masz wycinany słupek :P:P:P
jednak tak na serio to ja potwierdzam oznaczenie i/A to znaczy ze automat przynajmniej z tego co wiem o bmw to to zawsze oznaczalo automat
Nie samochod rozbierałem, niema żadnych śladów malowania,cięcia,spawania jakiegokolwiek, oryginał tak jak mialo być
Wlasnie stąd wyniklo moje pytanie, kumpel ma 728iA i to jest automat, natomiast znajomy ma e28 528i /A I jest Manual, nie raz się z tym spotkałem i własnie to mnie dziwi popatrzcie czasem na to
Panowie pocoś pisano 735iA oraz 735i/A ten slash coś znaczy
Jeśli jest 735iA to zgodzę się, że jest automat natomiast jeśli 735i /A wtedy nie chociaż niewiem poco jest ten “/A” VIN mówi wszytsko tak jak ma być , samochod niebył ruszany bo sprawdzane to było, chyba że się ktoś naklejkami kiedyś bawił bo ona jest jakoś dziwnie najklejona… niewiem
a sprawdź co masz na tabliczce znamionowej - tam jest dokładne oznaczenie modelu - dla przykładu u mnie jest 635CSiA i nawet kod lakieru się zgadza ( bo też jest tam ). Wydaje mi się że naklejki z ciśnieniami opon są wspólne. Bo to nie ma wpływu na ciśnienie opon rodzaj skrzyni biegów.
a to “A3” to myślę, że jest to oznaczenie skrzyni biegów - 3 -biegowy automat - i to by się zgadzało.
zaś 35 6E C - to pojemnośc 3500 - 6 cyl. a dalej to nie wiem.
Może ktoś jeszcze swoją tabliczke zaprezentuje.