Remont blachy...taki mój pomysł..

Zdemontować błotniki, wypiaskować je , poddać procesowi odrdzewiania, załatać ewentualne dziury pozostawione przez rdze, poddać procesowi odtłuszczania i cynkowania.

W ten sposób mamy odrdzewiony, naprawiony, ocynkowany blotnik.

Całą operacje szacuje na koszt około 200 – 300 Pln za błotnik

Może to i sposób… bo kupić trudno.
Ale w przyszłym roku na wiosnę wybieramy się do Essen na największe ponoć targi starej motoryzacji w Europie. Może tam coś znajdziesz?
Ja w każdym razie mocno na to liczę!

czyli co juz sie zdecydowales na ta 633 :question:

Hmm to jest pomysł - zabezpieczyć błotniki powłoką galwaniczną :face_with_rolling_eyes:

Kto będzie to robił? Skąd ten cennik?

w sumie cen nie znaju - ale koncepcja dobra - można popytac tu i tam :sunglasses:

odrdzewianie i cynkowanie kosztuje doslownie grosze za decymetr, znam kilka miejsc :wink:

sam zdemontuje, grosze za odrdzewianie, dam kuplowi blacharzowi zeby mi zalatal blotnik, grosze jeszcze raz za odrdzewianie i cynkowanie, sam blotnik zaloze :bulb:

Pięknie, piszę się na to w ciemno :bulb: Wiem, że może to pomóc na długo bo błotniki oryginalnie nie były zabezpieczane :confused:

kazdy element mozna wlozyc do wanny i odrdzewic oraz ocynkowac, czesci podwozia rownierz.

Jak ktos ma botniki w dobrym stanie warto zainwestowac i ocynkowac, koszta jak juz pisalem są smieszne

A czy tym elementem może być moja karoseryjka :question: :face_with_rolling_eyes:

jestes ograniczony jedynie wielkoscia wanny.

Tez juz mysalem o cynkowaniu calego auta, ale bez ciecia sie nie obejdzie no chyba ze znajdziesz wanne wielkosci calego auta.

300pln za wypiaskowanie, odrdzewienie, polatanie dziur, ocynkowanie i polakierowanie? gdzie tak daja?

Bez cięcia, to tylko błotniki i drzwi, ewentualnie maska i klapa bagażnika :face_with_rolling_eyes:

czy sugerujesz żebyśmy dla ułatwienia pocięli swoje szósteczki :question: :laughing:

Dla Warszawy i okolic:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=36368304
Wydaje się być interesujące:)

i nie tylko:
http://www.farby.brcs.pl/phorum/read.php?f=1&i=20&t=20#replay_20

Bez brawury :exclamation: :laughing:

toco Kubuś, zaczynamy od twojej, w końcu chciałes gruntownego remontu :wink:

jak ją później zrobisz na igiełkę, to czemu nie… :laughing: tnij do bólu, ale pamiętaj, że prościej ciąć niż składać :bulb:

Kubuś będe sie starał ze wszystkich sił jak tylko potrafie :laughing: