Przy takiej małej różnicy chyba by aż tak bardzo nie klepały. A klepią na zimnym czy cały czas?
Jeśli rzeczywiście nienormalnie klepią, to najlepiej weź szczelinomierz i sprawdź - bo może np. źle dokręcił i się poluzowało.
Przy okazji - jeździsz na benzynie czy na tym czego tu nie lubią? Bo jak to drugie, niektórzy zalecają dać nieco większą szczelinę, bo “to” wypala i luz się zmniejsza (na benzynie odwrotnie).
Nie trzeba tego tłumaczyć, wystarczy przeczytać napis ukryty za klapką wlewu paliwa. Poza tym zamawiając osprzęt przez program ETK nie zauważyłem miksera, parownika i innych związanych z tym urządzeń :v;
To niezaprzeczalny fakt,na ten niechlubny temat już chyba wszystko zostało powiedziane zresztą ja osobiście się zgadzam z tymi co przeciw.Spytałem tylko o zawory i nie widzę powodu żeby wyrażac dezaprobatę po raz 100.Napewno w ten sam dzień w którym kupię e38 do codziennej jazdy uwolnię Babcię,zresztą ma dopiero 10 tyś na LPG sądzę że jeszcze z 10 wytrzyma
ustaw na 0,3 (nie musze chyba pisac ze na zimno i tak zeby szczelinomierz wchodzil z delikatnym oporem oraz staraj sie uzyc jednego szczelinomierza a nie np. dwoch sumujac np. 0,25 i 0,05) jak nie przestanie klepac szukaj przyczyny w walku , dzwigienkach i prowadnicach … i wcale nie chce powiedziec ze to przez lpg
Ty tego nie znasz, dlatego nie wiesz jak to jest Każde auto jest tylko autem, ale jesli samochód traktujesz jako klasyka, to zupełnie zmienia postać rzeczy i wówczas niema przebacz