nic ani nikt mnie w nim nie ogranicza. Jest bardzo przyjemna atmosfera choć inna niż tu bo tam jest ponad 100 członków.
Klubowicze sobie nawzajem pomagają, organizujemy wspólnie różnego rodzaju konkursy, zloty oczywiście oraz mamy przedstawiciela do rozmów z mediami.
Ze składek kupowane są nagrdy w konkursach, pokrywane są niektóre koszta organizacji zlotów, zakupujemy różnego rodzaju gadżety z logiem klubowym itp…
Stworzyliśmy klubowe ochotnicze assistance które już w kilku przypadkach świetnie się sprawdziło.
Co do zorganizowania formalnego takiego klubu to najlepszą formą jest STOWARZYSZENIE NON PROFIT.
Najprostrza forma rejestracji.
Coś więcej na ten temat, jak się to załatwia ![]()
Mam całą dokumentację skompletowaną.
Po świętach postaram się napisac co i jak a jak ktoś potrzebuje dostać te wszystkie info w postaci całej to prosz o kontakt.
Super ![]()
Skoro szosteczki powoli wychodza z norek na sloneczko, to moze warto znowu podjac ten temat: mysle ze korzysci wynikajace z funkcjonowania jako klub, zrekompensuja trud jego rejestracji…
Za klubem jestem jak najbardziej ZA!!!
POSIADACZE PIEKNYCH SZOSTEK - LACZCIE SIE! ![]()
to ja jeszcze raz ![]()
dzialalnosc stowarzyszen i fundacji reguluja ustawy, posiadam je w formacie pdf (moge podeslac), lub mozna wejsc na srone sejmu i tam je odszukac:
http://isip.sejm.gov.pl/prawo/index.html
rozmawialem z prawnikiem - moze pociagnac temat
Ja byłem, jestem i będę zawsze za ![]()
na mnie tez mozecie liczyc
moze wkoncu uda nam sie zebraz te 15 osob na tyle odpowiedzialnych i zapalonych zeby cos wkoncu zadzialac ![]()
mam wrażenie, że już o tym dziś pisałem: ![]()
“trzy osoby to tzw: stowarzyszenie zwykłe (trochę kulawe, bo nie może otrzymywać darowizn i prowadzić działalności gospodarczej), natomiast do powołania pełnego stowarzyszenia potrzeba min. 15 osób. jak chcecie dowiedzieć o więcej szczegółow to czekam na info…”
ja mam z tym do czyniena na codzień ![]()
p.s.
chyba, że z żółtodziobem, ktróry niedawno się tu zarejestrował nie chcecie mieć nic wspólnego ![]()
Bez brawury
Nikt nic takiego nie powiedział.