wietrzenie sprzętu

Ja miałem kiedyś 735i z 79 w 3 biegowym automacie i wycisnąłem 220.

ja mialem okazje przejechac sie (z boku) RUF 996 biturbo z 2002(520 km 319 km/h naped 4x4 kola 21cali) roku ZA JEDYNE 145000 EUR na atostradzie do dresden 290 km/h.bylo wspaniale.a teraz kolega przywiozl z niemiec rs4 2003 rok.czekamy az sie wypogodzi bo sprzet startuje okropnie.przeciazenia troche mniejsze niz w ruf-ie ale jazda jest wspaniala.mailem kiedys jetta 1 do ktorej wstawilem 2,0 16v(skrzynia biegow od tdi) i jechalem nia ok 240 km/h( licznik byl do 220) a czarna e30 ktora mialem na zdjeciach w zelazowej woli 235 km/h.wszystkie proby wykonywalem na autostradzie w niemczech(gorlitz-dresden) do ktorej mam 5 kiklometrow :laughing: szosteczke tez bede tam wyprobowywal :laughing:

Hihihi… no ja leciałem Jakiem-40 650km/h. :laughing:

Maniek az Ci zazdroszcze ze masz tak bliziutko do granicy… masz tam niezle drogi do testowania swoich autek :smiling_imp: i nie masz sie co martwic ze jakis kaszlak z podpozadkowanej ci wyskoczy jak bedziesz mial na szafie ponad 2 paki :wink:

ja muszę w przyszłym tygodniu skoczyć na chwilkę do amsterdamu. będę zapinał laguną 2.2 dci, przetestuje na max to się pochwale :smiling_imp:
…szóstki szkoda :face_with_rolling_eyes:

Artur tylko przetestuj ja jak bedziesz lecial w tamta strone :grinning: bo pomiar wykonany w drodze powrotnej moze byc malo wiarygodny bo wkonu bedziesz w Amsterdamie a tam wszystko jest legalne :sunglasses:

Pamietaj, że laguna ma 6 biegów :grinning:

ja już pare tysięcy taką Laguną zrobiłem, w Niemczech po autostradzie w cztery osoby i pełen bagażnik (kombi) niechciała pojechać więcej niż 210, a jak jest mnie załadowana to nawet 225 pojedzie z dobrej góry :wink:
Szósty bieg jest mało potrzebny :sunglasses:
Czy zamówienia na Amsterdam składać można teraz czy telefonicznie :wink: ?

Właśnie :wink:

dobrze ze masz ja w kombi bo wiecej wejdzie :grinning: a co do zamowien to musisz podac numer faxu i wyslemy Ci je na ten numer :wink:

jak widac dla mnie jest juz pora na spanie bo dopiero teraz doczytalem ze Kuba szalal taka w kombiaku :flushed: a ty Artur moze tez masz ja w kombi :question: :slightly_smiling_face:

tak, kombi. fakt że lata taka 220 ale nie to jest bajerem, zaskakujące jest to że może gonić 200 bez przerwy. czyli że robisz 100 km w pół godziny, eeech wot i technika. a najbardziej zaskakuje że ten silnik pali niezależnie od trybu jazdy 9,5 litra, powaga, średnio wychodzi zawsze 9,5.

ale wracając do tematu wietrzenia to dzisiaj przewietrzyłem moją srebrną strzałe, mojego króla poboczy.. ale bez jaj, co bmw to bmw, cztery miesiące jej nie odpalałem a odpaliła od pierwszego. przejechałem się i powiem szczerze że zachowywała się jakbym wczoraj odstawił ją do garażu :face_with_rolling_eyes: jestem w szoku, to porządne auto, …pewnie dlatego że nie ma gazu :laughing:

…bez podtekstów proszę :grinning:
Czasem zdarzy mi się przez tydzień nie odpalać mojej beemeczki i tez od pierwszego gada…

A moja ku mej uciesze( mimo gazu :grinning: )odpala każdego ranka. Jak tu nie odpalić przez 4 miesiące choć na momencik. Podziwiam silną wolę. :grinning:

Arturze pamietaj ze z naszymi 6 jak z kobietami.zostaw ja nie ruszana na 4 m-ce to zobaczysz.lepiej lekko na gazie ale czesciej :flushed:

wszystko przez ten cholerny akumulator. ale stała w ciepłym garażu także nie było jej tak źle.

Dzięki Artur, ja też nie jestem zwolennikiem gazu, ale czasami to poprostu siła wyższa.

eee… róbta co chceta. moim zdaniem to więcej kosztuje zabawa z tym gazem niż to warte.

Każdy ma inny punkt widzenia, portfela i mozliwości. Nie po to spotykamy się, żeby wytykać sobie wzajemnie takie tam… Myślę, że cel jest inny…
Nie stać mnie na bp, bo przy rocznym przebiegu 30000 km przepaliłbym moją szóstkę:), wystarczy policzyć i wychodzi wartość średnio utrzymanej szóstki…

I pewnie w tym tkwi rozwiązanie problemu. Ja robie co prawda 20tyś ale też by to była spora sumka.