Strona WWW

:astonished: Do mnie przemawia ta fotka z tirem :astonished:

nic nie pomniejszaj, ja to sobie dopasuję, jak już będziemy mieć całość :face_with_rolling_eyes: możesz mi to podesłać na @
czyli karman wykonał większość karoserii do e 24 :question: :exclamation:

Te fotki są już pomniejszone. Oryginały są w rozdzielczości koło 2500x2000. Co do karoserii to tez się zastanawiałem ale wydaje mi się że chodzi o ilość karoserii + ilość aut wyprodukowanych przez karmanna. Wychodzi razem 86.314 a ilość wyprodukowanych E24 to 86.219. Pytanie kto zawinął 95 karuserii :grinning:

ja nie :wink:

ale moze to bylo tak ze karmann zrobil cale auta + dostarczyl tyle karoserii do Dingolfing to sie rowna 86.314 ale aut wyszlo 95 mniej niz dostarczonych karoserii… czyli moglo im sie pare zchromolic przy robocie albo poprostu nie skladali juz aut i karoserie sobie poszly na zlom.

“na złom” :confused:

longer zebys Ty wiedzial ile aut i to calych nowek idzie na zlom :face_with_rolling_eyes: to sa cale pola, cale haldy (jak sie pisze haldy - chaldy?) aut ktore nigdy nie beda kupione i musza isc do przemialu…

http://www.karmann.com/__C1256DF700512B86.nsf/html/de_a6ae900191216561c1256dc5003287fb.html
to teraz nacisnąć na lata 71-80 i wyskakuje… 96.114 sztuk
I to jest właśnie taka drobna nieścisłość, ale dziesięć tysięcy w tą czy w tamtą :face_with_rolling_eyes:
Jedyna nadzieja w tym, że nie znam niemieckiego i to jest liczba czegoś tam…
Strasznie mnie to irytuje, bo nie wiem czemu/komu wierzyć. Dodam, że to oficjalna strona i możliwe, że wkradł się tam błąd, a może wkradł się gdzie indziej…

No niestety również w odpowiedzi którą dostałem były pewne oczywiste błędy :frowning: Choć odpowiedź była od:

Wilhelm Karmann GmbH

• Historisches Archiv -

.. więc powinno być zgodne z prawdą w końcu po coś mają to archiwum.

Postaram się pomolestować o dokładne liczby rocznikowo i dopytać o sposób zaopatrywania np w części zamienne - całe karoserie. Może zapytać jeszcze o coś?

Pozdrawiam
radosc

Nie wiem, czy warto o to pytać bo nawet nie wiem gdzie to wyczytałem a można wyjść na debila. Wyczytałem, że karmann seryjnie montował elektroniczne urządzenie przeciw korozji, podobne to tych z allegro chyba.
Teraz nie mogę nigdzie znależć ani źródła ani potwierdzenia

a może były z nich zbudowane auta do DTM-u :bulb:

tak bylo w przypadku e9 csl ,ze w 75 roku wypuszczono 50 aut-widm(czy aut-widmo) do wyscigow i raz sa liczone a raz nie…

BMW Presse-Mitteilung vom 30.03.2006 - BMW wypuscila prasowke na 30 lecie …

http://www.7-forum.com/news/2006/youngtimer/bmw_6er_coupe.php