Pytanko ;)

Panowie jak to jest z oznaczeniami bo spotykałem się z różnymi, chodzi mi o oznaczenie np:

735i / A
735iA
czy

728i /A
728iA

Oznaczenie ze "/ " znaczy co :question: Że jest to auto w automacie :question: czy nie :question: Poco w takim razie ten “slash” :question: Jaką rolę on pełni w oznaczeniu :question:

znaczy to samo.

Właśnie, że nie :sunglasses: Ja mam w swojej na słupku 735i /A a jest w manualu :bulb:

Nr VIN potwierdza że nic nie było zmieniane i wyszła z fabryki w MANUALU :sunglasses: Więc stąd moje pytanie :bulb:

masz wycinany słupek :P:P:P
jednak tak na serio to ja potwierdzam oznaczenie i/A to znaczy ze automat przynajmniej z tego co wiem o bmw to to zawsze oznaczalo automat

Tez mi sie wydaje, ze masz kombinowany slupek.

Nie :sunglasses: samochod rozbierałem, niema żadnych śladów malowania,cięcia,spawania jakiegokolwiek, oryginał tak jak mialo być :bulb:

Wlasnie stąd wyniklo moje pytanie, kumpel ma 728iA i to jest automat, natomiast znajomy ma e28 528i /A I jest Manual, nie raz się z tym spotkałem i własnie to mnie dziwi popatrzcie czasem na to :wink: :bulb:

Na podstawie teorii i 1000 przykladow moge Ci powiedziec ze i /A oraz iA to automat, a w polsce to nawet czasem Ci jablko jako gruszke sprzedadza :slightly_smiling_face:

moze komuś znudziła sie automatyczna ;> ? :grinning:

Panowie pocoś pisano 735iA oraz 735i/A ten slash coś znaczy :bulb:

Jeśli jest 735iA to zgodzę się, że jest automat natomiast jeśli 735i /A wtedy nie chociaż niewiem poco jest ten “/A” VIN mówi wszytsko tak jak ma być , samochod niebył ruszany bo sprawdzane to było, chyba że się ktoś naklejkami kiedyś bawił bo ona jest jakoś dziwnie najklejona… niewiem :bulb:

tak na proste myslenie to

735iA -automat
a
735i / A - to manual ale oznaczony niby ze w tym modelu byl tez automat taka niby informacja ?? tak mi sie wyddaje

podobnie jest z np pasujacymi czesciami np dyfra wypisane sa modele do których pasuje 735i/535i/ itp

To tak na proste myslenie :wink:

Dokłądnie to samo myślałem na poczatku :question: :exclamation:

a sprawdź co masz na tabliczce znamionowej - tam jest dokładne oznaczenie modelu - dla przykładu u mnie jest 635CSiA i nawet kod lakieru się zgadza ( bo też jest tam ). Wydaje mi się że naklejki z ciśnieniami opon są wspólne. Bo to nie ma wpływu na ciśnienie opon rodzaj skrzyni biegów. :sunglasses:

W moim manualu jest napisane 733i a w automatach A bez /

który nr to kod lakieru :question:

W tym przypadku kod lakieru to 152/6 czyli ta rubryka tuż pod “A3”.

a to “A3” to myślę, że jest to oznaczenie skrzyni biegów - 3 -biegowy automat - i to by się zgadzało.
zaś 35 6E C - to pojemnośc 3500 - 6 cyl. a dalej to nie wiem.
Może ktoś jeszcze swoją tabliczke zaprezentuje. :sunglasses:

a skąd ja mam przeczytać nr lakieru…

masz starszy typ tabliczki … kodu lakieru nie ma. Z innych stron z tabelami lakierów wynika że Twój kod to 143 :sunglasses:

to wim :arrow_right: skamieniałe złoto :sunglasses:

Dla mnie chyba najładniejszy kolorek posiadasz.