tuning ;-)

w pelni popieram przedmowcow w osobach tommyego i wujka–chlopy wiedza o co chodzi i nie kolacza im sie po glowie wiejskie tuningi i przerobki szostek…zoltych blach nie dostaje sie na odpuscie,tylko auto musi spelnic pewne rygorystyczne wymogi,a to do czegos zobowiazuje :exclamation: nie wszystkie 6 spelniaja te wymogi chocby ze wzgledu na wiek,lecz gdy przedwczesnie zostana spierdzielone glupimi pomyslami lub pseudotuningowymi przerobkami to pozniej strasznie ciezko jest przywrocic oryginalny stan…biorac pod uwage to ze wiekszosc z nas jest szostkowymi fundamentalistami ciezko rozwijac jest tematy o spojlerach :astonished: ,odchudzaniach auta :smiling_imp: i innych strasznych i dziwnych rzeczach ktore moga spotkac nasze wspaniale autka…pozostajac w szacunku dla wszystkich posiadaczy i milosnikow- maniek

Maniek jak to jest ze piszesz to co mysle a nie umiem napisac… jestem wzruszony.

lata przygotowań i praktyki w służbie ojczyźnie na straży przestrzegania zasad i prawidłowości w postępowaniu mniej uświadomionych obywateli, a także w zmieniającym się świecie, pozwoliło dostrzec pewne ulotne wartości, które kiedyś, jako dobro dnia powszedniego dla bardziej zamożnych tego padołu, dziś stały się nierzadko zabytkami i dobrami w pełni wyczerpywalnymi w świecie wypełnionym przez wytwory pośpiechu, chęci zysku i różnych innych zasad, które dla nas, nie wtajemniczonych, pozostaną niezrozumiałe, czego efektem piękne słowa w poście powyżej… eee, a w ogóle to o co chodzi :question:

Ja Ci Kuba wytłumacze. Jest tak, jakby ktoś chciał przerabiać 6-tkę to musi dostać pozwolenie od Mańka!

Co do Autostylu to nie mialem na mysli że fajnie cudują , tylko że JAKOŚĆ maję dobrą, Jak zauważyłem na forum o gustach nie dyskutujecie, i słusznie. Zresztą jak porównać CRX lub Corradao , czy wreszcie Poluna do szóstki? Nie da się.

Ja w e23 miałem wspawane tylne nadkola od Accorda, bo mi się kółka nie mieściły, różnicę było widać dopiero jak stały dwie e23 koło siebie.

Niepodobają mi się samochody które z przodu mają spojler pod zderzakiem i nic więcej, chociaż kurcze szóstce w ogóle to nie przeszkadza, a ładnie wygląda;) Progi w tej srebrnej są super.

Co do poszerzeń błotników to chyba bym się wstrzymał, zainteresowanym mogę przesłać fotki poszerzonych szóstke, znalazłem trochę w necie.

Łyżwa, wyślę dziś do Ciebie z prośbą o wrzut na serwer.

tak arturze … odzywasz sie rzadko … ale z klasa :face_with_rolling_eyes: , a kuba z toba policze sie niebawem :smiling_imp: … no chyba ze wymiekasz … :laughing:

no tak człowiek siedzi, plecie co mu ślina na język przyniesie, pisze bzdury bo wszyscy takie mundre posty piszą, a tera jeszcze “za karę” chcą się z nim policzyć… :astonished: oj nie ładnie, nie ładnie Maniuś, czy ja coś jakoś skłamałem, albo nieprwdę poświadczyłem :laughing:

tak profilaktycznie chce sie z Toba policzyc… :sunglasses:

Wklejam stuningowane.
Jedne padaka że trzeba wc szukać, jedne rzecz gustu a i czarne jest;)
znalazłem jeszczę parę ładnych ale nie wysłałem Łyżwie

co za wydech

Ta poniżej mi się podoba;)

Chociaż spojlera na klapę bym nie robił

O fuck…
Jak mozna te auta tak kaleczyć…
Jeszcze ta ostatnia jakoś wygląda ale… nie zmienie zdania, że takich aut nie powinno się w ten sposób dręczyć!

Dokładnie - zwłaszcza ta zielona niby KOENIG a takie coś zrobił - albo ta yellow - do pomysłodawcy wydechów nic tylko pogratulować :face_with_rolling_eyes:

Jedynie co ta ostatnia to tak bez tego czegoś na klapie z tyłu :astonished:

:astonished: tak i juz chyba wszyscy wiedza o co mi chodzilo… :confused:

mam nadzieje ze oni juz siedza…

Jest to tuning z lat 80 i wówczas była to rewelacja, a teraz patrzymy na to inaczej, mnie się tez to nie podoba…
Przecież nowe auta tera też tuninguja, a za 20 lat będzie to kicz..

Nie zgodze się z Tobą.
Są po prostu auta których się w ten sposób nie tjuninkuje i basta!
Szóstka to dostojne auto. Nie mam nic przeciwko tuningowi tzw optycznemu nawet z lat 80tych ale na miłość boską w 6 to nie pasuje!

a moje zdanie jest takie: chcesz tjuningować, tjuninguj. Jak sie komus podoba co zrobił ze swoją 6 i kasą to jego sprawa.

true.
to ze ktos zalozy tenisowki i czerwone skarpetki do garnituru to tez jego sprawa

Co do obecnego tuningu… to czasami jak widze niektóre fury to mam ubaw pół dnia. Niestety często są to BMW,naszczęście nie e24 a e36, wielkie zderzaki, garby na masce z pseudo wlotami na maskach, tylko dziur brak, spojlery na klape na rurkach łazienkowych.

W nowych samochodach podoba mi się lekki tiuning optyczny, który ja nazywam bajerowaniem a nie tiuningiem. Miałem focusika 3 drzwiowego, zmieniłem mu kolor, klapę na gładko, zderzak przerobiłem u fachowca żeby tablica weszła i żeby w ogóle nie było widać wydechu. Ale to raczej małe wygładzenie kształtu było a nie mylenie styli gładki klapa i zderzak z tysiącem dziur jak w punto :grinning:

Ale to moje skromne zdanie, ja na miejscu Jamesa jak bym chciał poszerzać szóstke to bym tylko ranty błotnika trochę wyciągnął i ew. taki delikatny próg który idzie od błotnika do błotnika.

Właściwie James o jakim poszerzeniu myślisz?

Czewone skarpetki i tenisowki moze nosic kto chceskoro lubi, a za przerobki nadwozie 6 to do lasu… ot takie mme skromne zdanie. Czasem mysle ze wszystkie E24 powinny miec zolte tablice, wtedy niemieckim sposobem mozna by zawsze zlozyc donos do konserwatora zabytkow…

… i dyktaturę e24 wprowadził:)