musiałbyś odjąć, a potem podzielić przez 3.33 odległości miast do granicy z Wrogiem:) wyszło by mniej więcej sprawiedliwie:)
Zgadzam się z Mareczkiem niestety, ale pocieszam się tym, że nie wiemy dokładnie ile ich jest w Wawie
Co raz się coś nowego pojawia ![]()
i tak stolica gora
poza tym nie chcial bym nikogo obrazac ale w wawie polowa mieszkancow to i tak jest przyjezdna niewiadomo skad
wiec ta statystyka nie wyglada juz tak zle ![]()
A zna ktoś może taki warsztat który zrobi renowację felg ..czyli naprawi ubytki, wypiaskuje polakieruje proszkowo …a potem polakieruje część w innym kolorze ![]()
Chce zrobić Alpiny na orginał ale okazuje sie że to nie jest proste. Chcę mieć takie

Ale warsztaty które malują proszkowo nie chcę mi pomalować na czarno. Bo to chyba lakier trzeba zwykły dać. No niby mozna oddać do lakiernika…
hmmm.. w Stalowe Woli jest kilka firm produkujących. Nigdy felg nie piaskowałem tylko odlakierowywane były w kwasie, później malowane w lakierni która lakieruje tylko i wyłącznie felgi, z czarnym kolorem też nie ma problemu. Samo odlakierowanie to jakieś 60-80 zł za komplet, lakierowanie to już kwestia dogadania się z lakiernikiem…
Ja chciałem na maxa, piaskowanie i lakierowanie proszkowe. Takie coś w Wa-wie w granicach 300 zł kosztuje …ale czarnego kółka nie zrobią ![]()
mam warsztat, który robi to kompleksowo, robiłem u nich kilka kpl. felg i przy okazji kiedyś pyt. się czy są w stanie zrobić coś w 2 kolorach. gość powidział, że tak. koszt renowacji felgi u nich to ok. 100-120 pln w jednym kolorze za szt. mam też innych, który malują lakierami renowacyjnymi, ale tam tak jak piszesz - koszt ok. 300-400 pln na szt.
a co to są lakiery renowacyjne? Coś lepszego niż proszkowe?
Te 300 to za komplet mi powiedzieli …już sam nie wiem co myśleć. Może poprostu zrobie proszkowo a potem dam do lakiernika.
Do Łódzi chyba nie ma sensu targać…
Tak własnie zrób :v;
To jedyne wyjście -malowanie proszkowe, a potem lakier.
Czy środek w tych felgach to raczej ciemny grafit czy czarny?
Na ul. Instalatorów robią felgi. Jedziesz Grójecką i za wiaduktem kolejowym masz ulicę w prawo, potem kilkaset metrów i w lewo w bramę. Byłem u nich parę razy, oglądałem, wygląda to naprawdę dobrze. Lakierują proszkiem na różne kolory. Spawają, prostują. Mi za lakierowanie felg powiedzieli 70zł za sztukę. Masz tu namiar do nich http://www.renowacjafelg.pl/ Jak chcesz to mogę podjechać z tobą bo mieszkam obok ![]()
To właśnie tam powiedzieli mi 300 zł za komplet i że nie lakierują na dwa kolory ![]()
no to daj im te felgi, zrobią Ci całe w jednym kolorze a środek to sobie sam później pryśniesz czarnym matem … ja tak zrobiłem i nikt się nie kapnął ![]()
problem w tym, z tego to wiem, to lakierów proszkowych sie nie łączy … ![]()
Dobry pomysł i przynajmniej będziesz miał pewność, że będziesz miał dobrze polakierowane felgi. Być może brak możliwości łączenia bierze się z procesu technologicznego a dokładniej z wypalania lakieru w piecu? Nie wiem jak to wygląda na felgach ale na profilach aluminiowych używanych do produkcji stolarki okiennej trzeba strasznie uważać bo łatwo jest spieprzyć a potem mimo, że ładnie wygląda to się wcale nie trzyma aluminium ![]()
Z tym lakierem proszkowym to w sumie logiczne bo całą felgę się do pieca wkłada.
a dlaczego matem? Na focie wygląda że to nie mat. Chociaż pradę mówiąc mam takie dwie inne felgi i tam jest mat. Tyle że myślałem że ten mat to ze starości…
Ja również lakierowałem felgi na Instalatorów - mam o nich jak najbardziej pozytywną opinię.
Pierwotnie chciałem wypolerować ranty - ale biorąc pod uwagę “bezobsługowość” felg lakierowanych wybrałem tą opcję.