Mam pytanie odnosnie przewodow zaplonowych -NGK rozgranicza przewody do 12.1983 jeden rodzaj i od 01.1984drugi rodzaj-wiecie moze czym sie roznia??
Te wczesniejsze czyli do mojej sztuki sa niedostepne…
może tym że jedne są do L-jetronic a drugie do monotronika ? I inna długość ?
Spróbuj tu - http://www.janmor.pl/
prawdopodobnie o to chodzi, ale roczniki nie te ![]()
a ziomka z pabianic polecam, bardzo dobre przewody ![]()
chyba wole ngk…janmor czy sentech odpadaja …zreszta juz mi sie udalo zamowic-tylko musze czekac na nie ok 3 tyg…
Ja wymieniałem 2 tyg temu,kupiłem Janmory wprawdzie moja to rocznik 85,ale praktycznie od ręki ![]()
Muszę wam powiedzieć , że kiedy jeszcze miałem 2,8 wymieniłem przewody na Janmor’a .I zanim zmieniłem motor na 3,5 , to zrobiłem na nich pare tysiączków kilometrów i sprawowały sie naprawde ok. Pamiętam , ze wtedy pytałem właśnie o te z NGK i w kazdym sklepie , ba nawet przedstawiciel handlowy mówili mi ze są ale ich nie ma
tzn są w katalogu , ale w Polsce jeszcze nie ma . A to działo sie jakiś rok temu , z tego co widzę już są
.
No niezle sie nameczylem zeby je zamowic wiec w razie czego wiecie kto moze zalatwic ![]()
zamówić, to nie sztuka, zobaczymy jakie dostaniesz ![]()
Dokładnie ![]()
rozna srednica mocowan koncowek wchodzacych do kopulki.
kur#&^%$%$%!!!wykrakaliscie !!! przyszly nie te co trzeba !!! :):)![]()
czesci chyba tylko w serwisie bede zamawial …
a mówiłem - tylko JANMOR, tanie, a poza tym całe BMW-KLUB-ŁÓDŹ na tym jeżdzi - i Majek też ![]()
a ja sie nie zgodze z tymi tanimi kablami !!!
mam kilka bmw z dawniejszych lat
i powiem tylko tyle
Jedno auto jezdzi na gazie (niestety) i jak zaczela mi kasowac przeplywki , kupilem janmorki - efekt byl minimalnie lepszy , czyli kasa wyrzucona w bloto
zmineilem na NGK i od roku nie ma ani kichniecia do tego nie ma mozliwosci zeby mialy przebicie i mnie pierd… nawet na deszczu
NIE POLECAM ZADNYCH KABLI KTORE NIE SA ORYGINALAMI NIEMIECKIMI
ZADNEGO KONIA GAZETA NIE OSZUKASZ , kon musi oktany i owies jesc ![]()
Do M30 to zlapalem jednego goscia kiedys na allegro co sprzedaje NGK i po mimo tego ze nie mial wystawionych to zalatwil mi oryginaly NGKi ( 330zl do m20 podobnie do m30) sa rewelacyjne
kopolka, kable i swiece musza byc firmowe ,najlepiej wg mnie niemieckie
od kiedy to NGK jest niemieckie ![]()
od kiedy to NGK jest niemieckie :lol:
Jak to od kiedy
Od teraz ![]()
Dzis odebralem przewody i kopulke z paluchem -oryginaly bmw- cena troche kaleczy ale mam nadzieje ze beda dobre.Z tym ze znowu jest jedno ale …w kpl nie ma przewodu kopulka-cewka…zamowilem wiec czesci do tego bo przewod trzeba sobie samemu zlozyc…
Japonskie czy niemieckie co za roznica
,chodzi o jak najlepsze , no to niemieckie beda BERU ? BOSH ? a ja caly czas bylem przekonany ze NGK to niemiecka firma
no to niemieckie beda BERU ? BOSH ?
BOSCH jest robiony w czechach i na węgrzech, dlatego każdy szanujący się warsztat omija tę firmę, jeślichodzi o świece, przewody i akumulatory (sam również mam nienajlepssze doświadczenia z nowym tego typu sprzętem
). jedzynie jeszcze oryginalne trafiją się kopułki
. BERU jest znacznie lepssze, ale niestety znacznie droższe. w tej chwili NGK to najlepszy wybór ![]()
Ja kupiłem kable “sentech” (chyba tak się pisze) i odkąd je mam to w deszczu mi odpala, bo w cześniej usiłowała mi wmówić że ona w deszczu nie jeździ ![]()
BOCH jest robiony w czechach i na węgrzech, dlatego każdy szanujący się warsztat omija tę firmę,
Ja mam inne doswiadczenia. Te produkowane w Czechach, na Wegrzech, czy w Polsce czesto bywaja lepsze jakosciowo od tych niemieckich nie wspominajac o francuskich.