Projekt ten jest całkowicie moim pomysłem i jest moim 1 projektem, jako że kupiłem piękne BMW 635CSi z nagłośnieniem w środku że lepiej nie włączac
, postanowiłem nabyc wiedzę potrzebną mi do zmiany tego faktu
, moim założeniem jest dosc extremalna zmiana orginalnej instalacji na taką która mnie zadowoli. Zacznijmy od tyłu…
hehe, jako że moja bmka ma z tyłu piękne pody na głośniki, które mieszczą 6"x9",a w których teraz są piękne 20 letnie papierówki w plastikowej “ramce”, to po dokładnym wzmocnieniu usztywnieniu i wygłuszeniu zamierzam umiescic w tych otworach rury(niestety konieczne bedzie wycięcie dziur w blasze :\ , ale moje podejscie do tego auta jest troche inne niż kolekconerów, więc to nie będą jedyne dziury w tej instalacji… jednak postaram sie zachowac jak najwięcej z oryginału… hehe pod zostaje nie tknięty… ![]()
Rury te jak sie pewnie wszyscy juz domyślają będą odpowiedzialne za doprowadzenie BASSu z naprawde szczelnego i duzego bagażnika który metalowa wygłuszona ściana odziela od wnętrza auta, w samym bagażniku w podłodze po lewej stronie od strony zderzaka/błotnika, znajduje się koło zapasowe i niech tam zostanie, jako że bagażnik dla mnie to ważna rzecz, a moja pani na wakacje zabiera sporo stuffu, zamierzam wygłuszyc go bardzo dokładnie łącznie z klapą, rejestracją i co tylko da sie oblepic http://www.dynamat.com/products_car_audio_trunk_kit.html
a w środku zakotwiczyc(z możliwością szybkiego demontażu) subwoofer Lanzar Max12 w skrzyni z mdf 28mm 45litrów , słyszałem że jest szybki i odpowiedni do muzyki technicznej, czytaj łuup, łuuup, łuuup.., a może coś z PB? help… :??:
do tylnej wzmocnionej i wygłuszonej ściany bagażnika, suficie bagażnika lub pod tylną kanapą, zmierzam przykręcic wzmiacniacz Alpine MRV-F 353 lub Alpine V12 MRV-F345 lub cos używanego z uDimension, który będzie obsługiwał 2+1. i zmieniarke mp3 gdzieś w bagażniku(pod ręką) jeszcze niewiem jaką.. na 6 płyt propozycja? help :??:
przechodząc na przód musimy zatrzymac się na drzwiach, jako że jest to wersja highline i drzwi pokryte są piękną czarną skórą i niema w nich miejsca na głosniki, to orginał idzie pod pierzyne.. a na jej miejsce po dokładnym wygłuszeniu drzwi Dynamatem http://www.dynamat.com/products_car_audio_door_kit.html
dorobie z cienkiego 10mm MDFu płyte na wzór zdjetej tapicerki, którą to przykręce do drzwi milionem śrub i w płycie tej zrobie piękne wulkaniczne gniazdo (all pokryje skórą lub ekologiczną…) dla Hertza DSK165 lub PB L-6C i tu nasuwa się pytanie, do muzyki której słucham, trance, house, electro… jaki głośnik w drzwi? wiele przemawia własnie za PB L-6C, a moze cos lepszego w tej cenie? ale czy nie warto było by połączyc rytmicznego mocnego Lanzara z ostrym hertzem? niewiem, nieznam sie, nie słyszałem…
a 2 sprawa to czy mocny sub PB i mocny bass z PB L-6C nie zabiją mnie w środku…
jednostka sterującą ma byc kamelon, ma sie nie wyrózniac z klasycznej deski bmw z 1988r.
np sony cdx-m800 co o niej myslicie, podoła? a może jakieś inne radio cameleonowate? help
do tego kondensator, new acu, pożądne kable, grubsze niż ustawa przewiduje bo może kiedyś całkiem zwariuje i dorzuce buni pare dodatkowych db
do tego zamierzam wygłuszyc wszystko w środku za pomocą Dynamat, czy czegoś podobnej jakosci… łącznie z dachem! ale to dopiero po zimowym malowaniu…
będe wdzięczny za wszelkie wskazówki… chciałbym na to wydac ok 2500±2500zł.., wiem że nie wiele,ale wiecej nie chce wydac, tzn na sam sprzęt bo wygłuszenie, kable itd zrobię we własnym zakresie a mam na to troche czasu bo instalacje sprzętu planuje na początek sierpnia…
myślę o jeszcze jednym bandyckim planie… wsatwic buni orginalną bawarie i podłączyc ją pod głośniki(jakieś małe nowe) które obecnie kryją się pod nogami koło nadkoli przednich, a do wzmaka podłączyc mp3, mała, ukrytą gdzieś sprytnie, np, przy elektryce przedniego fotela…
ma to kilka +szyby całe, 0 zainteresowania sprzętem… a słychac to z daleka… i jak sie ludzie miło będą dziwili, “jak to kiedyś pożądne radia robili”… są mp3 z pilotem?
(jak już włącze set np. Paul Oakenfolda, to zwykle trwa 70min zanim zmieni się kawałek, więc radiem kręcic nie musze, problem z szybką regulacją głośnosci w razie potrzeby, więc przydał by się pilot…lub jakieś inne zmyślne rozwiązanie, czy to realne?
no ale i -… jakosc, ale myśle że przy takiej konfiguracji i gatunku muzyki jakego słucham powinno nawet ładnie zagrac…
co myślicie o tym “planie”? przyjmę krytyke na klate, bo jestem zielony w tym temacie i może brednie napisałem… więc mnie poprawcie ![]()
dzięki, pozdrawiam :piwko:
:pa: