Zalozylam sobie taki maly przyjemny topik, coby nie tworzyc nowych osobnych jakbym miala jakies szybkie pytanie
![]()
Pytanie One: ile kosztuje Was ubezpieczenie na Rekina, tak w przyblizeniu… pi razy drzwi ?? ![]()
Zalozylam sobie taki maly przyjemny topik, coby nie tworzyc nowych osobnych jakbym miala jakies szybkie pytanie
![]()
Pytanie One: ile kosztuje Was ubezpieczenie na Rekina, tak w przyblizeniu… pi razy drzwi ?? ![]()
Co znaczy Was ?? i co znaczy Rekina ??
jesli masz na mysli ubezpiecznie to nie wiem o które ci chodzi OC czy AC
i jesli o OC to wszystko jest zalezne od tego jakie masz zniszki , znajomosci ![]()
oraz ile masz lat
jesli chodzi o przedzial to w przypadku e24 i e23 jest to max pojemnosc ![]()
Zależy od firmy. W PZU ja się łapałem do 3 litrów. W innych poprzeczka maksymalna jest niżej wiec…
Ja płacę koło 500 ale pzu wycofało zniżkę dla weteranów i uciekam do konkurencji gdzie bede placił około 800.
Polecam czytanie starszych tematów bo to już było.
Was to znaczy … znajdujacych sie userow na forumie ![]()
Rekinem… nazywaja w kraju powstania 6-tke i tylko 6-tke ![]()
o ktore ubezpieczenie mi chodzi hmm ja sie pytam ogolnie, bo nie moge wiedziec kto ma ktore ![]()
czy moge sobie wiarygodnie przeliczyc ubezpieczenie na stronie internetowej w ubezpieczalni ? czy to jest kit ?
latek mam duzo i zadnej znizki
![]()
scszm82 dzieki, szukalam ale nic mi w oko nie wpadlo… zapytalam tutaj bo na innych forumach pisza o roznych samochodach, roznych pojemnosciach itp a tutaj moge sie konkretnie dowiedziec.
mnie 700 zł na rok ale jest zarejstrowana na mojego fathera bo ja bym płacił pewnie 3 razy tykle
, trzeba sobie jakos radzic w tym kraju radia maryja ![]()
A mnie 420 zł. za rok płatne w dwuch ratach za 20 letnie auto z motorkiem 3,5 przy 10 latach posiadania prawa jazdy wraz z ubezpieczeniem mieszkania (z mieszkaniem taniej).
Czyli znizka ubezpieczeniowa zalezy od tego od kiedy ma sie prawo jazdy ? tz ile lat sie je posiada ?
Nie dziwcie sie ze tak sie pytam, ale ja jestem nie “tutejsza”
a jak dzisiaj dowiedzialam sie ile mnie to cacko bedzie kosztowac rocznie, to zaczelam sie zastanawiac ile placa ludzie za takie autka w Polszy ![]()
po prostu powysyłaj maile do różnych ubezpieczalni i powinni odesłać Ci ofertę. Ważne jest miejsce zameldowania, wiek i pojemność i marka pojazdu,
wiek właściciela i czasem czas posiadania prawka. No i okres bezszkodowy.
Jezeli czegoś nie doiszesz, to najwyżej poproszą o dosłanie danych z uzasadnieniem
masz w link 4
, ja płacę 780 pln przy 15 latach prawa jazdy i z max. zniżką
poprostu w małych miastach taniej ![]()
W ERGO HESTIA S.A no i w mieścinie Zamość a nie w centum Polski. Tu się nic nie dzieje że nawet samochodów za bardzo nie chce się nikomu kroić.
