Poradnik -jak dobrze kupic-juz kupione czy dobrze?chyba tak

Witam bo to moj pierwszy post na tym forum.
Prawdopodobnie w tym tygodniu stane sie posiadaczem szczura 635 z 82 roku
Mam kilka pytan poniewaz w temacie bmw jestem zielony…no moze nie zupelnie zielony ale …wiecie na pewno duzo wiecej niz ja.
1.prosze o linkdo strony z mozliwie najlepszym dekoderem vin(oraz o wszystkie miejsca dzie jest nabity)
2.silniki…m30,m90 …185km,218km192km po czym poznac jaki motor jest w tej sztuce ??z dekodera vin ??i czy numer silnika laczy sie jakos z numerem nadwozia??koncowka vin jest nr silnika ??i gdzie jest nabity ten numer??
3.chlodzenie we wszystkich motorach napedzane jest wisco??
4.czy kolo zamachowe jest dwumasowe??
5.ostatnie pytanie -na co uwazac ??samochod lamie sie w ktoryms miejscu??cos mega gnije odpada itp itd

Wiadomo auto 25 lat-z renowacja sobie poradze-nie bedzie to pierwsze auto,ale jest pewnie duzo rzeczy o ktorych nie wiem …

Jestem niesamowicie napalony(w sumie to chyba od ok 5 lat) ale na ta sztuke szczegolnie z gory WSZYSTKIM DZIEKUJE jezeli ktos mi odpisze.Wiadomo w takim stanie rozsadek jest na 2 miejscu… i nie chce wtopic-na wiosne ma by igielka w oryginale :slightly_smiling_face: no moze wieksze felgi bedzie miala :slightly_smiling_face:

A gdzie stoi ta 6?
dekoder VIN : Reloem.com

auto stoi w niemcarni.Strona z dekoderem jakos nie lata albo nie wiem o co tam lata…
A moze blizej jest jakas ladna sztuka ???:slight_smile:

sorki literówka…

REALOEM.com

są ładne w Poznaniu tylko nie na sprzedaż :wink:

Masz jakies zdjęcia? opis?

http://www.e34.de/vin/

tu jest trochę informacji

w roku 82 M90 ci nie grozi :slightly_smiling_face:

Blacharka to chyba najcieższa sprawa, sprawy mechaniczne sa mało problematyczne i dość tanie. Zwróciłbym też uwagę na komletność i brak “kombinatorstwa”

Witaj i przygotuj się na duze wydatki, jeśli chcesz wykonać tenowację w oryginale. Pamiętaj, że części blacharskie, ozdoby zewnetrzne, szyby i pierdoły kupisz tylko w ASO…zapomnij o podróbkach - brak :v:

Jest srebrna , po pierwszym wlascicielu ,na czarnym/szarym welurze Recaro 200tys przebieg z pelna dokumentacja w stanie bardzo dobrym ,4 x elektryka bez klimy.
Zdjecia postaram sie znalezc bo gdzies przechlalem
Wszystkie te informacje przekazal mi znajomy ktory znalazl dla mne ten samochod.
Ja do pochodzenia,przebiegu,stanu,dokumentow tego samochodu podchodze sceptycznie-jak zobacze to uwierze:)

Wszystkim ktorzy cos napisali dziekuje i prosze o wiecej info :slightly_smiling_face: chłone jak gąbka :slightly_smiling_face:

No wiec Poznan od dzis ma kolejna 6 :slightly_smiling_face: maj 1982 ze szpera:)
Kupilismy samochod i zaladowane po dach berlingo czesci do 6(ber byl moj:) )
Ogolnie stan dobry jak na 25 lat niczego nie brakuje ,lakier chromy bdb.
Nie dziala tylna lewa szyba,predkosciomierz,abs,urzadzenie obok radia z mnostwem przyciskow i nawiew wewn-jutro wstepna ocena dlaczego to wszystko sie zje…popsulo.
Nie napisaliscie mi o jednym …o tym ze auto ZACHODZI NA ZAKRECIE :grin: :grin: :grin:

po berlingo kolego to duży fiat na deszczu może zaszkoczyć - z nogą lekutko na przyspieszaczu 6 robi bokiem duuuużo rzeczy :wink:

Do berlingo nie porownuje :sunglasses: Najmocniejsze auto jakie mam w tej chwili z napedem na tyl to omega 3000 i w porownaniu z tym wlasnie autem 6 mnie zaskoczyla lekkoscia swojego zada :slightly_smiling_face:

Tak wyglada po 5 dniach w moich rekach :slightly_smiling_face:

No to zdolna bestia jesteś :sunglasses:

czarny, witaj na forum. Gratuluję zakupu. Wklej jak najwięcej fotek jestem głodny oglądania. Ja się nie mogę doczekać kolejnej rozbiórki mojej - tym razem silnik i zawiecha!

Jak będziesz miał pytania to WAL jak w dym.

gg:1507034

Pozdro i miłej zabawy w Pana Renowatora :grin:

Poczeszyłes sie chociaż jazdą :question: :v:

Nie no cale 3 dni jezdzilem :slightly_smiling_face:

Zapytaj Maciasa ile moze trwać taki remont… :laughing: :laughing: :laughing:

zapytaj Kubę, on to robi kilka lat dłuuużej :grin:

Juz wszystko porobione :)-dol silnika,cale nowe zawieszenie teraz tylko czekam za sprezyna zaworowa bo jedna byla strzelona.Bedzie we wtorek wiec sroda czwartek wyjazd :slightly_smiling_face:

Czarny, nie umiesz się bawić. A gdzie krew, pot , wypite flaszki, wypalone kartony fajek, obtłuczone palce, odmrożona dupa od zimnego garażu, bolące plecy od noszenia foteli do domu, zawalona kuchnia, zawalona olejem zmywarka, zapiaszczona pralka???

No, pytam? Gdzie ?

:grin:

Umiem umiem :slightly_smiling_face: krew byla ,szpital tez :slightly_smiling_face: ale jestem tak spragniony latania tym autem ze razem ze mna 2 osoby robia :slightly_smiling_face: Najgorsza ta sprezyna tak juz bym dzis skladal glowice…