Pytania rozne...

Zalozylam sobie taki maly przyjemny topik, coby nie tworzyc nowych osobnych jakbym miala jakies szybkie pytanie :sunglasses: :laughing:

Pytanie One: ile kosztuje Was ubezpieczenie na Rekina, tak w przyblizeniu… pi razy drzwi ?? :wink:

Co znaczy Was ?? i co znaczy Rekina ??

jesli masz na mysli ubezpiecznie to nie wiem o które ci chodzi OC czy AC

i jesli o OC to wszystko jest zalezne od tego jakie masz zniszki , znajomosci :wink:

oraz ile masz lat :wink: jesli chodzi o przedzial to w przypadku e24 i e23 jest to max pojemnosc :wink:

Zależy od firmy. W PZU ja się łapałem do 3 litrów. W innych poprzeczka maksymalna jest niżej wiec…
Ja płacę koło 500 ale pzu wycofało zniżkę dla weteranów i uciekam do konkurencji gdzie bede placił około 800.
Polecam czytanie starszych tematów bo to już było.

Was to znaczy … znajdujacych sie userow na forumie :sunglasses:
Rekinem… nazywaja w kraju powstania 6-tke i tylko 6-tke :wink:

o ktore ubezpieczenie mi chodzi hmm ja sie pytam ogolnie, bo nie moge wiedziec kto ma ktore :wink:

czy moge sobie wiarygodnie przeliczyc ubezpieczenie na stronie internetowej w ubezpieczalni ? czy to jest kit ?

latek mam duzo i zadnej znizki :face_with_rolling_eyes: :wink:

scszm82 dzieki, szukalam ale nic mi w oko nie wpadlo… zapytalam tutaj bo na innych forumach pisza o roznych samochodach, roznych pojemnosciach itp a tutaj moge sie konkretnie dowiedziec.

mnie 700 zł na rok ale jest zarejstrowana na mojego fathera bo ja bym płacił pewnie 3 razy tykle :astonished: , trzeba sobie jakos radzic w tym kraju radia maryja :laughing:

A mnie 420 zł. za rok płatne w dwuch ratach za 20 letnie auto z motorkiem 3,5 przy 10 latach posiadania prawa jazdy wraz z ubezpieczeniem mieszkania (z mieszkaniem taniej).

Czyli znizka ubezpieczeniowa zalezy od tego od kiedy ma sie prawo jazdy ? tz ile lat sie je posiada ?

Nie dziwcie sie ze tak sie pytam, ale ja jestem nie “tutejsza” :wink: a jak dzisiaj dowiedzialam sie ile mnie to cacko bedzie kosztowac rocznie, to zaczelam sie zastanawiac ile placa ludzie za takie autka w Polszy :sunglasses:

po prostu powysyłaj maile do różnych ubezpieczalni i powinni odesłać Ci ofertę. Ważne jest miejsce zameldowania, wiek i pojemność i marka pojazdu,
wiek właściciela i czasem czas posiadania prawka. No i okres bezszkodowy.
Jezeli czegoś nie doiszesz, to najwyżej poproszą o dosłanie danych z uzasadnieniem

masz w link 4 :question: , ja płacę 780 pln przy 15 latach prawa jazdy i z max. zniżką :arrow_right: poprostu w małych miastach taniej :smiling_imp:

W ERGO HESTIA S.A no i w mieścinie Zamość a nie w centum Polski. Tu się nic nie dzieje że nawet samochodów za bardzo nie chce się nikomu kroić.

To taka stawkę (780) mi zaproponowała ubezpieczalnia Samopomoc HDI z 40 % zniżką w Płocku. + wiek 20 % bo się nie przyznałem(poniżej 25 lat)
Link 4 mnie wkurza zawsze jak tam zadzwonie bo wbrew reklamom zawsze mają dla mnie najgorsze propozycje… za 6 coś koło 1300 im wyszło przy założeniu maksymalnych zniżek :astonished: a nie chce wspominać o malcu za którego chcieli 600 chyba dwa lata temu

Do link4 kiedyś dzwoniłem jak miałem pięknego golfa mk1 1,6 1982r. w automacie i wszystko w oryginale łącznie z lakierem i przebiegiem 140000, cudo! (teraz użytkuje mój tata) to Pani kulturalnie dała mi do zrozumienia żebym z takim wiekiem auta podzwonił sobie gdzieś do konkurencji bo tu stawka będzie nie opłacalna. I miała w 100% rację.
Ta firma może i jest fajna, ale dla aut nowych lub prawie nowych.

ja mam tak samo w towarzystwie HDI-Samopomoc

zwyzke mam za wiek +30% , (nie mam pelnych 25 lat , musi byc skonczone 25)

ale max znizek za
bezwypadkowosc -60%
za ubezpiecznie domu -10%
jednorazowa skladka -10%
znizka energetyczna -10%

na rok za opla omege 2.0 place 388 zl
na rok za szuche place 520zl

prawojazdy mam 7lat

co do AC w HDI nie ma dla auto zabytkowych

a zauważyliście że PZU zrobiło zwyżke za klase auta - bodajże + 3% - lekka przeginka. :sunglasses:

dzień dobry Jule, miło mi, że nie zrażasz się dziwnymi pytaniami od ludzi, którzy nie czytają dokładnie postów w poszukiwaniu przekazu :wink:
Prawo jazdy mam od 99 albo 98, wiekowo ponad 25 lat, zniżki wypracowane w pizetju to 50%, auto o pojemności 3500cm i oczywiście Warszawa - rocznie wychodzi ~ 1100 zł. W tym roku na pewno zmienię ubezpieczalnię :sunglasses:

Posiadam prawo jazdy od '89, wiekowo ponad 25 lat, w PZU za bezszkodowość 60% za kontynuację 5% i za jednorazową opłatę też 5%, auto o pojemności 2800cm nie w Warszawie- rocznie wychodzi ~ 523 zł.
Zaś drugie auto zarejestrowane w WARCIE w sumie 65% zniżki, pojemności 3500cm nie w Warszawie- rocznie wychodzi ~ 494 zł.

Wielkie dzieki :grin: U mnie z ubezpieczeniami za 6-tke nie jest tak tragicznie, bo przy moich znizkach 65% + ubezpieczenie od kradziezy i nieprzewidzianych wypadkow :wink: wychodzi 420€… ale podatek drogowy jest zarabisty przy tej pojemnosci i braku nowszego katalizatora, moja ma tylko Euro 1 ech zycie, czy zabawki zawsze musza tyle kosztowac :smiling_imp:

Kuba ja sie juz za dlugo wlocze po necie i po forumach, zeby mnie takie przypadki zrazaly :wink:

jesli mieszkasz na “zachodzie” to rozwaz ubezpieczenie
jak i zarejestrowanie tego auta w Polsce,
dzieki temu unikniesz bardzo wysokich stawek podatkowaych :grinning:
Jesli tak, to postaraj sie o nasze “zolte” tablice (nie tracisz czasu na specjalna wycieczke do kraju po uaktualnienie przegladu :grinning: ).
W takim przypadku musisz miec co prawda glejt na opuszczenie Polski,
ale jest on do zalatwienia w kazdym urzedzie za nie duze pieniadze.

Adamie juz sie tez nad tym zastanawialam… nad zoltymi nie, bo nie chce zeby mi ktos stawial warunki za moje wlasne pieniadze :wink: czytales obowiazki wlasciciela auta pod kuratela magika od zabytkow ? wiem ze to jest z przymrozeniem oka, ale nie bede jezdzic dobrem narodowym :smiling_imp: Musze to jeszcze przemyslec dobrze… zeby to kurna byl inny model tz z filterem weglowym czy jak to tam sie nazywa, to nie bylo by problemu, bo wstawia sie taki bzdryczek elektryczek za 103eurony i ma sie euro 2… a w moim tego filtra nie ma :confused:

Pytanie II… do Wroclawiakow tym razem. Moze ktos mi polecic jakis dobry warsztat blacharski i lakierniczy, ktory by sie zajal moim Shark-iem ??