To taka stawkę (780) mi zaproponowała ubezpieczalnia Samopomoc HDI z 40 % zniżką w Płocku. + wiek 20 % bo się nie przyznałem(poniżej 25 lat)
Link 4 mnie wkurza zawsze jak tam zadzwonie bo wbrew reklamom zawsze mają dla mnie najgorsze propozycje… za 6 coś koło 1300 im wyszło przy założeniu maksymalnych zniżek
a nie chce wspominać o malcu za którego chcieli 600 chyba dwa lata temu
Do link4 kiedyś dzwoniłem jak miałem pięknego golfa mk1 1,6 1982r. w automacie i wszystko w oryginale łącznie z lakierem i przebiegiem 140000, cudo! (teraz użytkuje mój tata) to Pani kulturalnie dała mi do zrozumienia żebym z takim wiekiem auta podzwonił sobie gdzieś do konkurencji bo tu stawka będzie nie opłacalna. I miała w 100% rację.
Ta firma może i jest fajna, ale dla aut nowych lub prawie nowych.
ja mam tak samo w towarzystwie HDI-Samopomoc
zwyzke mam za wiek +30% , (nie mam pelnych 25 lat , musi byc skonczone 25)
ale max znizek za
bezwypadkowosc -60%
za ubezpiecznie domu -10%
jednorazowa skladka -10%
znizka energetyczna -10%
na rok za opla omege 2.0 place 388 zl
na rok za szuche place 520zl
prawojazdy mam 7lat
co do AC w HDI nie ma dla auto zabytkowych
a zauważyliście że PZU zrobiło zwyżke za klase auta - bodajże + 3% - lekka przeginka. ![]()
dzień dobry Jule, miło mi, że nie zrażasz się dziwnymi pytaniami od ludzi, którzy nie czytają dokładnie postów w poszukiwaniu przekazu ![]()
Prawo jazdy mam od 99 albo 98, wiekowo ponad 25 lat, zniżki wypracowane w pizetju to 50%, auto o pojemności 3500cm i oczywiście Warszawa - rocznie wychodzi ~ 1100 zł. W tym roku na pewno zmienię ubezpieczalnię ![]()
Posiadam prawo jazdy od '89, wiekowo ponad 25 lat, w PZU za bezszkodowość 60% za kontynuację 5% i za jednorazową opłatę też 5%, auto o pojemności 2800cm nie w Warszawie- rocznie wychodzi ~ 523 zł.
Zaś drugie auto zarejestrowane w WARCIE w sumie 65% zniżki, pojemności 3500cm nie w Warszawie- rocznie wychodzi ~ 494 zł.
Wielkie dzieki
U mnie z ubezpieczeniami za 6-tke nie jest tak tragicznie, bo przy moich znizkach 65% + ubezpieczenie od kradziezy i nieprzewidzianych wypadkow
wychodzi 420€… ale podatek drogowy jest zarabisty przy tej pojemnosci i braku nowszego katalizatora, moja ma tylko Euro 1 ech zycie, czy zabawki zawsze musza tyle kosztowac ![]()
Kuba ja sie juz za dlugo wlocze po necie i po forumach, zeby mnie takie przypadki zrazaly ![]()
jesli mieszkasz na “zachodzie” to rozwaz ubezpieczenie
jak i zarejestrowanie tego auta w Polsce,
dzieki temu unikniesz bardzo wysokich stawek podatkowaych ![]()
Jesli tak, to postaraj sie o nasze “zolte” tablice (nie tracisz czasu na specjalna wycieczke do kraju po uaktualnienie przegladu
).
W takim przypadku musisz miec co prawda glejt na opuszczenie Polski,
ale jest on do zalatwienia w kazdym urzedzie za nie duze pieniadze.
Adamie juz sie tez nad tym zastanawialam… nad zoltymi nie, bo nie chce zeby mi ktos stawial warunki za moje wlasne pieniadze
czytales obowiazki wlasciciela auta pod kuratela magika od zabytkow ? wiem ze to jest z przymrozeniem oka, ale nie bede jezdzic dobrem narodowym
Musze to jeszcze przemyslec dobrze… zeby to kurna byl inny model tz z filterem weglowym czy jak to tam sie nazywa, to nie bylo by problemu, bo wstawia sie taki bzdryczek elektryczek za 103eurony i ma sie euro 2… a w moim tego filtra nie ma ![]()
Pytanie II… do Wroclawiakow tym razem. Moze ktos mi polecic jakis dobry warsztat blacharski i lakierniczy, ktory by sie zajal moim Shark-iem ??