Regulacja zaworów e23 728 i

Chciałbym zapytać jakie luzy-magik mi robił ale klekoczą - pewnie coś pokombinował :grinning:

U mnie (3200) na zimnym maja być 0,3mm wszystkie. Wydaje mi się że to się odnosi do wszystkich m30.

Dzięki,sądzę że wszystkie M30 maję tak samo bez względu na pojemność :slightly_smiling_face: Mistrz chyba ustawił 0,35 i dlatego klepią :wink:

Przy takiej małej różnicy chyba by aż tak bardzo nie klepały. A klepią na zimnym czy cały czas?
Jeśli rzeczywiście nienormalnie klepią, to najlepiej weź szczelinomierz i sprawdź - bo może np. źle dokręcił i się poluzowało.
Przy okazji - jeździsz na benzynie czy na tym czego tu nie lubią? :slightly_smiling_face: Bo jak to drugie, niektórzy zalecają dać nieco większą szczelinę, bo “to” wypala i luz się zmniejsza (na benzynie odwrotnie).

jeżdzę na tym co Ty wiesz i ja wiem ale głośno nie powiem :grinning: klepią cały czas na bank są za luźne :wink:

:grin: :grin: :grin: :grin: dobre

Kącik porad gazownika - wolałbym bimbrownika :laughing:

Kuba o czym Ty mówisz-słowo gaz nie padło tu ani razu-to poprostu pomówienia :laughing: :laughing: :sunglasses:

to ja sprostuję:

kuba pisze tu o tym, że nie raz (nie dwa) jeździł na gazie (czyt. puszczał kac bąki w policku) :grin:

ok, a więc kącik porad dla takiego co ma źródła zasilania alternatywnego :bulb:

o jak ładnie brzmi-paliwo alternatywne :grinning: ja to na metanie śmigam ,hoduję “świnki” to półproduktu mam pod dostatkiem :laughing:

Masakra :face_with_rolling_eyes:

Dlaczego? :wink:

Nie trzeba tego tłumaczyć, wystarczy przeczytać napis ukryty za klapką wlewu paliwa. Poza tym zamawiając osprzęt przez program ETK nie zauważyłem miksera, parownika i innych związanych z tym urządzeń :v;

i kto to mówi “LPGPOWER” :smiling_imp:

To niezaprzeczalny fakt,na ten niechlubny temat już chyba wszystko zostało powiedziane zresztą ja osobiście się zgadzam z tymi co przeciw.Spytałem tylko o zawory i nie widzę powodu żeby wyrażac dezaprobatę po raz 100.Napewno w ten sam dzień w którym kupię e38 do codziennej jazdy uwolnię Babcię,zresztą ma dopiero 10 tyś na LPG sądzę że jeszcze z 10 wytrzyma :slightly_smiling_face:

ustaw na 0,3 (nie musze chyba pisac ze na zimno i tak zeby szczelinomierz wchodzil z delikatnym oporem oraz staraj sie uzyc jednego szczelinomierza a nie np. dwoch sumujac np. 0,25 i 0,05) jak nie przestanie klepac szukaj przyczyny w walku , dzwigienkach i prowadnicach … i wcale nie chce powiedziec ze to przez lpg :grin:

Ty tego nie znasz, dlatego nie wiesz jak to jest :grin: Każde auto jest tylko autem, ale jesli samochód traktujesz jako klasyka, to zupełnie zmienia postać rzeczy i wówczas niema przebacz :bulb:

TAK, nie znam, bo zawsze wiedziałem, że LPG to syf i nawet moja felcia nie została zgazowana :v:

Nawet ogrzewanie domu masz na olej :laughing: