głowy nie daję, ale liczy się też PZMOT SOS oraz coś jeszcze
oraz samochód, którego wiek jest powyżej 25 lat, czyli teraz od 1988 r. w dół ( kwalifikujemy wszystkie CS1 )
otrzymujemy, UWAGA zniżkę -70% z OC w PZU na to 25 letnie auto !
Nie znam dokładnie sytuacji. Jak to wygląda z naszym “stowarzyszeniem” ?
Może nasz klub dogadałby się z PZMOT’em ?
Link4 daje podobne zniżki w opcji Oldimer czyli samochody mające przynajmniej 25 lat i nie wymaga kart PZMOT’u. W Allianz zniżki są jeszcze lepsze ale trzeba mieć żółte tablice.
Jestem szczęśliwym posiadaczem takiego ubezpieczenia w PZU na E24
Auto musi mieć minimum 25 lat, nie musi mieć zółtych tablic.
Koszt to 229zł za rok + 72zł za roczne członkostwo w PZM’ocie. Najpierw wykupujesz ubezpieczenie w PZM → http://www.sospzmot.pl/index.php/site/buy.html wybierasz pakiet podstawowy krajowy (chyba że ktoś chce lepsze i często wyjeżdża oldtimerem za granicę to też mają fajne pakiety…), czekasz na przesyłkę z kartą członkowską i jak już ją masz idziesz do PZU.
Tylko uwaga, nie każdy agent PZU wie o tym programie (Weteran Szos to się dokładnie nazywa) albo nie każdy chce to robić
W sumie OC na cały rok za Szóchę wyszło mnie 300zł. Za poprzedni rok w AXA miałem 600zł.
też przerabiałem ten temat z PZU był trochę chodzenia bo nie każdy agent wie o co chodzi ale w razie kłopotów wystarczy sie powołac na i to powinno pomuc
Znizka dodatkowa w OC dla pojazdów zabytkowych w PZU SA dotyczy pojazdow, które spełniają następujące kryteria:
Wiek pojazdu > 25 la
Przynaleznosci do jednego z ponizszych klubów (przedstawienie legitymacji):
Clubu Antycznych Automobili i Rajdów (CAAR);
Automobilklubu Polskiego;
Klubu Pojazdów Zabytkowych Fundacji Ochrony Zabytków Militarnych;
Stowarzyszenia capri.pl;
Polskiego Związku Motorowego.
brak szkód w ostatnich 12 miesiącach
Wysokość zniżki 70%, bez stosowania składki minimalnej.
zniżkę regulują okólniki :
Załącznik do okólnika nr O/76/2012
z dnia 13 lipca 2012 r.
(Załącznik do okólnika 113/2008
z dnia 30 grudnia 2008 r.)
Odkopuję trochę temat, bo OCki niestety drożeją ostro. 2 lata temu płaciłem (Warszawa) - 400 coś, rok temu 700, a teraz chcą 900 i stwierdziłem, że wystarczy. Wszystko Liberty.
Odkopałem temat zniżek w pzu dla aut min. 25-letnich (bez żółtych tablic, jak wyżej) - wszystko aktualne, ale oferta z PZU bez zniżek opiewa na 2700 za OC!! 70% zniżki sprowadza temat w okolice 800-900 zł, czyli cały czas dużo
Ktoś przerabiał temat ostatnio? Niestety Warszawa jest droga, ostatnio ktoś z rodziny ubezpieczał 3-letnie auto - różnica między Warszawą a Lublinem była naprawdę duża.
Żółtych tablic nie mam, ale coś czuję, ze się przed tym nie ucieknie koniec końców. Już krążą jakieś pomysły o limitach emisji CO2 itp.
Ale lipa.Swojej jeszcze nie zarejestrowałem gdyż już 2 rok robię remont i ciągle w głowie było aby nie rejestrować na żółte bo i tak są zniżki na bialych tablicach.Teraz jak się okaże że trzeba będzie płacić około 900 oc za samochód który tylko w weekend lub przez lato będzie uzytkowany to boli.Szczegolnie jak się ma na utrzymaniu 3 samochody.Ciekawe jak w innych ubezpieczalniach i co tak naprawdę zrobią z użytkownikami którzy płacili mniej dotychczas…
Witam ta dodatkową zniżka to ciekawy temat kiedyś chciałem z niej skorzystać przy ubezpieczenia Citroen to w PZU wyszło 300 zł drożej niż w TUWie bez dodatkowej zniżki za wiek samochodu
To praktycznie niewykonalne. W TUWie musieliby dawać zniżki za długość przyrodzenia albo kolor oczu.
Mnie kiedy po raz pierwszy babeczka wyliczyła OC z tą dodatkową zniżką to się za głowę złapała i powiedziała, że za takie kwoty to ona normalnie ubezpiecza maluchy.
Wracając do tematu.
Może jest nadzieja, przynajmniej dla tych, którzy przedłużają już posiadane na tych zasadach polisy - ŹRÓDŁO.