Szukam, szukam, nic, nigdzie.
Może ktoś ma, może ktoś lepiej szuka
Będę wdzięczny za schemat instalacji elektrycznej do E23 z 1984 roku.
Nie działa mi gong od BC, nie wiem dlaczego bo jest podłączony, tempomat wariuję, prócz tego autko w najbliższym czasie dostanie check control którego fabrycznie nie miał
Podłączę wycieraczki świateł, zelektryfikuję przednie fotele i tylnie szyby
Schemat ułatwi pracę i wyeliminuję tragiczne błędy :lup:
Z szybami to też sobie poradzę, bo mam przednie elektryczne i wszystko już wyprowadzone fabrycznie na tył, także wpiąć przyciski i tyle, tylko nie mam siłowników i przyciskow na drzwi
Ale fotele, z szczególnie z pamięcią to wyższa szkoła jazdy
Taka pamięć to mi się marzy
Wiecie że E65 ma fabrycznie tylko 2 opcje zapamiętywania ustawień fotela i lusterek, a E23 ma 3 opcję
Jeden skórzany fotel w elektryce waży 40kg. Wolę o ponad połowę lżejsze recaro ustawiane manualnie. Moim autem nikt nie jeździ oprócz mnie, więc pamięć mi nie potrzebna
Gdyby jeździł 6 lub 5, to chciałbym mieć tylko i wyłącznie Recaro, ale w 7 recaro jakoś nie pasuje, było to montowane na zamówienie, ale 7 to nie maszyna do ścigania tylko do szybkiego KOMFORTOWEGO wożenia się, także wszelkie ekstrasy są jak najbardziej pożądane
Moja pierwsza siedem była biedna, i bardzo mi to przeszkadzało
Ta już fabrycznie jest bogata, ale kilku szczegółów wymaga
Jeden fotel na elektryce waży o 20kg więcej, to daje 40kg na samochód, czy to dużo , Moim zdaniem jest to nieodczuwalne, bardziej pogorszy osiągi za niskie ciśnienie w gumach. Co do uszkodzenia podłogi przez fotel, to jest to raczej nie możliwe
Pod fotelem jest podłużnica, nawet w mocno zgnitych wrakach jeszcze się trzyma, także raczej jest to w BMW niemożliwe, co innego w malaczu, kumpel miał taki przypadek, na szczęście nie na drodze tylko przy rozkładaniu wiedział co już jest z autem i skakał na fotelu aż wyskakał go na zewnątrz
Ale panowie odskakujemy od temu
Czy może ktoś mnie poratuje schematami
Jeden przycisk i fotel ustawiony, ale już są recaro…
W jednej z siódemek mam recaro i to jest to w czym siedzi się wygodnie.
Generalnie E23 powinno być w ful wypasie w automacie, a E24 w sportom manualu i recaro. Niestety w swojej E24 na tabliczce mam 635 CSi/A i tego nie zmienię
już się zaczyna ja do tej pory uważałem że automaty są dla dziadków ale kiedy odbieram 20 telefonów dziennie jadąc furą to sobie myśle ,że z automatem mogloby być łatwiej (jeszcze dochodzą do tego szkieły), ale póki co myśle o zestawie do 6 najlepiej zintegrowanym z radiem. Ktoś ma coś takiego? jakieś doświadczenia?
hehe
spoko, ‘A’ to bardzo wygodna sprawa w jezdzie po miescie, nie raz w korku dojezdzajac po 50cm co chwila szlag mnie trafial; ale nie odpuscilbym moznosci przypalenia laka na zmianie biegu cos za cos pewnie jakbym mial druga beemke do zabawy, najchetniej roadstera, to bym do 7 wrzucil automata.