[wyposazenie] Renowacja skóry - Liquid Leather

http://www.liquidleather.com/ podobno bardzo skuteczny i polecany do klasyków. Będę zamawiał, ktoś się pisze na wspólne zamówienie?

Pozdrawiam
radosc

Słuchaj i zamawiałeś ten środek ??? Ile cię to wyniosło z przesyłką ???

Nie, koniec końców kupiłem bardzo ładne recaro. Ale mam świetny patent na całkowitą renowacje skóry. Potrzebne jest niestety kilka dni, bardzo ciepłe miejsce, komplet chemii oraz pistolet lakierniczy. Cała chemia chyba ze 150$ za komplet.

Polega to na tym ze zmywasz wierzchnią warstwę lakieru na skórze, chemicznie ją zmiękczasz, do tego papierem ściernym trochę. A później już miękką i odżywioną malujesz natryskowo specjalną farbą. To proces podobny do fabrycznego. Znikają wszystkie załamania, brudy, nierówności, a skóra wychodzi jak nowa, nawet w miejscach gdzie była już starta. Oczywiście rozdarć nie załatwi. Patent wydaje się świetny i mam zamiar spróbować ale to na wiosnę dopiero.

Pozdrawiam
radosc

Tzn. jeszcze nie próbowałeś??? Tylko nie na na recaro :wink:

Brzmi to nieźle. Czy da się w ten sposób zmienić kolor?? Na przykład z zielonego na granatowy, albo żółty.

Nie jeszcze nie próbowałem. Ale na 100% spróbuje. Mam fotele BMW sport sitze na zbyciu :). Co do zmiany koloru to jak najbardziej można podobno choć będzie pewnie trzeba rozebrać te fotele jak najbardziej. Przy okazji można zmienić gąbki. Pewnie będę praktykował to na wiosnę, bo i mi i mojemu kumplowi wpadła w oko E24 czarny metalic, z wiśniowymi siedzeniami w środku. Niestety była RHD ale idea pozostała :slightly_smiling_face:

Ale jak mówię to tylko teoretyczne dywagacje. Czytałem o tym długo i widziałem fotki i opisy jak to robić, efekt podobno rewelacyjny, skóra wychodzi jak nowa z identyczną fakturą jak z fabryki. Można też malować tym plastiki ale nie wiem jak to jest do końca. W firmie w stanach, gdzie kupuje się chemię można wysłać fragment oryginalnej skóry a dobiorą komputerowo mieszankę.

Pozdrawiam
radosc

Bardzo dobry srodek do skor ma BMW… znacie ta firme, co? powaga, kumpel mi mowil ze nawet tapicerzy bora to. Jest jedna zasada… Skóry nie powinny być nabłyszczane. Środki nabłyszczające doprowadzją nasze skóry do ruiny.

tak Gliptone jest najlepszy

Jaki to środek oferuje bmw? Ja szukałem rozwiązania które usunie zmarszczki i odbarwienia ze skóry. Powyższe wydawało sie najrozsądniejsze. Nie mówię o środkach do odżywania skóry bo te oczywiście trzeba regularnie stosować i nie pozwolić skórze stwardnieć. Bo jak by to porównać do lakieru to środki ogólnodostępne do skór to coś jak wosk albo lekka polerka a te zestawy to jak powtórne lakierowanie auta.

U mnie ze skora wszystko OK. Jedyny problem to to, ze jest dosyc stara :laughing: no i twarda. Rozmawialem z Fachowcem i powiedzial, ze najlepszy srodek na tak twarda skore jest… olejek do pupci niemowlat :bulb:
Porozmawiam ze swoja lepsza polowka - bo ktos to musi zrobic :smiling_imp: - i dam Wam znac jak wyszlo.

Mam inny problem. Szukam garbarni gdzie mozna zamowic skore w dowolnym kolorze. Moze macie jakies namiary :question: Tylko bez odsylania mnie do ASO

www.saccus.com.pl najpowazniejszy w kraju importer skór. Nie wiem jak sie nazywa ten srodek do skor, ale w tym miesiacu bede go mial to dam znac na forum.

Ja mieszam olejek bambino z kremem koloryzującym do skór tak, żeby konsystencja była rzadka i jest super. Robiłem to z czarną skórą w siódemce i brązową w szóstce…Rewelacja :bulb:

Najwazniejszy jest efekt koncowy :sunglasses: dasz pomacac przy najblizszej okazji?

No efekt naprawde niezly wiem bo jede zbieg wykonywany byl u mnie w piwnicy :sunglasses: napewno da Ci pomacac tylko zalezy jeszcze co :laughing:

83 12 0 140 448 wszystko na temat. Kosztowalo mnie 73zł. Mam tez ciekawostke. Dowiedzialem sie ze w serwisie przed naniesieniem takiego srodka potrafia skore przemyc NITRO w celu wytrawienia z badziewia jak plak itp.

A co to za foteliki co masz na zbycie. Ja poszukuje tzw recaro w jasnym kolorze, oczywiście s kórze.

Mam bmw sportsitze. Co do recaro to trzeba by ściągnąć z uk jakieś auto oni tam masowo kupowali recaro. Jak rozumiem masz jasne wnętrze i chcesz odpowiedni kolor dobrać. Jest w stanach firma która dobiera kolor, wysyłasz jej próbkę a oni ci odsyłają odpowiedni lakier do skór. Technologia ta sama jak oryginalnie w bmw.

Później rozbierasz te siedzonka na części dokładnie czyścisz, zdejmujesz zmywaczem do lakieru cały kolor i brud az do ładnej brązowej skórki, przelatujesz to papierkiem ściernym żeby “rozbić” skórę (wtedy znikają wszystkie załamania) i porządnie ją odżywiasz jakąś odżywką. Po kilku dniach takiego odżywiania czyścisz ponownie, odtłuszczasz powierzchnie i malujesz pistoletem i tym lakierem. Efekt jest podobno świetny a skóra o ile nie miała rozdarć wcześniej wygląda jak nowa, no i w odpowiednim kolorze.

Do tego niestety potrzeba jest ciepłej pogody raczej bo pracy na kilka dni. Będę właśnie to robił z recaro i malował je na czerwono jak będzie powyżej 10 stopni. Postaram się zrobić fotki i udokumentować każdy etap prac co by wszyscy skorzystali.

Pozdrawiam
radosc

Troche się zagubiłem. Jak wyglada w takim układzie siedzenie spotr sitze jakie Ty posiadasz. Ja mam welury, zwykłe, a chce skóre i to kubły.

sport sitze to takie jak w e30 były montowane a recaro są szersze od tych pierwszych

Ok, wg mojej skromnej wiedzy, która czeka na uzupełnienie przez szanownych klubowiczów, w E24 montowano:

BMW Comfort seats, czyli zwykłe kanapy. Takie jak ta:
http://hometown.aol.co.uk/Uncleestevan/101_0159.JPG

BMW Sportsitze, czyli sportowe siedzenia BMW, podobne do designu recaro ale produkowane przez BMW a konkretnie przez podwykonawce, firme RHW która produkowała przez cały okres tylne siedzenia.

Oraz Recaro które były jedynymi dostępnymi siedzeniami sportowymi chyba do 85 roku kiedy to montowano BMW sportsitze. Recaro było w/g jednych źródeł bezpłatną, w/g innych płatna opcją prawie do końca produkcji.

Wiele osób myli BMW sportsitze z RECARO i na allegro można znaleźć groch z kapustą w temacie siedzeń.

Ja osobiście miałem w aucie Kubełki BMW i wymieniłem na kubełki Recaro wymontowane z E24. Aktualnie mam 2 komplety sportowych siedzeń bmw ale oba są w bardzo słabym stanie. Jeśli sie wszystko powiedzie to będę miał dodatkowy komplet recaro które zamierzam odnowić przedstawioną powyżej technologią.

Pozdrawiam
radosc