Renowacja foteli - Marek

W mojej 27 letniej modelce … na fotelach czas zrobił swoje … z eleganckiego weluru pozostała odbarwiona i zniszczona marna namiastka weluru:

fotel kierowcy

fotel pasażera

Fotele oddałem do tapicera w Koszalinie … www.tapicer.koszalin.pl
Za robotę zawołał 850 zł (welur) lub 1200 zł (skóra) + koszty materiału. (elementy: 2x recaro, 2x tylne kubełki, 2 x tylne zagłówki, środkowy tylny podłokietnik).
Chciałem zdobyć oryginalny materiał ASO bmw (czyli to co było) … ale pomimo ruszenia wszytkich co tylko kto może … okazuje się, że materiał nie jest do zdobycia.
Czyli decyzja zapadła na skórę lub alcantara … a po długich debatach padło na taką skórę
(niemiecka oczywiście) - z palety MB o nazwie helios :

Boki i zagłówki mają być z gładkiej skóry zaś miejsca gdzie się siedzi z perforowanej (może dzięki temu nie będę się zalewał potem - zawsze miałem z tym problem).

Dziś wpadłem do Tapicera z aparatem (robota oczywiście na półmetku) - i o to co zastałem:

ocyzwiście to “półmetek” więc materiał bedzie naciągnięty i będzie lepiej … tak mi się wydaje :sunglasses:

kolego, juz ci zazdroszcze!!!

wyjdzie pieknie :piwko:

Boczki siedziska wyglądają świetnie, w galerii na ich stronie jest TR7 całkiem, całkiem im to wyszło. Jak bedzie ok to zarzuce ich robotą :v: Jaki koszt materiału?

3 błamy ok 6m2 (w tym jeden perforowany) … koszt .. ok 130 m2 - lekko ponad 2000zł …
ale może być że braknie i trzeba bedzie dokupić …
Kedry są uszyte też ze skóry . :sunglasses:

czekam równiez na efekty :sunglasses: , kedry w oryginalnych skórzanych RECARO “z naszych lat”, też były skórzane, jednak później to już plastik :face_with_rolling_eyes:

bo później to rządziła nieznosząca sprzeciwu ręka księgowego :laughing:

Jestem bardzo ciekawy efektu końcowego!

Ciekawa opcja z tą perforacją.

musowa opcja … na gładkich skórach robię się zaraz mokry na miejscach styku …
myślę, że bedzie pozytywnie, już gdzieś widziałem recaro z dziurkowanym środkiem i wyglądało bardzo interesująco … dlatego na to się zdecydowałem :sunglasses:

A może wiatraczki komputerowe (te super ciche) pomondtuj pod fotel :grinning:

:laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: Leżę !

A ja myślałem, ze uważasz nasze towarzystwo za bobkowe i snobistyczne.

u… czuje że coś z innych forów się przedostało

przyblizcie temat … z checia sie dowiem kim jestem :bulb:

kuźwa panowie … mam na myśli pocenie się pleców i czterech liter … zboczuchy :laughing:

Chciałbym zaznaczyć, iż zarząd forum E12-E28.pl nie bierze udzału w żadnych kłótniach, wręcz przeciwnie, ponieważ dąży do współpracy :wink:

ale kolega Mati to chyba nie do zarządu bił tylko personalnie :wink:

dokladnie tak jak pisze helmut … wystarczy przeczytac tresc z powyzszego linka. wszystkim bubkom i snobom z 6.com.pl polecam .

doskonale o tym wiem, rozmawialiśmy na gg.
Forum, zostało przez nas stworzone, więc w pewien sposób jesteśmy zobowiązani do wyjaśniania sytuacji gdy linkują nasze forum w sprzeczkach :wink:
Osobiście mam nadzieję, że spór między “wami” się szybko wyjaśni :grinning:

Marek kiedy koniec? czekam na relacje z foto :piwko:

dobre pytanie … na które nie znam odpowiedzi :frowning: Fotele myślę że do końca miesiąca będą zrobione. Zakład przedewszystkim przerabia dostawczaki na busy i to jest dla nich piorytet. :sunglasses: