Witam bo to moj pierwszy post na tym forum.
Prawdopodobnie w tym tygodniu stane sie posiadaczem szczura 635 z 82 roku
Mam kilka pytan poniewaz w temacie bmw jestem zielony…no moze nie zupelnie zielony ale …wiecie na pewno duzo wiecej niz ja.
1.prosze o linkdo strony z mozliwie najlepszym dekoderem vin(oraz o wszystkie miejsca dzie jest nabity)
2.silniki…m30,m90 …185km,218km192km po czym poznac jaki motor jest w tej sztuce ??z dekodera vin ??i czy numer silnika laczy sie jakos z numerem nadwozia??koncowka vin jest nr silnika ??i gdzie jest nabity ten numer??
3.chlodzenie we wszystkich motorach napedzane jest wisco??
4.czy kolo zamachowe jest dwumasowe??
5.ostatnie pytanie -na co uwazac ??samochod lamie sie w ktoryms miejscu??cos mega gnije odpada itp itd
Wiadomo auto 25 lat-z renowacja sobie poradze-nie bedzie to pierwsze auto,ale jest pewnie duzo rzeczy o ktorych nie wiem …
Jestem niesamowicie napalony(w sumie to chyba od ok 5 lat) ale na ta sztuke szczegolnie z gory WSZYSTKIM DZIEKUJE jezeli ktos mi odpisze.Wiadomo w takim stanie rozsadek jest na 2 miejscu… i nie chce wtopic-na wiosne ma by igielka w oryginale no moze wieksze felgi bedzie miala
Blacharka to chyba najcieższa sprawa, sprawy mechaniczne sa mało problematyczne i dość tanie. Zwróciłbym też uwagę na komletność i brak “kombinatorstwa”
Witaj i przygotuj się na duze wydatki, jeśli chcesz wykonać tenowację w oryginale. Pamiętaj, że części blacharskie, ozdoby zewnetrzne, szyby i pierdoły kupisz tylko w ASO…zapomnij o podróbkach - brak
Jest srebrna , po pierwszym wlascicielu ,na czarnym/szarym welurze Recaro 200tys przebieg z pelna dokumentacja w stanie bardzo dobrym ,4 x elektryka bez klimy.
Zdjecia postaram sie znalezc bo gdzies przechlalem
Wszystkie te informacje przekazal mi znajomy ktory znalazl dla mne ten samochod.
Ja do pochodzenia,przebiegu,stanu,dokumentow tego samochodu podchodze sceptycznie-jak zobacze to uwierze:)
Wszystkim ktorzy cos napisali dziekuje i prosze o wiecej info chłone jak gąbka
No wiec Poznan od dzis ma kolejna 6 maj 1982 ze szpera:)
Kupilismy samochod i zaladowane po dach berlingo czesci do 6(ber byl moj:) )
Ogolnie stan dobry jak na 25 lat niczego nie brakuje ,lakier chromy bdb.
Nie dziala tylna lewa szyba,predkosciomierz,abs,urzadzenie obok radia z mnostwem przyciskow i nawiew wewn-jutro wstepna ocena dlaczego to wszystko sie zje…popsulo.
Nie napisaliscie mi o jednym …o tym ze auto ZACHODZI NA ZAKRECIE
Do berlingo nie porownuje Najmocniejsze auto jakie mam w tej chwili z napedem na tyl to omega 3000 i w porownaniu z tym wlasnie autem 6 mnie zaskoczyla lekkoscia swojego zada
czarny, witaj na forum. Gratuluję zakupu. Wklej jak najwięcej fotek jestem głodny oglądania. Ja się nie mogę doczekać kolejnej rozbiórki mojej - tym razem silnik i zawiecha!
Juz wszystko porobione :)-dol silnika,cale nowe zawieszenie teraz tylko czekam za sprezyna zaworowa bo jedna byla strzelona.Bedzie we wtorek wiec sroda czwartek wyjazd
Czarny, nie umiesz się bawić. A gdzie krew, pot , wypite flaszki, wypalone kartony fajek, obtłuczone palce, odmrożona dupa od zimnego garażu, bolące plecy od noszenia foteli do domu, zawalona kuchnia, zawalona olejem zmywarka, zapiaszczona pralka???
Umiem umiem krew byla ,szpital tez ale jestem tak spragniony latania tym autem ze razem ze mna 2 osoby robia Najgorsza ta sprezyna tak juz bym dzis skladal glowice…