Mam na lato felgi te co na zdjeciu 16 cali z tylu 9 cali szerokosci z przodu 8, maja swoich zwolennikow i przecownikow, a ja je po prostu uwielbiam, nie chce zadnych innych ani mniejszych ani wiekszych ani z mniejszym pararpetem ani zwiekszym itd… Sa idealnie proste i wywazone ale maja zasadnicza wade, nie maja na sobie juz praktycznie lakieru, powiezchnia jest szorstka, zeby wygladaly z bliska nie najtragiczniej, trzeba polerowac je pasta, po przejechaniu kilkuset kilometrow brod tak sie przykleja ze znow pomoc moze tylko pasta, chcialem dac je wypolerowac i polakierowac ale ceny zwalily mnie z nog, najtanszy spec powiedzial mi 200zl za felge lakierowanie, a 150zl od sztuki polerowanie parapetu, wielu wogole za ten wzor nie chce sie zabierac. Dla mnie cena nie do przegryzienia, chetnie zrobil bym to sam , nawet jesli mialbym wlozyc w to sporo pracy, moj zaprzyjazniony lakiernik maluje samochody a nie felgi i nie bardzo chce mi posluzyc jakas porada. Widze ze na forum coraz wiecej dyskusji o srodkach zabezpieczajacych, lakierach itp… ma ktos jakies wskazowki jak sie do tego zabrac. Watpie zeby porzadne wyczyszczenie drobnym papierem i pomalowanie bezbarwnym dalo porzadany efekt.
ja bym powiedział że jednym podoba się ten wzór a innym nie - ale jak na razie cały pic polega na tym że nie znajdziemy drugiej takiej samej szóchy - każda jest w jakimś stopniu oryginalna.
A co polerowania rantów - jeden kolega polerował samemu w następujący sposób: stawiał bmw na podnośniku (tak by tylne koła były w powietrzu) uruchamiał silnik - zapinał bieg - i jakąś spec. pastą - jechał z parapetami do połysku ![]()
No gobra tylko czym to potem malowac, normalnie tak jak auto podklad baza bezbarwny?? Jak masz kontakt z tym kims to moze bys zapytal
??
ja swoje bede polerowal i pozniej zostawie je nie lakierowane. wiadomo ze z czasem aluminium sie utlenia i pojawia sie czarny nalot ale jesli sie tego nie zaniedba to wystarczy zwykle oczyszczenie pasta lekkoscierna i polysk wraca . oczywiscie chce to zrobic z rantami bo srodki polakieruje na kolor srebrny. sa dostepne rowniez srodki do usuwania starego lakieru oraz tworzywa ktore zabezpiecza w oryginalnych felgach polerowane raanty. srodek ten sprawia ze po posmarowaniu wszystko mieknie i daje sie delikatnie zeskrobac .
Mnie też to czeka ale wolę nie ryzykować.
Od ust sobie odejmę a schitzerki pójdą do fachowca!
PS Miłosz niezła gleba!! ![]()
Jesli chcesz lakierować, to lepiej oddać do piaskowania, nastepnie do lakierni proszkowej…
A jesli polerka, to nie lakierowanie…
Dokładnie - jedno albo drugie -
W życiu trzeba wybierać - albo rybki albo akwarium ![]()
ja jakis czas temu dowiadywalem sie o polerke i dotarlem do goscia z poznania i powiedzial mi za wypolerowanie moich felg (co prawda one maja prostrzy wroz niz twoje) 400pln oczywiscie z usunieciem wszystkich wgniecen i i uszkodzen na rantach
http://www.polerka.tk/
Ze niby co, za niska?? Jezdze sporo po Polsce i miska jeszcze nawierzchni nie wyrownywala, poki amortyzatory trzymaja nie jest zle, a na Nürburgringu zobaczymy ![]()
A no wlasnie, polerke moge sprubowac sposobem z Koszalina, podnosnik mam, past lekko sciernych tez mi nie brak ale to tylko parapet, a co ze srodkiem??? Chyba jednak trzeba pogodzic i lakierowanie i polerke no bo jak, przecierz tych szprych nie wypoleruje… Aluminiowe felgi sie piaskuje?? A jakbym tak drobny papierek na paluszek i “palcowka” ??
http://www.fajna-felga.pl/
ten 450 za komplet chce
Od 25pln kosztuje piakowanie jednej felgi, więc nie trudziłbym się papierkiem ![]()
Raczej, że zajebista!!
![]()
U nas polerowanie felgi i zabezpieczenie lakierem bezbarwnym 30 zł od sztuki. Efekt extra.
cos strasznie tanio… na wybrzezu jakas tansza jest chyba sila robocza
ja najtaniej to znalazlem za 400 pln za komplet moich 16 ![]()
Wyślij STOLICĄ, to wyjdzie Cię połowe ceny…
ja myślę, że dobrze mu wyjdzie jak zrobi to nawet przy okazji pobytu w Koszałkowie
Odległość niewielka, a i spotkanie od razu miłe…
eeech, jak ja lubie agroturystyke… ![]()
jeszcze jeden sezon i też mnie to czeka. Ja kupiłem po polerce i lakierowaniu, ale ktos kiepsko zrobił i już poleciały po roku ![]()